NT e-mail
 
21-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
AirbridgeCargo zou vrachtvloot willen onderbrengen bij Etihad
 
De Russische vrachtmaatschappij AirbridgeCargo zou de door westerse sancties getroffen vloot van vijftien vrachtjumbo’s willen onderbrengen bij Etihad Airways uit Abu Dhabi.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Expediteur Allseas Global Logistics start eigen containerrederij
 
De Britse expediteur Allseas Global Logistics is gestart met een rederij. De Allseas Shipping Company is de eerste lijnvaartmaatschappij die in 40 jaar in het Verenigd Koninkrijk is opgericht, aldus het bedrijf.
 
 
 
#
 
Consortium mikt op 20% brandstofbesparing met e-trailer
 
Het conventioneel wegtransport kan in de praktijk tot 20% brandstof besparen als het gebruik gaat maken van opleggers met elektrische aandrijving. Een consortium van zes partijen is bezig met de ontwikkeling van die e-trailer.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Expeditie waarschuwt voor groot tekort luchtvrachtruimte VS
 
De internationale expeditiemarkt moet zich de komende tijd opmaken voor een forse schaarste aan luchtvrachtcapaciteit in de VS. Zo luidt de waarschuwing van directeur Brandon Fried van de Amerikaanse Airforwarders Association aan de achterban.
 
 
 
#
 
Heineken wil dat binnenvaart investeert in vergroening
 
Om binnenvaartvervoer te verduurzamen, moet iedereen in de keten, van de verlader tot de consument, met de neus dezelfde kant op gaan staan. En dat moet nú gebeuren, betoogden Bram Smits, brouwerijdirecteur bij Heineken, en Wim Tekkelenburg, accountmanager binnenvaart van de Rabobank, op het Maritime Innovation Platform.
 
 
 
#
 
Maersk wijzigt schemanummering vanwege grote vertragingen
 
Maersk heeft vanwege vertragingen in de containerlijnvaart de schemanummering op zijn AE5-dienst tussen Azië en Noord-Europa veranderd, zodat die beter corresponderen met de daadwerkelijke vertrekdata.
 
 
 
#
 
Iedereen mag in Gouda meedoen met ‘bezorgen zonder zorgen’
 
Bij Bezorging Zonder Zorgen, in 2005 opgericht door ondernemers Zeljko Bosic en Mina Domic, zijn ook werknemers welkom met een zogenoemde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Met elektrisch aangedreven fietsen bezorgt het bedrijf vooral binnen Gouda. Inmiddels gaat het om duizend pakketjes per dag. ‘In deze sector is altijd werk’, zegt Bosic.
 
 
 
#
 
Groeigrenzen Schiphol (column)
 
Onlangs werd door de Provinciale Staten van Limburg het besluit genomen om Maastricht Airport (MAA) open te houden, ondanks het verzet van veel omwonenden. Net als alle overige regionale vliegveldjes in Nederland heeft MAA nog nooit een cent verdiend, als de miljoenen aan subsidies die ieder jaar worden uitgekeerd tenminste niet worden meegerekend.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
China opent nieuwe spoorlijn die woestijn omcirkelt
 
Een nieuwe spoorlijn tussen Hotan en Ruoqiang in de autonome Chinese regio Xinjiang verbindt drie al bestaande spoorlijnen, waardoor het spoor nu volledig rond de Taklamakan-woestijn in de regio loopt. Dit meldt China Railway, de nationale spoorwegmaatschappij van China.
 
 
 
#
 
Beroemd restaurant uit Hong Kong tijdens transport gezonken
 
Een iconisch drijvend restaurant in Hongkong, het Jumbo Floating Restaurant, is tijdens transport in de Zuid-Chinese Zee gezonken. Het werd afgelopen week na 46 jaar weggesleept uit Hongkong, omdat het mede als gevolg van de coronamaatregelen financieel al ten onder was gegaan.
 
 
 
 
TRANSPORTPOLITIEK
 
#
 
Rusland woedend vanwege Litouwse blokkade van Kaliningrad
 
Rusland heeft boos gereageerd op het verbod van Litouwen om goederen naar Kaliningrad door te laten. Het gaat om goederen waar vanwege de invasie van Oekraïne een embargo van de Europese Unie op is gezet, zoals kolen, metaal en bouwmateriaal.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam