Gawalo
Online versie

 

Aircomarkt groeit – aandachtspunten voor de installateur
Na een paar warme zomers en door het thuiswerken is de vraag naar airconditioning groot. Voor koeling én verwarming. Een interessante markt voor installatiebedrijven, want de marges zijn goed. Toch is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Bepaal je verduurzaming zelf
Verduurzaming is belangrijk, maar waar begin je? Remeha lanceert de Duurzaam Verdienen Tool. Deze maakt alle verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk, maar ook de investering en terugverdientijd. Bepaal nu zelf welke stappen op welk moment haalbaar zijn.
Aerosolen spelen toch belangrijke rol bij besmetting coronavirus  
Meer dan een jaar geleden werd in Nederland de eerste coronabesmetting vastgesteld. Wat heeft de wetenschap geleerd over het overdragen van virussen via minuscule zwevende druppeltjes, ofwel aerosolen?
Lees verder >
Aardwarmte project start met proefboring op bijna drie kilometer diepte 
Op een stuk weidegrond aan de rand van Leeuwarden starten vanaf 10 mei de werkzaamheden van een groot aardwarmteproject. Een geothermische bron zorgt voor de duurzame verwarming van gebouwen en woningen. 
Lees verder >
(advertorial)
BPD 2021
De stand van zaken met BIM
Beleef donderdag 20 mei de 7e editie van de BIM praktijkdag. Tijdens deze online editie worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen! 
Vraag naar airconditioning is booming – Waar zit de grootste stijging?
De vraag naar airconditioning was afgelopen jaar zo groot, dat het de omzetdaling in de retail en horeca kon opvangen. Waar zit de grootste stijging in de vraag naar airconditioning? En wil men single split of multisplit systemen?
Lees verder >
‘Zet BENG en MPG niet tegenover elkaar’
Vergunningsaanvragen voor nieuwbouw moeten sinds het begin van dit jaar voldoen aan de BENG-eisen. Daarnaast worden aankomende zomer de teugels van de MPG strakker aangetrokken. Zowel voor de energie als voor de materialen gelden steeds strengere eisen. Wat betekent dat voor installatietechniek en installateur?
Lees verder >
Partnernieuws
Lucht/water-warmtepompen zorgen voor comfort in project Cruquiuswerf
Door de toepassing van individuele lucht/water-warmtepompen van Alklima/Mitsubishi Electric voor elk appartement in project Cruquiuswerf ervaren de bewoners veel comfort. Ze kunnen zelf individueel bepalen of ze de woning willen koelen of verwarmen. 
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright