Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 13 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
VEB heeft Deloitte in het vizier bij Steinhoffzaak
VEB-directeur Paul Koster vindt dat er goed naar de rol van Deloitte moet worden gekeken bij de boekhoudkundige problemen van de Zuid-Afrikaanse meubelmultinational Steinhoff. De VEB stelt het bestuur van Steinhoff aansprakelijk voor de schade van beleggers, maar heeft daarbij ook de Nederlandse vestiging van Deloitte in het vizier, meldt het FD. Koster: “Er moet […]
Lees meer
 
 
Brenda Westra Opinieprijs ingesteld
De Stichting Future Finance stelt samen met Nyenrode de Brenda Westra Opinieprijs in voor vernieuwende, duidelijk opiniërende, vlot geschreven, voor het accountantsberoep en –onderwijs actuele opiniestukken. De Stichting Future Finance beheert het erfgoed van Brenda Westra, alumna van Nyenrode en bevlogen en spraakmakend accountant, die in 2015 op 48-jarige leeftijd overleed. De stichting nodigde Nyenrode uit om […]
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer =>

 
AFM vraagt aandacht voor nieuwe verslaggevingsregels
Beleggers zijn volgens de AFM nog onvoldoende geïnformeerd over de mogelijke impact van de nieuwe verslaggevingsregels over financiële instrumenten (IFRS 9) en omzetverantwoording (IFRS 15) die komende maand van toepassing worden. Dat blijkt uit een self assessment van de AFM naar de invoering van de nieuwe IFRS regels waaraan 103 beursgenoteerde ondernemingen deelnamen. 
Lees meer
 
 
Bij welke rendementen wordt boxhoppen aantrekkelijker?
Minder box 3 heffing is het doel als vermogen van box 3 naar box 2 wordt overgebracht. Door vermogen voor de waardepeildatum 1 januari van een jaar naar box 2 over te brengen, wordt het niet meegeteld voor de grondslag voor de box 3 vermogensbelasting. Daarbij moet een afweging gemaakt worden tot welk rendement het […]
Lees meer
 
King Anywhere In de Cloud – Altijd en overal toegang tot je boekhouding en nu tot 1 maart gratis! Advertorial

Laat je klanten nu overstappen en het nieuwe boekjaar beginnen met King Anywhere. Voortaan kun je altijd en overal volledig in de cloud werken en heb je geen installatie of updates op je pc meer nodig. Nu ook real-time digitale factuurverwerking dankzij scan- en herken cloudoplossing van TriFact365 mogelijk.

Wacht niet langer en probeer King Anywhere tot 1 maart helemaal gratis! =>

 
VVD open voor alternatief afschaffing dividendbelasting
De VVD-senatoren in de Eerste Kamer staat open voor een andere lastenverlichting voor bedrijven dan via afschaffing van de dividendbelasting. Dat meldt financieel woordvoerder Frank de Grave dinsdag in de senaat bij de algemene financiële beschouwingen en de behandeling van het Belastingplan 2018. Vorige week maakte de D66-fractie in de senaat al duidelijk niet overtuigd te zijn […]
Lees meer
 
 
DGA mag oudedagsvoorziening toch afstorten in lijfrente
In het nieuwe verzamelbesluit pensioenen worden enkele goedkeuringen opgenomen ten aanzien van de wet uitfasering pensioen eigen beheer. Daarmee is het nu ook mogelijk om een ingegane oudedagsverplichting (ODV) af te storten in een lijfrente, ziet accountantsbedrijf Vallura.
Lees meer
 
MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting Advertorial

Robotic Accounting is een veelgenoemde term in de accountancywereld. MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting. Hiermee automatiseer je eenvoudig al je administraties zonder het overzicht te verliezen. Het accountancydashboard laat je namelijk in één oogopslag zien welke klanten jouw aandacht nodig hebben.

Meer weten over MUIS Robotic Accounting en het accountancydashboard? Volg ons gratis online webinar. =>

 
Geen belastingrente bij aanslagen erfbelasting 
In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Snel laten weten dat er geen belastingrente in rekening wordt gebracht bij aanslagen erfbelasting die zijn gedaan vanwege overlijdens op of na 1 januari 2017.
Lees meer
 
 
Vijf meest gestelde vragen over Herstelkader rentederivaten
20.000 MKB-bedrijven kochten één of meerdere rentederivaten. Hierbij zijn bijvoorbeeld in de voorlichting fouten gemaakt. De autoriteiten hebben gesommeerd tot compensatie. Hieruit is het Herstelkader rentederivaten ontstaan. In veel gevallen komen ondernemingen met hun vragen over dit onderwerp bij hun accountant terecht. Jan Rietveld van adviesbureau Treasury-linQ heeft een top vijf samengesteld van de meest […]
Lees meer
 
 
Partnervrijstelling voor één persoon met één fiscale partner
De Hoge Raad heeft onlangs uitgesproken dat voor toepassing van de partnervrijstelling in de Successiewet geldt dat één persoon maar één fiscale partner kan hebben. Dat is volgens de Raad niet strijdig met het discriminatieverbod.
Lees meer
 
 
Geactualiseerde pensioenbesluiten gepubliceerd
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft twee beleidsbesluiten over pensioenen gepubliceerd. In het eerste besluit zijn de gevolgen van het verhogen van de pensioenleeftijd per 1 januari verwerkt. Het andere besluit gaat over de uitfasering van het pensioen in eigen beheer.
Lees meer
 
 
SRA zet richtlijnen jaarverslaggeving online
De richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor grote, middelgrote (RJ), micro en kleine rechtspersonen (RJk) 2017 zijn vanaf nu ook online te raadplegen via de website van SRA. De editie 2017 is van toepassing voor verslagjaren die aanvangen op of na 1 januari 2018.
Lees meer
 
 
Aantal faillissementen daalt
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In november 2017 zijn er 8 bedrijven minder failliet verklaard dan in oktober, meldt het CBS. Deze daling volgt op stijgingen in september en oktober. De meeste faillissementen in november zijn uitgesproken in de handel.
Lees meer
 
Visionplanner ontvant Platina predicaat SBR Banken Contentpartner
Op dinsdag 12 december heeft Visionplanner het predicaat Platina van SBR Banken ontvangen. Het softwarebedrijf kreeg het predicaat, omdat er via de Visionplanner Cloud software inmiddels 1.000 kredietrapportages in SBR formaat elektronisch zijn aangeleverd bij de banken.
 
Cursus Huwelijksvermogensrecht 2018 Opleiding
Prof. Bernard Schols brengt u in één dag volledig op de hoogte van het Nieuwe Huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt Bernard ook de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en […]
 
(Senior) Manager Audit Review & Improvements – Tilburg Vacature
Ben jij een ervaren Register Accountant met passie voor kwaliteit en het initiëren van verbeteringen? Dan is dit een uitstekende rol voor jou. Als Manager Audit Review & Improvements werk je voor onze expertisecentrum Bureau Vaktechniek en voer je reviews uit op lopende controles en op reeds afgesloten dossiers om uiteindelijk de kwaliteit van ons […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn