Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM: hier moet ‘informatiebeveiliging’ accountants aan voldoen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft zijn Principes voor Informatiebeveiliging gepubliceerd. Die gaan over de vraag hoe financiële ondernemingen en accountantsorganisaties met informatiebeveiliging moeten omgaan.
Lees verder »
250 dagen bedenktijd tegen vijandige overname 
Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft vandaag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat Nederlandse beursvennootschap beter moet beschermen tegen vijandige overnames.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Actualiteiten seminar 2020

Voor de mkb adviseur
21 januari 2020 in Vianen • PE 6
Start het nieuwe jaar met een overzicht van alle nieuwe relevante ontwikkelingen op wet en regelgeving. Diverse sprekers uit de mkb praktijk nemen u mee door de highlights voor het nieuwe jaar. Een complete dag met actualiteiten die voor uw mkb-praktijk relevant zijn.
Meld u nu aan voor dit actualiteiten seminar

Lees verder »
KENNISPARTNER
De meest gemaakte fouten in de jaarrekening

Freek Zandbergen bespreekt in dit artikel de meest gemaakte fouten die hij tijdens de reviews van jaarrekeningen van kleine rechtspersonen tegenkomt. De fouten zijn onderverdeeld in presentatiefouten, fouten in grondslagen, zekerheden en aansprakelijkheden en in overige fouten.

Lees verder »
Bert Iedema voorzitter RvC Flynth
Drs. Bert Iedema RA (59) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Flynth. Hij volgt daarbij Jan van Teeffelen op.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: 40+ KPI’s voor de moderne accountant

Jij adviseert klanten over hun onderneming en wijst ze op ontwikkelkansen. Maar weet jij zelf hoe je er voor staat? Waar liggen jouw kansen? Basecone geeft je in deze whitepaper meer dan 40 mogelijke KPI’s, die elke accountant zou moeten meten. Hiermee breng jij jouw prestaties in kaart en helpen wij je verder te ontwikkelen!

Lees verder »
Werkgever moet registreren welke bedrijfsauto mee naar huis gaat
Werkgevers moeten bijhouden welke werknemers een auto van de zaak mee naar huis nemen. Anders gaat de Belastingdienst terecht uit van privégebruik. Dat oordeelt de rechtbank in Den Haag.
Lees verder »
Nieuw bewijsvermoeden 0% btw-tarief
Op grensoverschrijdende intracommunautaire goederenleveringen (ICL) naar andere EU-lidstaten mogen bedrijven het 0% toepassen. Zij moeten per 1 januari 2020 in hun administratie kunnen aantonen dat de goederen (daadwerkelijk) naar een ander land zijn vervoerd.
Lees verder »
‘Vergeten mailtje’ bewijst onschuld, stelt Mannak
Onder de kop ‘Ik heb onderschat hoe angstig accountants eigenlijk zijn’ slaat de weggestuurde NBA-directeur Harm Mannak van zich af in het Financieele Dagblad.
Lees verder »
55% boekhoudsoftware voor eind 2019 klaar voor RGS
Volgens onderzoeksbureau GBNED heeft 25 procent van de leveranciers van boekhoudsoftware al een koppeling gemaakt met het ReferentieGrootboekschema (RGS). Nog eens 33 procent wil dat voor het eind van deze maand doen.
Lees verder »
Kennisdoc | Van ruziënde maten tot vechtende families: tien spraakmakende zaken uit 2019
De meest spraakmakende én ook meestgelezen zaken uit de accountancybranche uit 2019 op een presenteerblaadje
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (4). Gerrie van der Wal ‘Ik zou Max Verstappen willen uitnodigen voor de kerstmaaltijd’
Onderzoek: zorgen over accountantsbranche
Belasting ontwijken moeilijker voor multinationals
Kunst uit erfenis Juliana had naar museum gemoeten
CONTENTPARTNER
7 geboden voor de moderne accountant

Ondernemers die niet meegaan in de technologische ontwikkelingen staan vroeg of laat buitenspel. Dat geldt voor ondernemers in alle branches. Dus ook voor boekhouders en accountants. Je rol als accountant verandert. Daar doe je niets tegen. Wat rest is de keuze die je als kantoor maakt hoe hiermee om te gaan. En wat je doet om […]

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN