Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 30 juni 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AFM deed niet veel goed bij herbeoordeling rentederivatendossiers
Complexiteit, bemensing, projectgovernance, kwaliteitsbewaking en melden signalen. Deze oorzaken hebben in samenloop geleid tot de geconstateerde tekortkomingen in de toetsingen door de AFM van de herbeoordelingen van rentederivaten door banken.
Lees meer
 
 
Flynth maakt voor het eerst in jaren weer winst
Voor het eerst sinds jaren heeft Flynth adviseurs en accountants weer een positief netto resultaat weggezet. De organisatie behaalde een positief operationeel resultaat van ruim 1 miljoen euro. De omzet over het jaar 2015 is uitgekomen op 131 miljoen euro. 
Lees meer
 
FinTech Congres: de do’s en dont’s voor de accountant – 14 september 2016 | Utrecht Advertorial

De manier waarop uw cliënten betalingen uitvoeren, financiering zoeken, valuta verhandelen en investeringen doen, gaat ingrijpend veranderen. U heeft hierin als accountant een proactieve, adviserende en controlerende rol. Zorg dus dat uw kennis op FinTech gebied up-to-date is!

Meer informatie en inschrijven >>

 
Meer duidelijkheid over BTW bij betaling met voucher
Het bedrijfsleven en consumenten krijgen meer duidelijkheid over de BTW bij betaling met een voucher in het buitenland.
Lees meer
 
 
Sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen per 1 juli 2016
Per 1 juli 2016 worden de Participatiewet, IOAW en IOAZ, AOW, Anw, Wajong, WW, WIA, WAO, ZW en TW aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon per 1 juli 2016.
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
Belangenverstrengeling of niet?
Een registeraccountant geeft een lijst met specificaties van een VOF aan een medewerkster van het accountantskantoor waar de VOF klant was, en licht de lijst toe. Is dat voldoende om zijn objectiviteit te waarborgen?
Lees meer
 
 
Eelco van der Enden voorzitter FEE Tax Policy Group
Eelco van der Enden is  benoemd tot voorzitter van de Tax Policy Group van de Fédération des Experts comptables Européens (FEE) .
Lees meer
 
 
Leidraad invordering wijzigt per 1 juli 2016
De Leidraad Invordering 2008 wordt in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen per 1 juli gewijzigd.
Lees meer
 
 
ING: Geen recessie, wel lagere groei door Brexit
De Nederlandse economie ondervindt flinke schade van de Brexit. Het ING Economisch Bureau past de vooruitzichten aan op basis van een nieuwe werkelijkheid. Marieke Blom ING hoofdeconoom Nederland: ‘Ik wil de economische pijn in perspectief plaatsen: we verwachten geen recessie, wel minder economische en werkgelegenheidsgroei dan we eerder dachten.’
Lees meer
 
 
A-G: door commandiet genoten verkoopprovisie valt onder tonnageregime
Vraag is of de provisie die is ontvangen door een commandiet in een scheepvaart-CV voor werkzaamheden bij verkoop van een, mede door haar geëxploiteerd, schip onder het tonnageregime valt.
Lees meer
 
E-factureren, ga het gewoon doen Contentpartner
De voordelen van e-facturatie zijn duidelijk: het is sneller, goedkoper en betrouwbaarder dan de papieren factuur per post of de PDF-factuur per e-mail. Ben je nog niet gestart met e-facturatie? Wij nemen graag de laatste drempels voor je weg.
 
Voorlichting AA-opleiding Full•Finance Opleidingen Opleiding
Op woensdag 6 juli verzorgt Full•Finance Opleidingen een voorlichtingsbijeenkomst over de AA-opleiding, oriëntatie accountancy-mkb. Deze voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden in Utrecht van 18.00 tot 20.00 uur. In september 2016 start Full•Finance Opleidingen met deze nieuwe opleiding. De opleiding is gericht op de AA-accountant en adviseur voor het midden- en kleinbedrijf en is sterk praktijkgericht. De opleiding […]
 
Senior Projectleider Financieel Toezicht (RA) – Hilversum Vacature
Heb je affiniteit met media? Ben je financieel breed georiënteerd? En ben je afgestudeerd registeraccountant (RA)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het Commissariaat voor de Media (hierna: Commissariaat) is op zoek naar een Senior projectleider voor 32-36 uur per week voor de afdeling Onderzoek & Toegang (O&T). Binnen deze afdeling krijg je een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn