Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

Header
---

Beste John


In deze afscheidsbrief:

• Na 27 jaar sluiten de deuren

• De laatste lezing: Juke Hudig op zondag 17 december 

• Zaterdag 30 december: Gelegenheid tot afscheid nemen.

• Alle medewerkers vanaf 2000

• En wat hierna?

---

Na 27 jaar sluiten de deuren

Voor degenen die het nog niet wisten: wij gaan sluiten aan het einde van dit jaar! Omdat de omzet sinds jaren daalde kwam het besluit om te stoppen steeds dichter bij.
Eigenaar Eric Kroese werd dit jaar 65 en moest vanwege de dalende omzet met steeds minder personeel hetzelfde werk doen. Dat gaf meer druk dan ooit, terwijl de behoefte aan rust steeds groter werd. 
Het besluit in augustus om nog dit jaar af te ronden was toen snel genomen.

Dit betekent dus dat zowel de winkel als de activiteiten in de zaal zullen stoppen.
We zijn sinds 1 oktober met een grote uitverkoop bezig en de kortingen lopen op tot en met de laatste dag van het jaar.
De naam Palaya zal ophouden te bestaan. Eric gaat wel verder met een praktijk, maar daarover later meer.

---

Zondag 17 december vanaf 15.00 uur geeft Juke Hudig de allerlaatste lezing in Palaya.
Juke is kunstenaar en er zijn inmiddels 10 prachtige boeken met haar werk verschenen.
De titel van deze lezing is: “Rondom engelen”. 

We kennen allemaal het woord “engel”.
Maar wat en wie zijn engelen eigenlijk?
Engelen geven altijd boodschappen door vanuit een andere dimensie.
Een andere frequentie dan waarin wij meestal leven.
Alles wat zich boven ons bevindt, in de hemelen, bevindt zich ook in ons en om ons heen, op aarde.

Zo boven, zo beneden.

Ons leven is een geheel.

“Engelen zijn stuifmeel van de bloeiende Godheid” ( R.M. Rilke )

De toegang bedraagt €10,-
Aanmeldingen
 via de site van Palaya www.palaya.nl of in de winkel naam en telefoonnummer opgeven.
Kijk voor een filmpje met interview hier of ga naar de website van Juke www.jukehudig.nl

---

Zaterdag 30 december: Gelegenheid tot afscheid nemen!

Veel van onze vaste klanten zijn teleurgesteld en soms verdrietig dat Palaya gaat verdwijnen. En dat is heel begrijpelijk. Menigeen heeft een belangrijk of inspirerende moment in het pand beleefd, of heeft inzichten opgedaan of een boek gekocht, waardoor het levensgevoel gevoed werd.
Maar het alleen al in de winkel zijn was voor velen een verademing: de geur, de zachte muziek, kortom de totale sfeer.

Om iedereen de gelegenheid te geven afscheid te nemen houden we op zaterdagmiddag 30 december een inloop van 2 tot 5 met een glaasje en een hapje. Je kan dan nog één keer de sfeer van Palaya opsnuiven. Hoewel…….de winkel zal nagenoeg leeg zijn, bijna alles zal dan uitverkocht zijn. We gaan de winkel wel een beetje aankleden met nostalgische plaatjes.
Je bent van harte welkom!!

---

Alle medewerkers van Palaya vanaf 2000

De volgende mensen hebben vanaf 1999 het gezicht van Palaya mede bepaald en zij hebben ieder op haar/zijn eigen manier zich ingezet bij advies en hulp aan klanten en bij het mogelijk maken en begeleiden van activiteiten in Palaya. Zij hebben een warme bijdrage geleverd aan de sfeer die bezoekers bij Palaya vonden.

Marvin de Nijs, Ingrid van de Zilver, Joke Captein, Anneke Mulders, Hanny Sprangers, Johan van de Sande, Thea Eliassen, Mathilde ten Hoope, Saskia Meijer, Yvonne ten Hacken, Maud van Oorschot, Monique Fluitman, Nicoline Steenbakkers, Madelief Giesen, Niki van de Sande, Marieke Smits en Gabriela Baus.

Dank jullie wel voor de fijne tijd die we de afgelopen jaren samen hebben gehad en hopelijk blijven jullie een beetje Palaya meedragen in je hart!

---

En wat hierna?

Palaya houdt op te bestaan!
Voor een soortgelijke winkel zal je naar een andere stad in de regio moeten. In Tilburg kunnen we onze collega’s van Pleïade (zie www.pleiadetilburg.nl )warm aanbevelen.

Eric gaat, na een periode van rust, weer een psychologenpraktijk beginnen. Hij studeerde in zijn jonge jaren als psycholoog af aan de universiteit van Nijmegen.

Al tijdens zijn studie merkte hij dat wezenlijke kennis omtrent mensen en zichzelf ontbrak in de opleiding. Wat hij had geleerd was vooral gebaseerd op gedrag en cognitie.
Hij voelde altijd: er is “iets” dat niet te benoemen valt en toch dichter bij de kern is dan alles wat hij tot dan toe geleerd had.
Hij begon begin jaren 80 Zen-meditatie en yoga te beoefenen en verdiepte zich in verschillende spirituele oosterse en westerse leringen en stromingen. Van Boeddhisme tot Christelijke mystiek, van Yoga tot Sjamanisme. Later is hij ook zelf Zenmeditatie gaan geven.
Palaya was eigenlijk een prachtige kans om meer te leren begrijpen over zichzelf en anderen. In de loop van de 18 jaar dat hij leiding gaf aan Palaya voelde het alsof hij steeds meer thuiskwam, door ervaring, door inzicht en door kennis.

Voor hem is de ziel uitgangspunt geworden bij ware psychologische begeleiding. Hij wil zijn praktijk dan ook Praktijk voor Zielezakennoemen. De praktijk zal in de loop van 2018 starten. De exacte locatie is nog niet bekend, maar zal in de regio Den Bosch zijn.

Mocht je hiervoor belangstelling hebben stuur dan een mailtje naar Eric Kroese. De website www.zielezaken.nl is nog niet actief, maar je kan hem wel al mailen om je belangstelling aan te geven.
Zijn mailadres luidt info@zielezaken.nl met vermelding van je naam en telefoonnummer. 
Eric blijft je dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen van zijn Praktijk. 

Tot slot wensen we jou en je geliefden namens de Palaya medewerkers Nicoline, Marieke, Madelief en Gabriela een vredige Kerst en een vervullend 2018 toe!

Eric Kroese 

Je kunt je door op deze link te klikken afmelden voor onze nieuwsbrief

Palaya | Sint Jorisstraat 23 | 5211 HA ’s-Hertogenbosch
T: 073 – 612 46 79 | E: post@palaya.nl W: www.palaya.nl