Daily Express Bekijk in browser

Express Afternoon Brief

✍ Goeienavond

⏰ Deze nieuwsbrief telt 523 woorden - leestijd: 3 minuten

1. Fundamental Five
  1. De cijfers van de Europese Commissie, die alle begrotingen van de eurolanden kritisch doorlichten, liegen er niet om: België is helemaal in het zwakste clubje van Europa gesukkeld. Met een verwacht begrotingstekort van 11,2 procent in 2020 doen we slechter dan Italië, Frankrijk en eindigen we net achter Spanje. Ook in 2021 zou het begrotingstekort nog oplopen tot 7,1 procent.
  2. De Belgische corona-app Coronalert is al twee miljoen keer gedownload. Dat wil zeggen dat één op de drie Belgen met een smartphone de app al gebruikt. Samen met die mijlpaal werden ook een aantal verbeteringen aangekondigd. Een van de opvallendste is dat de gebruiker nu zelf de mogelijkheid krijgt om het testresultaat te koppelen aan de app.
  3. Boris Johnson heeft gisteren zijn plannen uit de doeken gedaan voor de transitie naar een koolstofneutrale economie tegen 2050. De Britse premier ziet het groots, de coronacrisis moet volgens hem dienen als een katalysator voor 'een groene industriële revolutie'.
  4. Een audit van de Europese inspanningen om Google, Facebook en consorten in bedwang te houden, concludeert dat de EU vastgeroest zit in oude denkwijzen. Bovendien zijn de wapens die Brussel hanteert te log. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times, die het rapport kon inkijken.
  5. Apple stemt in een rechtszaak te San Francisco in om een schikking van 113 miljoen dollar te betalen aan 34 Amerikaanse staten. Zij sleepten Apple voor de rechtbank omdat de techreus met opzet oudere modellen van de iPhone zou vertragen, zodat gebruikers sneller overstappen naar een nieuwe reeks.
2. Wetstraat Insider

3. Coronavirus FactBox

Trieste kaap van 15.000 coronadoden overschreden:
Het totale dodental door het coronavirus in ons land is opgelopen tot 15.025. Nog steeds komen daar per dag gemiddeld 184 mensen bij, al is dat wel een daling met 8 procent in vergelijking met de week ervoor. Ook de andere indicatoren blijven verder dalen.

4. De wereldeconomie

5. Graph du Jour

In maart van dit jaar prijkten op de ranglijst van duurste landen van The Economist Intelligence Unit (EIU) nog drie Aziatische steden op een gedeelde eerste plaats: Hongkong, Singapore en Osaka.

De afgelopen maanden heeft de coronaviruspandemie natuurlijk zwaar op de economie ingehakt. Daarom heeft de EIU nu het onderzoek een tweede keer uitgevoerd.

Hongkong voert nog steeds de rangschikking aan, maar moet nu twee Europese steden naast zich op de eerste plaats dulden: Parijs en Zürich. Met Genève (een gedeelde 7de plaats) en Kopenhagen (gedeelde 9de plaats) staan er nog twee Europese steden in de top 10.

De rangschikking wordt opgesteld op basis van een vergelijking van de prijzen van bijna 140 producten en diensten in 133 steden over de hele wereld.

Hier kan u het volledige rapport opvragen.

Dominique Dewitte

Content curator Business AM

Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

facebook twitter linkedin

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

2020 © Business AM

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, 
9000 Gent, België