ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-07-2024
Ajax laat oog vallen op Daniele Rugani (29)

In de zoektocht naar defensieve versterkingen heeft Ajax het oog laten vallen op Daniele Rugani. De 29-jarige Italiaan staat onder contract bij Juventus en ligt nog tot de zomer van 2026 vast. Voetbal International bracht naar buiten dat de eerste gesprekken inmiddels lopen. Wie is deze Italiaanse verdediger en hoe groot is de kans dat hij volgend seizoen in een Ajax shirt speelt?


lees verder
Voorbeschouwing Spanje-Duitsland: Absolute kraker in de kwartfinale

Op vrijdagavond 18.00 uur staat in Stuttgart misschien wel de grootste clash tot nu toe op dit EK op het programma. Het nog ongeslagen Spanje treft het gastland Duitsland, dat ook nog niet verloren heeft dit toernooi. De twee ploegen die het meest scoorden tot nu toe dit toernooi staan tegenover elkaar. De wedstrijd heeft alles in zich om een waar spektakel te worden. Kortom, een mooie wedstrijd om op vooruit te blikken.

lees verder
Voorbeschouwing Nederland-Turkije (kwartfinale EURO 2024)

De achtste finales van het EK in Duitsland zitten erop. Nederland gaat zich na de 3-0 overwinning tegen Roemenië opmaken voor de kwartfinale van het toernooi. Daarin wacht zaterdagavond in Berlijn een confrontatie met Turkije voor een plek in de halve finale. Zij rekenden dinsdagavond in een kletsnat Leipzig af met Oostenrijk. Hoe staan de ploegen ervoor? Wat vertelt de geschiedenis ons? Hieronder volgt alles wat je moeten weten over deze wedstrijd.

lees verder
Nederlandse teams in Europese competities; wie speelt waar en wanneer?

Nederland heeft in seizoen 2024-2025 wederom een forse afvaardiging als het de Europese competities aangaat, maar een groot deel van de ploegen is nog niet zeker van deelname aan de groepsfase.

lees verder
Kees Kist: "Ik meldde me af voor het WK van 1978, dat had ik nooit moeten doen"

Een doelpuntenkanon. Zijn ziedende schot bezorgde Kees Kist als eerste Nederlander de Gouden Schoen, met AZ'67 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis, gevolgd door een transfer naar Paris Saint-Germain. Ook kwam de goalgetter van weleer uit op twee EK's. In 1980 afgesloten met de Zilveren Schoen. "In 1976 werd ik na de halve finale alsnog ingevlogen."

lees verder
Hoe is het met… Mesut Özil?

Mesut Özil was van zijn generatie een van de spelers met de meest verfijndste techniek. In zijn jaren bij Real Madrid, Arsenal en het Duitse elftal won hij meerdere prijzen, waaronder de wereldtitel in 2014. Hij speelde 92 interlands, waarin hij 23 keer trefzeker was. Inmiddels geniet de Duitser met Turkse roots van zijn voetbalpensioen. Maar stilzitten doet de assistkoning niet. 

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
De records die Ronaldo nog niet verbak op dit EK

Cristiano Ronaldo kende maandagavond geen gelukkige achtste finale tegen Slovenië. De Portugese superspits had veel kansen, schoot vier verschillende vrije trappen op doel en kreeg zelfs een penalty. Maar niks ging er in. Hiermee staat de teller voor Ronaldo nog steeds op nul dit EK. De 39-jarige spits is er aan gewend geraakt om record op record te verbreken, maar deze acht records verbrak Ronaldo nog niet op dit EK.

lees verder
Hij is er weer: het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek 2024

De vakantie komt steeds dichterbij. De zon schijnt steeds vaker, de temperatuur loopt steeds verder op en waarschijnlijk heb je al gekeken waar je zwembroek ligt. Straks kun je zes weken bijkomen van een zwaar school- en voetbaljaar. En hoe kun je dat beter doen dan met het PANNA! Vakantie Doeboek? Het extra dikke nummer vol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels is nu uit!

lees verder
De opvallendste stats van de achtste finales EURO 2024

De achtste finales van het EK zitten erop. We gaan ons opmaken voor de kwartfinales, met twee absolute topaffiches op de planning: Duitsland-Spanje en Frankrijk-Portugal. Ook Nederland zit bij de laatste acht van het toernooi en wacht een confrontatie met Turkije. Tijd om de balans op te maken. Wat waren de opvallendste cijfers uit de wedstrijden in de achtste finales?

lees verder
Deze ploegen maken nog kans op de Copa América van 2024

De aandacht voor de Copa América is door het EK deze zomer minimaal. Het toernooi waaraan zowel landen als Noord-, Midden- en Zuid-Amerika aan meedoen, begint echter ook interessant te worden. In de groepsfase zijn zo goed als alle beslissingen gevallen. Tot nu toe het meest overtuigend? Titelverdediger Argentinië. 

lees verder