ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-11-2022
Aftellen naar het WK: De meest opvallende coaches

Nog ruim twee weken totdat de bal begint te rollen op het WK. In deze wekelijkse rubriek blikt ELF Voetbal vooruit op het eindtoernooi. Met in dit derde artikel: de meest opvallende trainers die meegaan naar het eindtoernooi.


lees verder
Rangers slechtste ploeg ooit in Champions League

Door de 1-3 zege van Ajax op Rangers FC mag de Schotse ploeg zich de slechtste ooit in het miljoenenbal noemen. Met nul punten en een doelsaldo van -20 eindigde de club uit Glasgow stijf onderaan in groep A.

lees verder
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.

lees verder
Samenvatting: Bayern München - Internazionale (2-0)

Bayern München heeft ook de laatste groepswedstrijd van de Champions League gewonnen. Tegen Internazionale stonden er verschillende Nederlanders in het veld en Bayern won met 2-0. De Duitsers eindigden daardoor met 18 uit 18 als eerste in de groep. Beide teams overwinteren ook in het miljoenenbal.

lees verder
Mario Bilate, grappenmaker van ADO Den Haag: "Ik verwisselde het haargoedje van Etienne Vaessen met poedersuiker"

In elk voetbalteam zit wel iemand die zijn voetbalbroek soms inruilt voor een lolbroek. De grappenmaker van de kleedkamer is de nachtmerrie van de andere spelers. Zijn streken zijn soms ordinair, soms melig, maar achteraf buldert iedereen van het lachen. Vandaag spreken we ADO Den Haag-spits Mario Bilate, die Henk ten Cate beter lijkt na te kunnen doen dan Henk ten Cate zelf.

lees verder
Welke landen zouden het WK 2022 kunnen winnen?

Nog even en het is echt zover: het WK in Qatar! Misschien begin je nu al zenuwachtig te worden en zit je alvast te kijken naar de weddenschappen die je tijdens het grote toernooi kunt plaatsen. Wedden op WK 2022 zul je als fervent gokker immers zeker doen. Hierbij kun je kiezen voor het wedden op losse wedstrijden, maar voordat het toernooi in Qatar start, kun je ook een weddenschap plaatsen op het land waarvan je denkt dat het de wereldkampioen wordt. Volgens experts maken de volgende landen op dit vlak de meeste kans, al kun je uiteraard ook een andere kampioen voorspellen!

lees verder
Volgens de statistieken onderaan, op de ranglijst bovenaan: Hoe Union Berlin tegenstanders blijft frustreren

Op sensationele wijze heeft 1. FC Union Berlin de koppositie heroverd in de Bundesliga. Zondagmiddag kopte oud-Vitessenaar Danilho Doekhi in de allerlaatste minuut de winnende treffer binnen tegen Borussia Mönchengladbach. Het sprookje van de Berlijnse stuntploeg blijft maar voortleven. Over geluk kan al bijna niet meer gesproken worden.

lees verder
Deze Ajacieden maken kans op een plek in de WK-selectie van hun land

Ajax is vaak goed vertegenwoordigd op WK's. Tenminste, qua afgeleverde spelers dan. Ook dit jaar maken er weer veel Ajacieden kans op een plekje in de WK-selectie van hun land. Naast een enorme berg aan Nederlanders, zullen ook andere landen een beroep willen doen op spelers van de Amsterdamse club. Vanuit Europa tot Zuid-Amerika en Afrika: dit zijn de Ajacieden die mogelijk naar het WK gaan.

lees verder
Oud-Feyenoorder Matthew Steenvoorden van volle Kuip naar spelen voor honderd man in Kroatie: "Besloot het kans te geven"

Zijn basisdebuut voor Feyenoord maakte Matthew Steenvoorden (29) tegen het Kroatische NK Rijeka. Op dat moment had hij nooit verwacht dat hij jaren later weer tegen die ploeg zou debuteren. Vier seizoenen later stond hij tegen de ploeg uit Rijeka wederom in de basis. Ditmaal voor zijn nieuwe club HNK Gorica. Inmiddels speelt hij al vier seizoenen voor het team. Hij vertelt over corruptie, herkend worden en het avontuur.

lees verder