Daily Express Bekijk in browser

Express Afternoon Brief

✍ Goeienavond

⏰ Deze nieuwsbrief telt 397 woorden - leestijd: 2 minuten

1. Fundamental Five
  1. Terwijl ons land besloot om voor de tweede keer dit jaar in gezamenlijk isolement te gaan, kwamen ook Frankrijk, Oostenrijk, Portugal, Griekenland en Duitsland met elk een eigen versie van een lockdown. Een overzicht van een continent in coronapaniek.
  2. 25 grondwetspecialisten eisen in een opiniestuk dat er een coronawet komt en zijn scherp voor de manier waarop de regering een hele reeks maatregelen heeft ingevoerd. ‘De werkwijze is in strijd met de grondwet’, waarschuwen ze.
  3. Het is sinds maandag verplicht om thuis te werken, tenzij dat echt niet anders kan. Wie toch op kantoor gaat werken, moet daar een attest voor aanvragen bij zijn werkgever. 
  4. Vastgoedmakelaars mogen onder de nieuwe coronamaatregelen geen huisbezoeken organiseren. Dat zegt de FOD Economie. ‘Dat kunnen wij niet opmaken uit de wettekst’, reageert sectorfederatie BIV, die leden al liet weten dat ze bezichtigingen kunnen organiseren.
  5. Nigel Farage, de oprichter van de Brexit Party, blaast zijn partij nieuw leven in. Naar aanleiding van de verstrengde maatregel in het Verenigd Koninkrijk heeft hij zijn partij omgevormd tot Reform UK Party, een partij tegen de lockdowns. ‘De ministers hebben alle voeling met het land, dat verdeeld is tussen angstige en furieuze mensen, verloren’, schreef Farage in een opiniebijdrage.

2. Coronavirus FactBox

3. De wereldeconomie

4. Video du Jour

In Barcelona laat een straatmuzikant zich niet van de wijs brengen door betogers die achter hem in een kat-en-muisspel zijn verwikkeld met de ordediensten.

Dominique Dewitte

Content curator Business AM

Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

facebook twitter linkedin

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

2020 © Business AM

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, 
9000 Gent, België