ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-10-2022
Ajax is de grootste opleidingsclub van Europa, Feyenoord in top 25

Ajax heeft de meeste spelers opgeleid die momenteel actief zijn in de 31 hoogste divisies van Europa. Dat blijkt uit statistieken van CIES Football Observatory. Het statistiekenbureau deed onderzoek naar spelers die tussen de 15 en 21 jaar die minstens drie jaar bij de club hebben getraind.


lees verder
Deze spelers ontbreken verrassend in de WK-voorselectie van Oranje

Vrijdag maakte Louis van Gaal de voorselectie voor het WK in Qatar bekend. Hij nam daarin 39 namen op en dat lijkt op het eerste oog een enorme lijst. Toch ontbrak er nog een aantal bekende namen waar de kenners wel op hadden gerekend. We zetten de belangrijkste vier op een rijtje. 

lees verder
Deze spannende Europese wedstrijden helpen je de werkweek door

Na een heerlijk weekend zitten de meeste voetballiefhebbers alweer vol in de werkweek, maar het voetbal zal de komende dagen genoeg afleiding bieden. Er worden namelijk weer mooie wedstrijden gespeeld in de Champions League, Europa League en de Conference League. Wedstrijden ook die erg belangrijk zijn van Ajax, Feyenoord, AZ en PSV.

lees verder
Garantie op succes: Waar zijn de jongste debutanten ooit van Jong Ajax nu?

John Heitinga moest zijn elftal dit opnieuw vorm gaan geven. Veel spelers vertrokken, waardoor hij op zoek ging naar een nieuwe kern. Daarbij geeft hij dit seizoen de kans aan een paar hele jonge jongens. Zo liet hij de zestienjarige Silvano Vos en Gabriel Misehouy (artikelfoto) al een aantal keer spelen. Alleen in 2018 stuurde Ajax nog meer zestienjarigen in een seizoen het veld op. In dat seizoen debuteerden drie spelers van die leeftijd in het profvoetbal op De Toekomst.

lees verder
Lars Unnerstall in top vijf van doelmannen met de minste tegendoelpunten in Europa

De defensie van FC Twente staat dit seizoen als een huis. De ploeg uit Enschede staat vijfde en kreeg in elf duels slechts zeven tegentreffers. Ook dit weekeinde wist FC Twente-doelman Lars Unnerstall zijn doel weer negentig minuten lang schoon te houden. Hoe doet de Duitser het op Europees front?

lees verder
MVV op plaats twee: het geheim achter de stuntploeg

Een zestiende, een elfde, een vijftiende en een twaalfde plek; MVV deed in de afgelopen jaren mee voor spek en bonen in de Eerste Divisie. De Maastrichtse club leek ook voor dit seizoen absoluut geen kanshebber voor promotie of misschien ook wel de play-offs. Toch verrast de Zuid-Limburgse formatie op dit moment vriend en vijand. MVV staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie.

lees verder
Het einde van SC Cambuur op het Cambuurplein nadert: "Van Fred Grim moest ik altijd orgelmuziek spelen"

Als alles volgens planning verloopt, speelt SC Cambuur met ingang van volgend seizoen in het nieuwe stadion. Dan verhuist de club van zijn charmante onderkomen tussen de arbeidershuisjes naar het WTC-terrein. Nog steeds vrij dicht in de buurt van het centrum van Leeuwarden, maar niet tussen de mensen. Straks met buren als Holland Casino en Kamer van Koophandel. "Het is superkut, en daarom supermooi."

lees verder
Al zin in het WK? Op deze zenders zie je alle wedstrijden

Kijk jij al reikhalzend uit naar het WK? Over een maand is het zover. Op 20 november om vijf uur ‘s middags Nederlandse tijd trapt gastland Qatar af tegen Ecuador. Wil jij er vanaf de allereerste minuut bij zijn? Stem dan af op één van deze zenders.

lees verder
Interview voormalig Ajax-talent Anthonie Blanker: "Zie mijn leven als een lange trainingsstage"

Zijn levensverhaal zou een regelrechte bestseller zijn in boekenland. Een kaskraker in de bioscoop. Beginnend met het zware brommerongeluk als jeugdspeler van Ajax en eindigend met zijn vrijlating na vijf jaar naar eigen zeggen onschuldig te hebben vastgezeten. Daartussen pakt Anthonie Blanker het record van meest scorende Ajax-tiener in Europa, speelt hij in Portugal en Spanje en trouwt hij als speler van FC Volendam met Dolly Dot Anita. Hij wordt afgekeurd, gaat toch weer voetballen in de Verenigde Staten, breekt zijn nekwervel in België en timmert aan de weg als kickbokser. "Achteraf ben ik alles en iedereen dankbaar."

lees verder