Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 7 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Agrarische accountantskantoren vrezen ‘Flaccon’ niet
Met de overname van Accon avm door Flynth, in de wandelgangen al ‘Flaccon’ genoemd, ontstaat een nog grotere speler in de agrarische markt. ABAB, Alfa, Countus en Koenen en Co, andere agrarische kantoren, vrezen de nieuwe combinatie niet. Ze denken er zelfs van te kunnen profiteren.
Lees verder »
‘Boycot Russische MOORE-leden op dit moment een non-issue’
Grant Thornton heeft als eerste grote kantoor de banden verbroken met Russische memberfirms. Accountancy Vanmorgen belde met Olaf ten Hoopen van MOORE MTH. Worden de twee Russische leden uit het Moore-netwerk gegooid?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Masterclass Trusted Advisor

Wil jij jouw klant nóg beter van dienst zijn? Tijdens de masterclass Trusted Advisor maak je kennis met theorieën, modellen en technieken die je in staat stellen om op een andere manier met je klant in gesprek te gaan. Ontdek hoe je een sparringpartner wordt op strategisch niveau en nog actiever meedenkt met de klant.

Bekijk het programma »
Werkgevers willen af van thuiswerkadvies
Werkgeversorganisatie AWVN roept het kabinet op het thuiswerkadvies op te heffen. Volgens leden schept dit verwarring omdat in de rest van de samenleving nauwelijks nog beperkingen gelden.
Lees verder »
NOB: kantoren moeten zelf morele afweging maken
De NOB veroordeelt de Russische inval in Oekraïne ten zeerste en is geschokt door het geweld. De Orde raadt leden aan goed op te letten welke zakelijke relaties onder de sanctiewetgeving vallen, maar vindt dat elk kantoor zelf de afweging moet maken of dienstverlening aan Russen wel of niet door de morele beugel kan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Eerste STAP-subsidie snel vergeven
De eerste ronde van de STAP-scholingssubsidie heeft precies twee dagen geduurd. Toen hadden 35.000 mensen 1000 euro toegekend gekregen. Minstens evenveel mensen visten achter het net.
Lees verder »
Accountants veroordelen Russische inval, maar meer (nog) niet
Accountantskantoren nemen in woord afstand van de Russische inval in Oekraïne. Maar alleen Grant Thornton heeft ook echt maatregelen genomen. Volgens de Britse ethicus Michael Northcott ontbreekt het de grote kantoren aan daden en tonen zij geen moreel leiderschap. De NBA roept op tot een tijdelijke opschorting van controles van Russische bedrijven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Belastingaangifte 2021: doorvragen helpt (7 voorbeelden)

Je hebt het druk met al die aangiftes en je wilt zo efficiënt mogelijk werken. Met je klant bellen kost tijd, maar realiseer je dat het noodzakelijk is om veel van je klanten te weten. Zorg dat je op de hoogte bent en stel relevante vragen. Twijfels? Vraag door. Dat helpt bij de aangifte. Wat […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Credion Den Haag breidt uit naar Delft-Westland

Credion Den Haag heeft haar werkgebied uitgebreid om vanaf 2022 ook mkb-ondernemers in Delft-Westland van optimaal financieringsadvies te kunnen voorzien. De vestiging in Delft verwelkomt Bert van Vliet als nieuwe partner.

Lees verder »
CPB: geen overheidssteun meer als corona terugkomt
Het is vanuit economisch perspectief onverstandig om bij nieuwe coronaschokken opnieuw overheidssteun te geven. Dat stelt het CPB. Het coronasteunbeleid voor bedrijven en werkenden stopt per 1 april 2022.
Lees verder »
Advocaten wijzen Russen deur, pensioenfondsen zitten met belang in maag
Steeds meer Nederlandse advocatenkantoren nemen afscheid van Russische klanten. Donderdag liet Houthoff weten haar Russische clièntele buiten de deur te zetten. Nog eens twintig branchegenoten volgden inmiddels dat voorbeeld. Accountantskantoren nemen afstand van het geweld en hopen op een vreedzame oplossing.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Oekraïnse fiscus: oorlogsbuit onbelast
Circa 10 Russische oligarchen klant bij Nederlands trustkantoor
Juridisch gevecht tussen Deloitte en equity partner die misstanden meldde
Hoofddorps accountantskantoor en twee RA’s moeten ruim €1,3 miljoen schadevergoeding betalen
OPLEIDINGEN
Fiscale en civielrechtelijke aspecten van thuiswerken: alles op een rij (webinar):
Extendum
9 maart 2022
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
15 maart 2022
Webinar Up-to-date boekhouding: van verwerking tot advies
Yuki
22 maart 2022
VACATURES
Ervaren accountmanager
Fiscount
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN