Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 31 januari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Afgewezen samenwerkingspartner vangt bot met klacht tegen RA
De Accountantskamer heeft een klacht afgewezen tegen een RA die een samenwerking met een ander bedrijf te elfder ure afblies en daarna met twee aandeelhouders van de beoogd samenwerkingspartner zelf een vergelijkbaar bedrijf heeft opgericht. Er is niet aannemelijk gemaakt dat de RA oneerlijk heeft onderhandeld of de geheimhouding heeft geschonden.
Lees meer
 
 
De top 10 aandachtspunten voor internal auditors
KPMG heeft internal auditors wereldwijd gevraagd naar de onderwerpen die voor 2017 hoog op hun agenda staan. De organisatie heeft de tien belangrijkste punten op een rij gezet. Cybersecurity staat met stip bovenaan.
Lees meer
 
Branchekennis: Slim samenwerken in de Zorg! Advertorial

In het magazine ‘Slim Samenwerken in de Zorg’ lees je over innovatieve software, praktijkervaring van accountants en ondernemers, branche gerelateerde trends en krijg je tips in het adviseren van je klanten uit de Zorg.

Bekijk nu direct >

 
‘Strenge regels zitten accountantsberoep dwars’
Het beroep van accountant is in Nederland door nieuwe regelgeving steeds minder aantrekkelijk geworden, vindt Martin van Roekel. De topman van BDO International vreest dat jongeren in toenemende mate voor andere vakken kiezen, zegt hij in het FD.
Lees meer
 
 
UWV: meer banen in zakelijke dienstverlening, financiële diensten krimpen
De werkgelegenheid zit in de lift: dit jaar komen er 138.000 banen bij. De specialistische zakelijke dienstverlening – waar accountants toe gerekend worden – neemt er daarvan 10.000 voor haar rekening. De financiële dienstverlening krimpt juist: daar verdwijnen 7.000 arbeidsplaatsen. Dat stelt het UWV in zijn arbeidsmarktprognose. Van alle nieuwe banen komen er 50.000 vrij […]
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Geïmporteerde auto is niet bij voorbaat gebruikte auto
Een auto met een lage kilometerstand en geen gebruikssporen moet worden beschouwd als een nieuwe auto. Dat oordeelt de Hoge Raad in een rechtszaak rond geïmporteerde auto’s waarvoor een verlaagd BPM-tarief was berekend.
Lees meer
 
 
Bescheiden Europese groei Praxity
Het internationale samenwerkingsverband van accountantsbedrijven Praxity Global Alliance heeft vorig jaar wereldwijd 7,8% meer omzet geboekt. In Europa is de omzetstijging wat bescheidener met 2,3%. Bij het netwerk zijn de 13 Nederlandse vestigingen van Mazars en het Amsterdamse kantoor van Brand Finance aangesloten.
Lees meer
 
 
BTW-uitspraak Europees Hof noopt tot kritische blik op kosten deelnemingen
Een recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie is voor ondernemingen met deelnemingen aanleiding om de kosten goed onder de loep te nemen, adviseert PwC. Het houden van deelnemingen voor de BTW is een niet-economische activiteit als de houdstervennootschap geen prestaties tegen vergoeding verricht aan die deelnemingen. De BTW op kosten ten behoeve van […]
Lees meer
 
 
Accountantsprotocol woningcorporaties bekendgemaakt
Minister Blok (Wonen en Rijksdiensten) heeft het Accountantsprotocol Regeling toegelaten instellingen volkshuisvesting (RTIV) gepubliceerd in de Staatscourant. Daarin staan de eisen die de Autoriteit woningcorporaties voor het verslagjaar 2016 stelt aan accountants die werken voor woningcorporaties.
Lees meer
 
 
Erfenissen slinken met 10%
In 2014 zijn ruim 138.000 mensen overleden in ons land. Zij lieten per saldo voor € 13,6 miljard aan vermogen na. Dat is 10% minder dan in 2011, toen nalatenschappen nog goed waren voor € 15,1 miljard. De afname heeft te maken met de dalende huizenprijzen tussen 2011 en 2014, zo meldt het CBS op […]
Lees meer
 
 
‘Hogere rekenrente kost jongere 30% pensioen’
Het verhogen van de huidige rekenrente leidt tot generatie-effecten en zorgt er niet voor dat de financiële positie van pensioenfondsen verbetert. Die conclusie trekt het Centraal Planbureau, dat op verzoek van staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) een doorrekening heeft gemaakt. Jongeren kunnen er tot 30% op achteruit gaan.
Lees meer
 
 
Crowe Horwath boekt 9% groei
Accountantsnetwerk Crowe Horwath International heeft vorig jaar de omzet weten te vergroten tot 3,7 miljard dollar. Dat is 9% meer dan in 2015.
Lees meer
 
5 valkuilen bij een BTW-aangifte Contentpartner
De laatste BTW-aangifte over 2016 vraagt – de 31e moet het echt afgerond zijn – meer oplettendheid dan de voorgaande. Volgens BTW-specialist Carola van Vilsteren onderschat de gemiddelde ondernemer de risico’s die hij loopt bij fouten. Hier ligt een mooie rol voor de adviseur. Piece of cake toch, zelf de BTW-aangifte doen? Zo denken veel ondernemers erover. Maar […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Workshop NLP Opleiding
Effectief communiceren Communicatie speelt een grote rol binnen teams, tussen collega’s en uiteraard ook tussen klanten en accountants. Daarbij gaat het om het bereiken van een balans tussen wat u wilt bereiken en wat de ander aangeeft. De juiste balans leidt tot daadkracht, energie en een goed gevoel bij beide partijen. NLP is daarbij een […]
 
Accountants Vacature
Balance Recruitment is een hogere segment Werving & Selectie kantoor in de Dutch Caribbean, bestaande uit professionals met verschillende achtergronden. Waaronder twee juristen, voorheen werkzaam in de financiële sector (trust /advocatuur/advisory). Wij zijn op zoek naar gemotiveerde accountants, zowel beginnend als ervaren, die zin hebben in iets anders: een uitdagende carrière in de Dutch Caribbean en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn