ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-09-2021
Ajax, Feyenoord en PSV in actie: de mooiste Europese duels van deze week

Na een overvloed aan interlandvoetbal is de Eredivisie weer van start. Toch maakt de Nederlandse competitie midweeks alweer even plaats voor de groepsfases van drie UEFA-toernooien. Deze Europese affiches bezorgen je een prachtige voetbalweek. 


lees verder
Boscagli, Brondeel en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 4

Speelronde nummer vier in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
ELF Voetbal 9 met Louis van Gaal, de broertjes Pavlidis, Devyne Rensch, Ji-Sung Park en Salomon Kalou

Oranje kende een topstart onder de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal. Zijn comeback wierp de nodige vragen op die we in ELF Voetbal nummer 9 proberen te beantwoorden. Daarnaast interviews met oud-PSV'er Ji-Sung Park, oud-Feyenoorder Salomon Kalou, de Griekse broers Pavlidis van AZ, Bayern München-trainer Julian Nagelsmann, Atlético Madrid-coach Diego Simeone, we speelden Wie is de Slimste met Bas Kuipers, lieten de hond van en met Bart van Rooij uit en nog veel meer!

lees verder
Zo verliep de voorbereiding van Sporting Portugal op het duel met Ajax

Voor Sporting Portugal stond er dit weekeinde een pittig duel op het programma. De regerend kampioen zou in eigen huis FC Porto ontvangen. Bij Sporting portugal hadden ze graag gezien dat het duel werd uitgesteld met het oog op het duel tegen Ajax aankomende woensdag, maar de Portugese bond gaf aan die oproep geen gehoor. Daardoor konden de spelers van Sporting na de interland-break meteen hun borst nat maken.

lees verder
Interview NEC-linksback Souffian El Karouani: "Scoren we, wordt het hier ook 2-0 en 3-0"

Ondanks een numeriek overwicht van ruim 75 minuten wist NEC zondag in eigen huis Willem II niet te kloppen. De Tilburgse vestiging bleef overeind. Het duel in het Nijmeegse Goffertstadion eindigde met de score zoals hij begon. Dat tot grote frustratie van Souffian El Karouani. "Als wij de 1-0 maken, maken we ook de 2-0 en 3-0. Zo'n wedstrijd was het. Deze 0-0 voelt echt als twee verloren twee punten."

lees verder
Jamie Jacobs: doelpuntenmachine in Leeuwarden

In de schaduw van Robert Mühren was Jamie Jacobs in de afgelopen twee seizoenen voor SC Cambuur al een absolute sleutelspeler. De middenvelder was een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval, maar vooral bijzonder productief. Daar lijkt na de promotie naar de Eredivisie niks aan veranderd.

lees verder
Juventus geeft dramatische start gevolg: deze topclubs bivakkeren ook in het rechterrijtje

Het wil nog niet echt vlotten bij Juventus. De ploeg uit Turijn staat momenteel 16e in de Serie A en kan na de wedstrijden op de zondagmiddag zelfs nog zakken op de ranglijst. Het is het gevolg van een bijzonder treurige seizoensstart van de ploeg die vorig seizoen ook al naast de titel greep.

lees verder
Interview Rydell Poepon: "Ik besloot lekker terug naar Nederland te gaan"

Na vijf jaar is Rydell Poepon weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De 34-jarige spits tekende op de laatste dag van de transferwindow een contract bij IJsselmeervogels. Hij debuteerde zaterdag direct met een doelpunt in en tegen Noordwijk. "Ik wil ook dit seizoen het hoogst haalbare bereiken. Onze start was niet goed, maar alles staat nog dichtbij elkaar."

lees verder
PANNA! 59: Competitiespecial: alle clubs uit de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen, de topcompetities en een superinterview

Wat kunnen we dit seizoen van PSV verwachten? Wie is de topaankoop van Ajax? Wie is het grootste talent van Feyenoord? PANNA! 59 geeft de antwoorden op alle vragen over de Eredivisie die jij kunt verzinnen. De nieuwe editie is een competitiespecial waar je de teamfoto's vindt van elke club, portretjes van de sterspeler, het talent en de topaankoop en veel feitjes en weetjes. Ook alle negen clubs in de Vrouwen Eredivisie stellen we voor. We vertellen wat je moet weten over de vijf grote topcompetities, je leest een interview met Brian Brobbey, we gingen op pad met scheidsrechter Danny Makkelie en alle bekende rubrieken komen terug!

lees verder