Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 18 maart 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY had moeten overleggen met klant over extra fiscale dienstverlening 
EY heeft bij de rechtbank Rotterdam geprobeerd een flink bedrag aan facturen voor fiscale dienstverlening te vorderen van een klant, maar krijgt deels het deksel op de neus. Het accountantskantoor ging niet met de klant in overleg over een aantal werkzaamheden die volgens haar buiten de vaste prijsafspraken vielen en afzonderlijk in rekening werden gebracht, […]
Lees verder »
Nieuwe WHOA-uitspraak: ‘vergeten’ schuldeiser staat homologatie niet in de weg
De rechtbank Gelderland heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de homologatie van een akkoord via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Het homologatieverzoek werd toegewezen, ook al was er een schuldeiser niet in het akkoord meegenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De fiscale aspecten van gemeentelijk vastgoed zijn complex en er leven veel vragen

Weet jij wat verhuur is en wanneer sprake is van ‘verhuur-plus’? Wanneer kun je opteren voor een met btw belaste huur of levering en hoe moet je de btw aftrek bepalen? Wat betekenen de btw en bcf herzieningsregels? Joep Swinkels geeft je op 11 maart een online update en beantwoord al je vragen.

Lees verder »
AFM klaagt controlerend accountant Steinhoff aan bij Accountantskamer
De AFM is een tuchtzaak gestart tegen de RA die als accountant van Deloitte de cijfers controleerde van het later in een boekhoudschandaal verwikkeld geraakte Steinhoff. De zaak wordt volgende maand behandeld bij de Accountantskamer. De RA blijkt sinds eind 2019 geen partner meer te zijn bij het Big Four-kantoor.
Lees verder »
NBA houdt zorgen over accountantsprotocol NOW
De werkgroep COPRO van de NBA heeft het onlangs gepubliceerde accountantsprotocol NOW 2 beoordeeld. Het protocol wordt als technisch uitvoerbaar aangemerkt, met uitzondering van twee aspecten. Daarnaast deelt de NBA haar zorgen over de economische rationaliteit, de doelmatigheid van de uitvoering van het protocol op twee specifieke punten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internet is booming business, maar hoe zit het met de btw?

Hoe weet je of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Op 1 juli 2021 gaat er van alles wijzigen in de online business. Bijvoorbeeld het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde of de introductie van de One Stop Shop aangifte voor webwinkels. Op 15 april praat Marja van den Oetelaar je bij.

Lees verder »
Toekomstbestendige accountantskantoren hebben een duidelijke missie en visie
Goede ICT, goede workflowtools, goede accountingstools, goede analytics en de juiste mensen en de middelen zijn ingrediënten voor een toekomstbestendig accountantskantoor. Een heldere visie en missie en een duidelijke bedrijfsstrategie maken de maaltijd compleet.
Lees verder »
Rotterdamse accountant mag extra uren niet in rekening brengen
Als je als accountant vanwege slechte aanlevering van informatie door de klant extra werkzaamheden uitvoert en dat doorberekent moet je die extra uren uiteraard wel goed kunnen onderbouwen en de klant eerst hebben gewaarschuwd dat die slechte aanlevering tot meer werk en hogere kosten kan leiden.
Lees verder »
‘Grote verschillen gemeenten bij terugvordering en boetes Tozo’
Ondernemers die achteraf niet aan de voorwaarden van de Tozo-regeling blijken te voldoen krijgen soms behalve met terugvordering ook met een boete te maken, ook al waren de voorwaarden van de Tozo aanvankelijk niet altijd duidelijk. In andere gevallen stellen gemeenten zich juist heel coulant op.
Lees verder »
Lage-inkomensvoordeel (LIV): hoe zit het precies?
Om het lage-inkomensvoordeel (LIV) te krijgen, moet de werkgever voldoen aan een aantal voorwaarden. Hoe zit het precies?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De risico’s van ‘blijven bij het oude’ | Exact Spod On accountancy podcast afl. 1

In de eerste aflevering van de Exact Spod On podcast voor accountants gaat Exact in gesprek met Simon Voorbergen, mede-eigenaar van ROI Financials. Dertien jaar geleden maakten zij de switch en startten ze met digitaliseren. Luister de podcast, of scroll verder om het interview te lezen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Gids elektronisch factureren 2021 uitgebracht, extra aandacht voor e-retour
Ondersteuning werkgevers voor testen van werknemers zonder klachten
OPLEIDINGEN
Webinar: ‘De accountant van 2025’
Markus Verbeek Praehep
29 maart 2021
Cursus Samenwerken en detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 april 2021
De samenstelcyclus; van bedrijfsverkenning tot bespreking
Fiscount
19 mei 2021
VACATURES
Accountant MKB – Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Vestigingsleider Enschede, gedreven en betrokken manager
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN