Daily Express Bekijk in browser

Express Afternoon Brief

✍ Goeienavond

⏰ Deze nieuwsbrief telt 397 woorden - leestijd: 2  minuten

1. Fundamental Five
  1. Het is goed mogelijk dat er de komende week strengere maatregelen aankomen om het coronavirus binnen de perken te houden. Kersvers minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en virologe Erika Vlieghe gaven daar dit weekend al een voorschot op.
  2. Was er deze zomer wel echt sprake van een tweede golf? Uit testresultaten van een groot labo blijkt dat heel wat mensen die in de zomermaanden positief testten niet meer besmettelijk waren.
  3. Het moet niet altijd corona zijn. De Nobelprijs voor Geneeskunde gaat dit jaar naar drie artsen voor hun cruciale bijdrage aan de strijd tegen hepatitis C, volgens het instituut van Tropische Geneeskunde een 'dodelijke maar verwaarloosde epidemie'.
  4. Het minimumpensioen was de afgelopen week meermaals voer voor discussie. Zo is het onder meer niet duidelijk of het beoogde minimumpensioen van 1.500 euro bruto of netto is en wanneer het precies ingevoerd wordt. Gelukkig kunt u er zelf voor zorgen dat u een stevig spaarpotje heeft wanneer u met pensioen gaat.
  5. De Augustiner Keller, een bekende 'bierkelder' in München, heeft recht op ruim 1 miljoen euro schadevergoeding van zijn verzekeraar na de verplichte sluiting omwille van de coronacrisis. Heeft de rechter zo een precedent gecreëerd?
2. Wetstraat Insider

3. Coronavirus FactBox

4. De wereldeconomie

5. Grafiek du Jour

Nederlandse 15-jarigen zijn meest tevreden met hun leven, blijkt uit een rangschikking die kinderorganisatie Unicef opstelt op basis van 3 criteria: mentaal welzijn, fysiek welzijn en academische en sociale vaardigheden. 

België staat op een niet onverdienstelijke achtste plaats, al laat het mentale welzijn (plek 17) van onze 15-jarigen veel te wensen over.

In de top 10 uiteraard ook de 4 Scandinavische landen.

Een grotere versie van de tabel staat hier.

Dominique Dewitte

Content curator Business AM

Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

facebook twitter linkedin

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

2020 © Business AM

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, 
9000 Gent, België