Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Agrariër klaagt accountant aan over belastingnadeel door rechtsvormwijziging
Een agrariër voert al jarenlang juridische procedures tegen een accountants- en belastingadvieskantoor over de schade die hij zegt te hebben geleden als gevolg van onjuiste advisering bij de oprichting van een BV. Zijn accountant zou hem onder meer niet adequaat hebben geïnformeerd over de fiscale consequenties daarvan, met name over de aanmerkelijk belangheffing.
Lees verder »
Culturele en creatieve sector pleit voor aanpassing steunregelingen
Zzp’ers en flexwerkers in de creatieve en culturele sector vinden dat het kabinet de steunmaatregelen aan moet passen. Dat is nodig omdat bij eerdere steunmaatregelen veel mensen in de sector buiten de boot vielen, schrijft de Creatieve Coalitie in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Naast aangifte ook bedrijfsadvies geven

Met een optimale aangifte onderscheid je je vandaag de dag niet meer, klanten verwachten meer van je. Ze willen dat je hen bijstaat met fiscaal advies. Veel fiscalisten willen dat graag, maar het is een complex onderwerp waar geen standaardoplossing voor bestaat. Hoe pak je dat aan? We duiken in het ontstaan van de behoefte en geven concrete tips.

Adviseren? Zo verzorg je dat »
Ondernemer verduistert kleine twee ton die De Goudse per ongeluk op zijn rekening stortte
De rechtbank Midden-Nederland heeft dinsdag uitspraak gedaan in een bijzondere zaak tegen een schade-expert. De man krijgt een jaar celstraf opgelegd wegens witwassen en verduistering, omdat hij de € 189.485,75 wegmaakte die De Goudse Schadeverzekeringen per ongeluk op de bankrekening van zijn bedrijf stortte.
Lees verder »
Nieuwe NOW-regeling: wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen komt de NOW-regeling weer terug, liet het kabinet afgelopen vrijdag weten. Wat moet je weten over NOW5?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Moss: dé oplossing voor bedrijfsuitgaven

Met Moss heb je al je bedrijfsuitgaven overzichtelijk bij elkaar. En dat maakt het leven van bedrijven makkelijker. Met onze allesomvattende software voor financiële processen controleer je uitgaven in realtime, geef je al je werknemers makkelijk een creditcard (die jij net zo makkelijk beheert) en stroomlijn je je factuurbeheer en boekhouding.

6 maanden gratis gebruiken »
Personalia | Chris Buijink en René van Schooten in raad van commissarissen PwC Nederland
De raad van commissarissen van PwC Nederland maakt bekend dat met ingang van 26 november 2021 Chris Buijink en René van Schooten toetreden tot de rvc van PwC Nederland. Buijink zal vanaf begin 2022 waarnemend voorzitter Jan Sijbrand opvolgen als voorzitter van de raad van commissarissen, Van Schooten zal Cees van Rijn in 2022 opvolgen […]
Lees verder »
VISMA | yuki komt met eerste grootschalige toepassing blockchain in Europa
VISMA | yuki heeft blockchaintechnologie verwerkt in haar boekhoudplatform, waarmee de echtheid van bonnen en facturen automatisch is te verifiëren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Goede beveiliging data gereden ritten

Regelmatig verschijnen in de media berichten over cyberaanvallen. Vaak worden er dan privacygevoelige gegevens gestolen, of versleutelt een hacker de bestanden, zodat de eigenaar er niet meer mee kan werken. Een erg onveilig gevoel voor degene waarvan zijn of haar gegevens zijn opgeslagen bij het desbetreffende bedrijf.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je voorgoed een einde maakt aan de kwartaalstress?

Bij Van den Akker accountancy is er geen sprake van kwartaalstress. Sinds een aantal jaar zijn ze de btw-maand de baas. Een ingrijpend en innovatief project maakte daar voorgoed een einde aan. Leen van den Akker, eigenaar, vertelt zijn verhaal.

Lees verder »
Personalia | Carla Slotema-Tesser toegetreden tot NBA-bestuur
Drs. Carla Slotema-Tesser RA MPC CPC is namens de Ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) toegetreden tot het NBA-bestuur, meldt de beroepsvereniging.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Meeste ondernemers willen proactief fiscaal advies’
Herzieningsregeling tijdelijke tegemoetkoming kinderopvang (TTKO)
BDO ziet financiële gezondheid UMC’s verder verslechteren
Wet Toekomst Pensioenen stap dichterbij
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (6)
Fiscount
14 december 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
14 december 2021
De werkkostenregeling in coronatijden
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
VACATURES
Supervisor Compilation
CROP
Arnhem
Relatiebeheerder / Accountant
KRC Van Elderen
Wezep
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN