Daily Express Bekijk in browser

Express Afternoon Brief

✍ Goeienavond

Door onregelmatigheden bij onze mailprovider MailerLite zijn eerdere edities van onze Morning en Afternoon Brief laattijdig of niet tot bij onze abonnees geraakt. Onze excuses daarvoor

⏰ Deze nieuwsbrief telt 309 woorden - leestijd: 1 1⁄2 minuut

Huidige de stand van zaken

Er zijn 270 kiesmannen nodig om te winnen. Biden staat op 253 en Trump op 214. 

Frontrunner Biden heeft genoeg aan Pennsylvania (20 kiesmannen) of twee andere van de onbesliste staten, bijvoorbeeld Arizona (11) + Nevada (6) of Georgia (16) + Nevada (6). 

Sommige Amerikaanse media - waaronder de Associated Press die nog nooit een staat foutief toekende - plaatsen Arizona al in de kolom Biden, waardoor hij op 264 zou komen. 

Trump is zeker nog niet uitgeteld, maar heeft minder opties. 

Komen de volgende staten zijn richting uit, dan wordt het een nek-aan-nekrace op het scherp van de snee.

2. Fundamental Five
  1. Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen per dag is opnieuw licht gedaald. Tussen 26 oktober en 1 november zijn dagelijks gemiddeld 14.092 gevallen geregistreerd. Voor het eerst sinds lang is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen ook gedaald. Daar liggen nu 7.405 mensen met Covid-19.
  2. De lockdown is nog geen week bezig of Mode Unie stelt al een heropstartplan voor. De sectorfederatie vraagt dat verkoop op afspraak in modewinkels vanaf 1 december toegelaten wordt, tot aan de volledige heropening na 13 december.
  3. Bierbrouwer AB InBev zal in de tweede golf van de coronacrisis de huur voor horecapanden niet meer kwijtschelden aan uitbaters. In april gebeurde dat nog wel en in mei kregen de uitbaters uitstel van betaling. 
  4. Sinds kort is het coronavirus ook in Zweden – het land dat wereldwijd hoge ogen gooide met een los beleid zonder lockdowns – stevig in opmars. De Zweedse premier Stefan Lofven moet nu zelfs door een mogelijk hoogrisicocontact in quarantaine gaan.
  5. Bitcoin tikte op 4 november de 14.000 dollar aan, voor het eerst sinds 2017. Het lijkt erop dat de munt ondanks de verkiezingsonzekerheid stabiel boven die prijs blijft. Hoe komt dat?

3. Coronavirus FactBox

4. De wereldeconomie

Dominique Dewitte

Content curator Business AM

Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

facebook twitter linkedin

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

2020 © Business AM

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, 
9000 Gent, België