Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
vrijdag 25 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
€ 6 miljoen boetes Big Four voor niet naleven zorgplicht

De AFM heeft op 16 maart 2016 in totaal voor ruim € 6 miljoen aan boetes opgelegd aan de Deloitte, EY, KPMG en PwC. De boetes zijn opgelegd, omdat de AFM vindt dat deze accountantsorganisaties niet aan hun zorgplicht hebben voldaan. De hoogste boete, ruim € 2,2 miljoen, is voor EY. De boetes voor Deloitte en EY zijn door de AFM verdubbeld vanwege eerdere tekortkomingen.

Lees meer
 
 
Reindert Doorn: Waarom #accountech wacht op een doorbraak

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de enorme aandacht (en bijbehorende investeringen) die recentelijk uitgaat naar de Fintech-industrie. De opkomst van cryptovaluta zoals onder andere toegelicht in de Accountancy Hype Cycle drijven speculaties over wat komen gaat in de financiële wereld naar een grote hoogte. Waar Fintech zich met name afspeelt rond financieel verkeer, denk aan transacties en kredietverlening, blijft het angstvalling stil in de accountancysector die assurance en interpretatie van financieel verkeer als corebusiness heeft. Hoog tijd voor verandering!

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
Innovatief MKB opnieuw uitgenodigd voor Horizon 2020

Innovatieve MKB’ers kunnen opnieuw gebruikmaken van Europese subsidie voor het haalbaarheidsonderzoek of experimentele ontwikkeling van hun innovatie. Voor beide fasen van het innovatieproces is de komende maanden subsidie vanuit het uiterst populaire SME-instrument beschikbaar. Dat meldt PNO.

Lees meer
 
 
Stijging financiële diensten in de cloud

In de laatste vijf jaar is het percentage Nederlandse bedrijven dat zegt de financiële administratie door een externe dienstverlener te laten hosten of gebruik te maken van een cloudoplossing toegenomen van 8 procent in 2012 naar 30 procent in 2016.

Lees meer
 
 
Deloitte: Eerst uitkomsten bestuderen, dan eventuele vervolgstappen

Deloitte heeft de bevindingen van de AFM ten aanzien van het onderzoek naar de controledossiers over het boekjaar 2012 met "passende maatregelen" geadresseerd. De organisatie gaat eerst het besluit en de in het rapport opgenomen uitkomsten bestuderen alvorens eventuele verdere stappen te ondernemen.

Lees meer
 
 
EY vindt boetebedrag AFM “geen goede reflectie resultaten"

EY vindt de boete van € 2.230.000 euro van de AFM geen goede reflectie van de resultaten die de organisatie haalde bij de inspectie van de dossiers uit 2012. Ook betwist de accountantsorganisatie dat zij de zorgplicht heeft overtreden.

Lees meer
 
 
KPMG trekt boetekleed aan na forse sanctie AFM

KPMG accepteert de opgelegde boete van de AFM. Zo meldt het accountantskantoor vanochtend. De AFM heeft KPMG een boete opgelegd van € 1.245.000 vanwege het onvoldoende naleven van artikel 14 van de Wet toezicht accountantsorganisaties in de periode vanaf 14 juni 2011 tot en met 10 juni 2013. Het kantoor stelt bij monde van Egbert Eeftink, lid van de raad van bestuur van het kantoor ‘lering te willen trekken uit het verleden,’ en inmiddels ‘vergaande en ingrijpende maatregelen’ te hebben getroffen om de kwaliteit van haar audits te verbeteren.

Lees meer
 
 
PwC: Principiële bezwaren tegen onderbouwing boete AFM

PwC heeft principiële bewaren tegen de onderbouwing van de boete van € 845.000 die de AFM de organisatie heeft opgelegd voor het niet naleven van de zorgplicht.

Lees meer
 
 
Frans Heitling: Big Four boetes van de AFM: als je geschoren wordt….
Donderdagochtend kwam KPMG als eerste met het bericht waarin zij zich de facto neerlegden bij de boete van de AFM, hun fouten min of meer toegaven en nog even de maatregelen bevestigden die ze inmiddels genomen hebben om de kwaliteit van hun werk te verbeteren. Tot nu toe het enige kantoor dat zo reageert.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door