Bekijk deze e-mail in je browser

WE GAAN NOG EVEN DOOR... 

Het ‘grote’ programma van 'Afzender Boulevard' zit er inmiddels op. Van wandelingen in de natuur, tot klein theater, groots werk in de openlucht of experimenten in een tent. We stonden in loodsen, parken en in de openbare ruimte. Het was een aangepaste editie van ons festival, om nooit te vergeten. Dankzij onze bevlogen makers, vrijwilligers, het trouwe én het nieuwe publiek. 

Maar niet getreurd: tot eind augustus gaan we gewoon door! We hebben nog meer prachtige programmering rondom De Indische en Molukse verhalen, een Kinderpopconcert en jazz-formatie Boi Akih in ons openluchttheater. 

Je leest het in deze nieuwsbrief. 

ONS ONLINE MAGAZINE: 'BLVRD VANDAAG'

Heb jij 'm al gelezen? Het online magazine 'BLVRD Vandaag' dat dagelijks van 6 t/m 17 augustus verscheen? Met columns, korte videoverslagen, makers aan het woord, de haltes van Lijn73, luistervinkjes, trivia, quotes en heel veel prachtige foto’s. Vandaag ging de allerlaatste editie 12 live, met een verslag over bijzondere internationale ontmoetingen, een terugblik op voorstellingen en een pixelparadijs vol met mooie herinneringen.

Bekijk alle edities hier en lees nog eens rustig terug wat er de afgelopen 11 dagen allemaal te beleven viel.
foto credit: Karin Jonkers 

VRIENDSCHAP IN EEN ANDER DAGLICHT

Ook vriendschap is opnieuw uitgevonden dit jaar. Hoe blijf je in contact? Hoe steun je elkaar? Daar dachten we met de Vrienden van Boulevard goed over na. Gelukkig bleven ze ons trouw. Hun genereuze bijdrage bood ruimte in onze programmering. Na een online toelichting op het programma, was het heel fijn dat we er velen (met vrijkaart) toch weer konden ontmoeten, onder meer in ons openluchttheater. Met onze Hartsvrienden genoten we daarnaast van een heerlijke lunch bij het Mariapaviljoen. We zijn in deze bijzondere tijden vriendschap extra gaan waarderen.

Ben je nog geen Vriend van Boulevard en wil je er mede voor zorgen dat we volgend jaar weer een festival kunnen organiseren? Mogen we jou het komende jaar, live of online, ontmoeten als Vriend van Boulevard?
Word Vriend
foto credit: Karin Jonkers 

PROGRAMMA T/M EIND AUGUSTUS


 La Voix Humaine 
CORA BURGGRAAF 

Cora Burggraaf zingt het beroemde werk La Voix Humaine van Jean Cocteau. Het verhaal is de afscheidsmonoloog van een vrouw, die nog één keer haar ex-geliefde opbelt om hem te overtuigen weer bij elkaar te komen.

Brabants Dagblad schreef vandaag:
“Cora Burggraaf graaft dieper dan ooit in haar psyche. Met haar lenige, geagiteerde timbre is deze fysiek veeleisende rol op haar lijf geschreven.”

Klik hier voor kaartverkoop. 

Kinderpopconcert (3+) 
JELLE AMERSFOORT 

In 2020 zijn alle grote muziekfestivals geschrapt. Gelukkig ontspringen kinderen de annuleringsdans. Zanger Jelle Amersfoort en zijn band bieden een Kinderpopconcert met uitbundige zang, reuzelvette gitaarsolo’s en een kleurige lichtshow.

Het Kinderpopconcert is ook geschikt voor ouders en grootouders. Wij voorzien dansende kinderen, maar ook ouders die op hun stoelen lekker meebewegen.

Klik hier voor kaartverkoop. 
 
De Indië Monologen 
BO TARENSKEEN 

In het openluchttheater Citadel vindt twee avonden lang De Indië Monologen plaats. Met verhalen van mensen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië; schrijvers, musici, acteurs en kopstukken uit media en politiek.

PROGRAMMA
Maandag 24 augustus: Ricci Scheldwacht, Ellen Deckwitz en Reggie Baay.
Dinsdag 25 augustus: Bodil de la Parra, Ronald Douglas en Mei Li Vos.
Muziek: Astrid Seriese en Erwin van Ligten.

Klik hier voor kaartverkoop.

Bridge the distance 
BOI AKIH

Zondag 30 augustus is de afsluitende dag van Afzender Boulevard. Tijdens die avond vervlecht Boi Akih muzikale tradities van de Molukken en Bali met Nederlandse jazz, geïmproviseerde muziek, Indiase klassieke muziek, latin en traditionele Afrikaanse muziek.

“Een band van wereldformaat” aldus de Volkskrant.

Zangeres Monica Akihary zingt in haar vaders moedertaal – van het kleine Molukse eiland Haruku – die met uitsterven wordt bedreigd.

Klik hier voor kaartverkoop. 
 
foto credit: Jean Philipse
 

Your trembling mile  
STRIJBOS&VANRIJSWIJK

De geluidswandeling Your Trembling Mile voert langs parken, gebouwen en andere openbare ruimte die Strijbos&VanRijkswijk letterlijk met klanken bedekken. De uiteenlopende vormen van de klankinstallaties – van long throw speakers tot perspex panelen – waarborgen een waaier aan verschillende geluiden.

Gratis geluidswandeling 9 augustus t/m 6 september (rolstoeltoegankelijk). Dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. 

Klik hier voor meer informatie. 
foto credit: Jean Philipse 

The Ghosttrack 
ALEXANDRA BROEDER 

Afgelopen weken was Alexandra Broeder te gast bij GGZ-instelling Reinier van Arkel in Vught. Op de afdeling Herlaarhof sprak zij - naast jongeren die hier tijdelijk verblijven omdat zij zijn vastgelopen - ook met een ervaringsdeskundige en klinisch psycholoog, over door corona veroorzaakte ontregeling. Een eerste vertaling van deze ontmoetingen is in de vorm van een installatie te vinden aan de ingang van het Bossche Broek. Treed gerust binnen!

14 t/m 30 augustus van 9.30 tot 20.00 uur. Entree is gratis.

DE LAATSTE WLKSHW: MET DIRECTEUR VIKTORIEN VAN HULST 

Het is je vast niet ontgaan, onze podcastserie 'De WLKSHW', gepresenteerd door NOS-presentator Martijn van der Zande. In de allerlaatste aflevering wandelt Martijn met Boulevard-directeur Viktorien van Hulst. Zij praten over het afblazen van de 36e editie van Theaterfestival Boulevard en de alternatieve variant 'Afzender Boulevard'. 

Hiermee ronden we na zo’n 50.000 stappen en ruim 12 uur aan materiaal een gevarieerde serie van 8 WLKSHW’s af. Met heel veel dank aan Martijn van der Zande!

Beluister alle afleveringen via SpotifyApple Podcasts of YouTube. De Youtube link bevat ook beelden van de wandeling van fotograaf Karin Jonkers.
De WLKSHW - Met Viktorien van Hulst 
foto credit: Karin Jonkers 
Complete programma Afzender Boulevard
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2020 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Meld je af voor deze nieuwsbrief