Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 10 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM scherp op kleine kantoren die grote klanten controleren
De AFM zet in de accountancysector steeds meer data in om actief risico’s te beperken. Onder die risico’s vallen ook kleinere accountantskantoren die de controle uitvoeren voor mogelijk niet-passende omvangrijke bedrijven, zo meldt de toezichthouder in het jaarverslag over 2023.
Lees verder »
Voormalig Jumbo-topman voor de rechter wegens corruptie
Het Openbaar Ministerie gaat voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd dagvaarden in een groot fraudeonderzoek; hij zal in elk geval worden vervolgd wegens niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gaan inzicht in werkprocessen en werkplezier hand in hand? Wij denken van wel!
Als je mensen de ruimte geeft om op hun eigen manier te werken, vergroot je het werkplezier en verhoog je de productiviteit. Maar hoe hou je overzicht op wat iedereen doet? Onze Exact-expert Thom van Velsen vertelt je in dit blog alles over de voordelen van werken met slimme kantoorbeheersoftware.
Lees het blog »
Ook kabinet ziet versobering BOR niet zitten
Behalve een meerderheid in de Tweede Kamer ziet ook de demissionaire regering het inperken van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) niet zitten. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit) aan de Tweede Kamer vooruitlopend op een aanstaand debat over een initiatiefwetsvoorstel van PvdA en GroenLinks over box 2 en de BOR.
Lees verder »
Kamercommissie stuurt regering uitgebreide vragenbrief over Wijzigingswet accountancy
In de aanloop naar het parlementaire debat over de Wet wijziging accountancysector heeft de vaste Kamercommissie voor Financiën een lange lijst met vragen gestuurd aan minister Van Weyenberg (Financiën). Die bevat fundamentele vragen als: hoe stel je de kwaliteit van een wettelijke controle vast?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?
Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 16 april leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.
Lees verder »
Ook aandeelhouders Wirecard dienen claim in tegen EY
Naast de curator zijn nu ook voormalige aandeelhouders van de failliete Duitse betaaldienstverlener Wirecard een rechtszaak begonnen tegen accountant EY. Zij vrezen een ‘asset-stripping’-truc waardoor ze een eventuele schadevergoeding mislopen.
Lees verder »
KPMG: Mislintat zat niet fout met Ajax-transfer, beleggers boos
De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax Sven Mislintat had geen tegenstrijdige belangen bij het aantrekken van de Kroatische voetballer Borna Sosa voor de club. Dat concludeert KPMG uit een door de Amsterdamse club geïnitieerd onderzoek. Beleggersclub VEB is echter niet overtuigd en noemt het rapport broddelwerk.
Lees verder »
Contentpartner
De Bermudadriehoek van verloren uren 

Als je het ons vraagt, zijn vraagposten de Bermudadriehoek waar jouw uren verloren gaan. Want zoals een schip de Bermudadriehoek invaart en kapseist, zinkt of van de radar verdwijnt, gebeurt dat namelijk óók met jouw tijd wanneer je aan de vraagposten begint. En voor je het weet zit je ‘s avonds laat in een verlaten kantoor. Al je collega’s gingen uren geleden al naar huis, maar jij was nog druk aan het uitpluizen welke bonnetjes je klant nou wel en niet had ingeleverd.  

Lees verder »
Contentpartner
Van intuïtie naar inzicht via dashboard: MelkMeester

Hoe krijgen veehouders inzicht in hun bedrijf? Als deze vraag wordt gesteld tijdens een bijeenkomst van WEA Noord-Holland met een groep melkveehouders blijft het even stil. Dan begint er een te vertellen: “Om eerlijk te zijn, kreeg ik van mijn accountant enkel de jaarrekening met daarbij pdf-bijlagen met cijfers die relevant zijn voor melkveehouders. Daar keken we eigenlijk nooit naar, omdat ze vooral informatie bevatten over het verleden. Ik maakte financiële beslissingen puur op gevoel. Maar ik wil meer inzicht. Daarom ben ik overgestapt naar WEA Noord-Holland.” 

Lees verder »
Financiën wil splitsingsvrijstelling aanpassen
Het ministerie van Financiën heeft een aanpassing van de splitsingsvrijstelling in consultatie gebracht. Daarmee moet misbruik worden ingeperkt.
Lees verder »
Europees hof: actief klimaatbeleid is een mensenrecht
Een regering moet een dusdanig klimaatbeleid opstellen dat inwoners worden beschermd tegen negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde, zo oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) dinsdag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Klimaatverandering speelt voedingsindustrie steeds meer parten’
AFM en DNB duiken in toezicht op gebruik AI
Claim oud-medewerker Mazars tegen Staat afgewezen na eerdere schadevergoeding DNB
Kleine dorpsaccountant is in Groningen haast niet meer te vinden
OPLEIDINGEN
Masterclass Bouwen aan een gezonde werkomgeving
The Legal Company
18 april 2024
Cursus Fiscaal bewijsrecht
Accountancy Vanmorgen
16 mei 2024
Cursus Box 2 en 3 in 2024: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen
28 mei 2024
VACATURES
Assistent Accountant
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Geldermalsen
Gevorderd Assistent Accountant – Gouda
Lansigt
Gouda
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN