Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 8 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM teruggefloten door Accountantskamer over tuchtklacht: eerst opnieuw in gesprek
Hoe kan het dat de bondig geformuleerde voorlopige bevindingen van de AFM in maart 2018 over de gebrekkige controlewerkzaamheden van een AA uiteindelijk uitmondden in een zeer gedetailleerde tuchtklacht van bijna 100 kantjes? De Accountantskamer kwam daar afgelopen vrijdag tijdens een soort regiezitting niet uit en droeg de beide partijen op om eerst maar eens […]
Lees verder »
NOB blijft ageren tegen openbaarheid UBO-register voor trusts
De NOB heeft nog altijd forse kritiek op het Wetsvoorstel voor implementatie van de UBO-registratie voor trusts en soortgelijke juridische constructies. Vooral het openbare karakter van het trustregister is de belastingadviseurs een doorn in het oog.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy Tour gemist? Kijk terug!

Afgelopen weken hebben we een serie informatieve webinars voor accountants uitgezonden. In deze webinars laten wij je o.a. zien hoe je nog meer grip krijgt op de dienstverlening, hoe je nog beter kan samenwerken met je klanten, hoe je meer gedaan krijgt in minder tijd & hoe jij je klanten verrast met unieke inzichten.

Kijk terug & laat je informeren »
‘Shell-uitspraak zet bedrijven en accountants aan het werk’
Bedrijven zullen door de recente uitspraak waarin de rechtbank Shell beveelt om de CO2-uitstoot flink terug te brengen veel meer informatie gaan geven over hoe ze hun klimaatrisico’s gaan inperken en of ze bezittingen moeten afwaarderen. Accountants moeten daardoor veel scherper gaan controleren of die informatie klopt en gaan versneld klimaatexpertise aan hun controleteams toevoegen.
Lees verder »
Rusland zegt belastingverdrag met Nederland definitief op
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meldt maandag in een brief aan de Tweede Kamer dat Rusland definitief het belastingverdrag tussen beide landen heeft opgezegd. De opzegging was al aangekondigd, maar is nu ook formeel beëindigd. Vijlbrief noemt de kwestie schadelijk voor beide landen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van uw cliënt

Het stellen van de juiste vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing, maar daarvoor moet u wel de ins en outs weten. Prof. Bernard Schols bespreekt op 21 juni de actuele ontwikkelingen én klassieke techniek. Hij bespreekt het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en internationale aspecten.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Pensioenfondsen richten zich ook op online platformbedrijven

De Hoge Raad oordeelde onlangs dat Booking.com een online reisagent is in de zin van het verplichtstellingsbesluit van het pensioenfonds voor de Reisbranche. Wat de gevolgen daarvan zijn voor de online reisreus en overige platformbedrijven? Het vizier van pensioenfondsen op ondernemingen die zich verplicht moeten aansluiten, richt zich nu ook op hen.

Lees verder »
Thuiswerken blijft de norm maar kost werknemers meer moeite
‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan.’ Het dringende overheidsadvies dat volgens premier Rutte tot na de zomer blijft bestaan. De meeste werknemers met een kantoorbaan houden zich hier ook aan. Toch is aan cijfers van het RIVM te zien dat het thuiswerken langzaamaan afneemt. Ook wordt het drukker op de weg.
Lees verder »
Gesprekken gaande over kwijtschelding coronaschulden ondernemers
Het kabinet is terughoudend met kwijtschelding van coronaschulden bij ondernemers, maar lijkt wel bereid te zijn om samen met private schuldeisers naar oplossingen te zoeken voor problematische schulden. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën zit daarover de komende weken om de tafel met accountants, banken en andere private schuldeisers
Lees verder »
Vervanging fiscale aftrek scholingsuitgaven door STAP-budget waarschijnlijk per 1 januari 2022
Op dit moment is de inschatting dat het haalbaar is de Subsidieregeling STAP-budget begin 2022 op een verantwoorde wijze in te voeren ter vervanging van de fiscale aftrek scholingsuitgaven. Dat melden staatssecretaris Vijlbrief en minister Koolmees aan de Eerste en Tweede Kamer. Uiterlijk 2 juli 2021 moet duidelijkheid bestaan of de fiscale aftrek van scholingsuitgaven […]
Lees verder »
Haags administratiekantoor centraal in onderzoek naar belastingfraude met valse facturen
Een 45-jarige ondernemer met een administratiekantoor in  Den Haag is hoofdverdachte in een grote belastingfraudezaak, meldt de FIOD. Op 18 en 31 mei en 2 juni heeft de opsporingsdienst in totaal 13 personen aangehouden en verhoord. Zij worden verdacht van (gewoonte) witwassen, valsheid in geschrift, oplichting en belastingfraude.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KvK mag toegang tot handelsregister nog niet beperken
G7-landen bereiken historisch akkoord over vennootschapsbelasting
OPLEIDINGEN
Groep en consolidatie
Fiscount
9 juni 2021
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
Problemen bij de invordering van belastingen door de coronacrisis
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
VACATURES
Accountant Internationaal, Doetinchem
Visser & Visser
Doetinchem
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Partner & Externe Accountant
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN