Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Afgeblazen fusie Brabantse accountantskantoren eindigt bij rechtbank
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zich onlangs gebogen over een flink opgelopen geschil tussen twee accountantskantoren, nadat een fusie mislukte. Een in het vonnis geanonimiseerd kantoor en Ontdekkracht Accountants & Adviseurs besloten vooruitlopend op de beoogde fusie alvast samengevoegd vanuit Goirle te gaan werken.
Lees verder »
Geen nieuw feit, navorderingsaanslag erfbelasting van ruim €10,5 miljoen vernietigd
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een navorderingsaanslag erfbelasting van € 10.586.398 vernietigd. De inspecteur beschikte niet over een nieuw feit, waardoor de erfgenaam geen erfbelasting is verschuldigd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 16 november en 7 december de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Italiaans onderzoek naar Pfizer om belastingroutes via Nederland
Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar de manier waarop farmaceut Pfizer winsten in Italië wegsluisde naar fiscaal gunstigere landen, waaronder Nederland. Het geneesmiddelenbedrijf zou zo minstens 1,2 miljard euro hebben verborgen voor de Italiaanse belastingdienst, meldt persbureau Bloomberg.
Lees verder »
Wetsvoorstel online oprichting BV’s aangepast
Minister Weerwind (Rechtsbescherming) heeft enkele aanpassingen doorgevoerd in het wetsvoorstel dat de oprichting van online besloten vennootschappen (bv’s) mogelijk moet gaan maken. Dat blijkt uit een nota van wijziging die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 8 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
AV3 2022 | Hoe automatisering het personeelstekort opvangt
Een accountantskantoor heeft behoefte aan een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket om een goed financieel fundament neer te zetten. Daarom ging Vechtdal Accountants op zoek naar een boekhoudoplossing waarmee zowel een hoge automatisering als realtime inzicht in de administraties mogelijk is. Tijdens die zoektocht kwam het kantoor uit bij Visma | yuki.
Lees verder »
Frauderende oud-directeur Aegon krijgt taakstraf
Voormalig Aegon-directeur Paul V. heeft bij de rechtbank Amsterdam een werkstraf van 180 uur opgelegd gekregen in verband met faillissementsfraude. De veroordeling is mild, want het OM had drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de 75-jarige Voorburger.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Whitepaper: langdurig verzuim bij uw klanten voorkomen

Wilt u als accountant langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen? Om uw klanten beter te kunnen bijstaan met raad en daad, heeft verzuimspecialist Sazas een whitepaper over langdurig verzuim gemaakt. Dit whitepaper is erop gericht om u en uw klanten te helpen bij het voorkomen van langdurig verzuim. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van morgen start vandaag al met track en trace data-oogsten

Wijsheid achteraf heeft z’n langste tijd gehad, zo lijkt het. Adviseren en ingrijpen bij cliënten speelt zich in toenemende mate af in de tegenwoordige tijd. Nú weten of projecten rendabel zijn en waarom, dat gaat het verschil maken. Nú, niet later. Voor dat punt is bereikt valt er nog wel wat winst te behalen door […]

Lees verder »
Informatieverplichting werkgever: wat is er gewijzigd sinds 1 augustus 2022?
De Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden is op 1 augustus 2022 in werking getreden en bevat onder meer een uitbreiding van de informatieverplichting van de werkgever richting de werknemer. Wat is er veranderd?
Lees verder »
NBA zoekt nieuwe algemeen directeur
Algemeen directeur Berry Wammes van de NBA gaat na 13 jaar stoppen in zijn huidige functie, werd onlangs bekend. Inmiddels gaat de beroepsorganisatie van start met de zoektocht naar een opvolger.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grote bedrijven willen verplichte rapportage natuurimpact
Steeds minder aflossingsvrije hypotheken door beperking hypotheekrenteaftrek
Geldboete wegens niet voldoen aan PE-plicht verlaagd, maar maatregel wel gepast
Ook Consumentenbond eist compensatie voor alle gedupeerden spaartaks
OPLEIDINGEN
Cursus Tax & Technology: belastingcontrole, data-analyse en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 december 2022
Capita selecta actualiteiten accountancy
Fiscount
6 december 2022
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 december 2022
VACATURES
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Senior Supervisor Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN