ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-02-2021
Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana geliefd: "Hij is een atletisch loopwonder"

De naam van Kamaldeen Sulemana zingt behoorlijk rond in Amsterdam. Ajax zou het Ghanese toptalent van het Deense FC Nordsjaelland nauwlettend in de gaten houden. Europees gezien is Sulemana nog een vrij onbekende naam, maar in Denemarken heeft hij zijn stempel al flink gedrukt. “Hij is echt heel goed, een atletisch loopwonder.”


Lees verder
Myron Boadu: Snelle Jelle van AZ

Myron Boadu (19) geldt al jarenlang als de meest schitterende diamant in de AZ-slijperij. Het was eerder regel dan uitzondering dat hij meerdere lichtingen oversloeg. Door zijn eveneens snelle opmars in de Eredivisie zou je haast vergeten dat de geboren Amsterdammer afgelopen seizoen officieel nog A-junior was. ELF Voetbal ging op zoek naar het verhaal van het toptalent dat aanpassen aan een hoger niveau tot kunst heeft verheven.

Lees verder
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.

Lees verder
Vijf dingen die je nog niet wist van Lutsharel Geertruida

2020/2021 is tot nu toe hét seizoen van de grote doorbraak van Lutsharel Geertruida bij Feyenoord. Als rechtsback staat hij na aanvoerder Steven Berghuis met zes doelpunten in alle competities op de tweede plaats op de topscorerslijst voor Feyenoord. Maar wat weten we nog niet van Lutsharel Geertruida?

Lees verder
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!

Lees verder
Even voorstellen: FC Groningen aanwinst Paulos Abraham

Na lang wikken en wegen kwam de transfer maandagavond dan eindelijk rond. Hoewel er meerdere kapers op de kust waren voor het Zweedse toptalent, zette Paulos Abraham zijn handtekening in Groningen. Maar wat weten we van de nieuwe linksbuiten van FC Groningen?

Lees verder
Kortste weg naar Europa: Feyenoord en thuiswedstrijden in de KNVB Beker

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 14: de mythe van Feyenoord en thuiswedstrijden in de KNVB Beker.

Lees verder
Waarom Spartak Moskou dolblij is met de terugkeer van Quincy Promes

Volgens Sport-Express komt Quincy Promes de tweede seizoenshelft op huurbasis naar Rusland vertrekt. Het medium meldt daarbij dat Spartak Moskou een optie heeft om Promes voor negen miljoen euro definitief over te nemen. De Spartak-fans kunnen niet wachten op zijn terugkeer, en dit is waarom. 

Lees verder
Lewandowski op weg naar record, Giakoumakis nadert top 5 ESM Gouden Schoen

Achttien wedstrijden gespeeld, 24 doelpunten, 48 punten. De cijfers van Robert Lewandowski worden steeds indrukwekkender. Zijn voorsprong in het klassement van de ESM Gouden Schoen heeft de Poolse goalgetter daardoor nog verder uitgebouwd. Giorgos Giakoumakis klom door zijn vijf treffers van de afgelopen week naar de zesde plaats in het klassement.

Lees verder