ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-10-2024
Ajax, FC Twente en AZ in speelronde 2 Europa League

Donderdagavond staat speelronde twee van de League-fase van de Europa League op het programma. Ajax reist af naar Praag en AZ speelt in Spanje, terwijl FC Twente in de eigen Grolsch Veste voetbalt. 


lees verder
Feyenoord boekt eerste Europese uitoverwinning in ruim twintig jaar

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen het Spaanse Girona met 2-3 gewonnen, waarmee een einde komt aan een lange reeks zonder Europese uitoverwinningen. De laatste keer dat de Rotterdammers in de Champions League buitenshuis wonnen was ruim twintig jaar geleden in 2002 tegen Newcastle United. Toen scoorde Sebastián Pardo het winnende doelpunt. Opvallend is dat huidige Feyenoord-spelers Antoni Milambo en Ibrahim Osman toen nog niet eens geboren waren.

lees verder
Voorbeschouwing Eredivisie: topper tussen Feyenoord en FC Twente, behoudt PSV perfecte reeks?

Voordat het Nederlands elftal zich mag melden voor de Nations League, staat er nog een speelronde Eredivisie op het programma. Met zekerheid is te zeggen dat PSV de interlandperiode in zal gaan als koploper, maar daarachter kan nog veel gebeuren. Het programma van de top vijf:

lees verder
FC Utrecht droomt van top drie: kan het dit seizoen dan écht gebeuren?

“We gaan de top drie aanvallen”. Deze woorden kwamen vaak terug rondom het bestuur van FC Utrecht aan de vooravond van een nieuw Eredivisieseizoen. 2024/2025 had niet beter kunnen beginnen voor de ploeg uit de Domstad. Na zes gespeelde wedstrijden staat FC Utrecht op de tweede positie, waarmee de beste seizoenstart uit de geschiedenis van de club een feit is. 

lees verder
ELF Voetbal nr 10: Tour door Europa, met Flamingo, Zechiël, Eiting, Sutalo en Koopmeiners

ELF Voetbal nummer 10 is uit! Een editie met als thema Tour door Europa. Interviews met spelers van de vijf clubs die de Nederlandse eer hooghouden in de Champions League en Europa League. Ryan Flamingo en Gjivai Zechiël in het kampioenenbal. Peer Koopmeiners, Carel Eiting en Josip Sutalo in het tweede toernooi. Daarnaast interviews met Harry Kane, Finidi George, op bezoek in Bochum bij Dani de Wit en Myron Boadu en meer! Plus een gratis pakje Panini FIFA 365-voetbalplaatjes.

lees verder
PSV, FC Utrecht en Feyenoord in exclusief rijtje ongeslagen teams

Niets zo fijn als een goed begin van het nieuwe voetbalseizoen van je favoriete club. Fans van koploper PSV hebben weinig te klagen, terwijl ook FC Utrecht er geweldig voorstaat. Beide ploegen verloren nog niet in de competitie en datzelfde kan worden gezegd over Feyenoord. Deze drie Nederlandse clubs horen bij een rijtje van vijftien teams, uit de top zeven voetbalcompetities op basis van de UEFA Coëfficiënten Ranglijst, die nog ongeslagen zijn in de competitie.

lees verder
Cole Palmer verkozen tot ESM Speler van de Maand, twee Nederlanders in ELFtal van de Maand

Een primeur. Voor de eerste keer in de historie van de verkiezing van de ESM Speler van de Maand is Cole Palmer verkozen tot winnaar. De aanvallende middenvelder van Chelsea vergaarde negen stemmen en werd daarmee de eerst uitverkorene van het nieuwe seizoen. De 22-jarige Engelsman hield goalgetters Harry Kane en Erling Haaland nipt achter zich. Twee Nederlanders vonden een plekje in het ESM ELFtal van de Maand.

lees verder
Win het boek Amerikaans voetbalgras van Geert Bijl

Hij voetbalde voor en studeerde aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Van 2017 tot 2022 onder andere in Missouri, Pittsburgh, Californië en Florida. Geert Bijl heeft over zijn reizen als internationale student-athlete een boek geschreven: Amerikaans voetbalgras. Dat is nu te winnen via onze website.

lees verder
Ryan Flamingo: "Ik wilde als jong jongetje al voor PSV spelen"

Geen enkele Eredivisie-club legde afgelopen zomer meer geld op tafel voor een nieuwe verdediger dan PSV. De regerend landskampioen betaalde naar verluidt negen miljoen euro voor Ryan Flamingo. De 21-jarige centrale verdediger is na een Italiaans avontuur en huurperiodes bij Vitesse en FC Utrecht blij met de stap naar Brabant. "Als jong jongetje wilde ik al voor PSV spelen. Ik ben blij dat dit nu is gelukt."

lees verder