img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Coronamaatregelen

Helaas zijn er weer strengere coronamaatregelen. Behalve de algemene regels over het gebruik van een mondkapje en afstand houden betekent dit ook
- dat alle bibliotheken om 17.00 uur sluiten. Er is dus geen avondprogrammering.
- de programmering van de films is grotendeels verplaatst naar overdag. Kijk op de website voor de precieze data en tijdstippen. Vanwege de 1,5 m zijn er ook minder plaatsen beschikbaar
- we starten per 1 december met het reserveren van werk- en studieplekken
- we starten de BiebDrive weer op: woensdag 8 december is de eerste afhaalmogelijkheid.
De meest gestelde vragen over corona lees je terug via onderstaande link.
img
Lees verder
img

BiebDrive in Stad gaat weer open!

Niet iedereen vindt het momenteel fijn om de bibliotheek te bezoeken. Daarom kun je in bibliotheek Stad jouw boeken reserveren én afhalen zonder dat je de bibliotheek in hoeft te gaan. Afhalen kan bij de zijingang van bibliotheek Stad, elke woensdag van 9.30-11.30 uur en elke vrijdag van 14.00-16.00 uur. Hoe het werkt lees je via deze link.
img
img

Reserveer je werk- of studieplek

Werken en studeren in de nieuwe bieb? Dat kan! In bibliotheek Stad zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt alleen wel een beetje anders dan je misschien gewend bent, want je moet een plekje reserveren. In Buiten, Haven en Poort kun je op inloop terecht.
img
Lees verder

Online adventkalender

We gaan aftellen naar Kerstmis ... doe je mee? Vanaf 1 december openen we iedere dag een nieuw ‘vakje’ van onze online adventkalender met daarachter een leuke verrassing. Voor jong, oud, leden en niet-leden. Lees via de knop hieronder hoe het werkt
Lees verder
img

Lees- en doetips: opgroeien in een digitale wereld

Iedereen die graag naar een filmpje van een prentenboek kijkt of een e-book leest én graag meer wil weten over robots, vloggers en andere digitale dingen kan terecht op onze lees-en doe tips op de website. Laat je verrassen door onze leestips over mediawijsheid en techniek. We hebben tips voor groep 1 t/m 8! Kijk hier voor alle tips en nog veel meer leuks.
img

Gratis online trainingen

Speciaal voor leden van de bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld op allerlei gebieden; fotografie, marketing, Excel, persoonlijk leiderschap en nog veel meer. Alle leden van de bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz. Klik op de knop hieronder voor het complete aanbod.
Lees verder
img

Hulp nodig bij de CoronaCheck- app?

Heb je hulp nodig met het installeren van de CoronaCheck-app of het printen van een papieren bewijs? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale overheid (IDO) in De Nieuwe Bibliotheek. We helpen je daar graag verder. Kijk voor de tijden en meer informatie op onze IDO-pagina.
Lees verder
img

Picl: thuis films kijken

Even lekker thuis films kijken nu? Dat kan, on demand, via onze pagina op Picl. Hier bekijk je de beste films van het filmhuis, direct bij jou thuis. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50. Op onze Picl-pagina vind je een overzicht van de films die we voor je uitgekozen hebben!
Lees verder
img

Film: De Veroordeling

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie.
Vanwege de avondsluiting om 17.00 uur hebben onze filmvoorstellingen tijdelijk andere aanvangstijden gekregen.
Stad, vrijdag 3 (14.00 uur), zaterdag 4 ( 11.00 én 14.00 uur) zondag 5 (14.00 uur) en woensdag 8 december (11.00 uur)
Lees verder
img

Film: Stage Mother

Maybelline heeft net haar zoon verloren en erft zijn dragbar in San Francisco. Ze ontmoet de vrienden van haar zoon, Sienna en Nathan, die haar helpen de zaak, die in financiële moeilijkheden zit, draaiende te houden. Aanvankelijk terughoudend tegenover de erfenis van haar zoon ontpopt Maybelline zich tot huismoeder die de dragqueens onder haar hoede neemt. Tot een verrassingsbezoek haar nieuwe leven dreigt te verpesten
Vanwege de avondsluiting om 17.00 uur hebben onze filmvoorstellingen tijdelijk andere aanvangstijden gekregen.
Stad, vrijdag 10 (14.00 uur), zaterdag 11 (11.00 en 14.00 uur), zondag 12 (14.00 uur) en woensdag 15 december (11.00 uur)
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden