De Europese Centrale Bank (ECB) wil dat Nederland de aflossingsvrije hypotheken gaat aanpakken. Dit nieuws komt niet als een verrassing. De ECB is namelijk al jaren bezig om druk uit te oefenen op Nederland. Voor een deel is de missie van de ECB al geslaagd: Nederland voerde een beperking in voor de aflossingsvrije hypotheken.

De Belastingdienst legt (nog) geen aanslag op aan box 3-beleggers, maar wel aan belastingbetalers van wie het box 3-vermogen enkel uit spaargeld bestaat. De termijn voor het indienen van bezwaar verstrijkt voor de eerste belastingplichtigen groep morgen (14 juni).

[ADVERTORIAL]: Deze wijn is gemaakt van dezelfde druivenrassen als Châteauneuf-du-Pape en biedt u de absolute wereldklasse van een Châteauneuf-du-Pape voor de prijs van een gewone Côtes-du-Rhône. Een koopje dus!

De Hoge Raad heeft beslist dat beleggers in box 3 alleen belasting hoeven te betalen over het werkelijke rendement dat zij hebben behaald als dat lager is dan het forfaitaire rendement. Staatssecretaris Van Rij verwacht dat er zo'n 8 weken nodig zijn om de gevolgen van de uitspraak te bestuderen en in kaart te brengen.

Het demissionaire kabinet zet de plannen voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen door. Het gaat om zelfstandigen met en zonder personeel die winst uit onderneming voor de inkomstenbelasting verdienen.

  • De slimste tips in geldzaken
  • 10 x FA Magazine
  • Toegang tot alle content op de website en de Adviesservice
  • Vanaf € 24,50 per jaar
Lid worden
Copyright © 2024 Alert Uitgeverij BV. 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.