ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-04-2024
Ajax liet dit seizoen een elftal ter waarde van 62 miljoen euro spelen in de KKD

Dat het crisis is in Amsterdam is inmiddels algemeen bekend. Gisteravond was er opnieuw een dieptepuntje voor Ajax. Tijdens de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch stond Carlos Forbs aan de aftrap op de Toekomst. De rechtsbuiten die afgelopen zomer voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City is hiermee de duurste speler die ooit in de KKD heeft gespeeld. Als je een elftal zou samenstellen met de duurste spelers die Ajax dit seizoen in de KKD liet uitkomen, dan zou het er als volgt uitzien. Ajax heeft in totaal 62 miljoen euro neergelegd voor dit elftal. Daarvan werd 43,4 miljoen euro dit seizoen uitgegeven. Ter vergelijking, Feyenoord gaf dit seizoen 35,55 miljoen euro uit aan transfers.


lees verder
Guirassy pakt tweede plek in ESM Gouden Schoen klassement, De Jong klimt naar positie acht

De winnaar van het ESM Gouden Schoen-klassement dit seizoen staat met Harry Kane al langere tijd vast. De strijd om plek twee is daarentegen megaspannend. Daar bivakkeert sinds deze week Serhou Guirassy. De spits van VfB Stuttgart ontpopte zich zaterdagavond tot matchwinner van de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund en achterhaalde runner-up Kylian Mbappé in het Europese topscorersklassement.

lees verder
Reconstructie van transfersoap: Mbappé (zeer waarschijnlijk) naar Real Madrid

Het is voor voetbalfans geen verrassing meer: Kylian Mbappé draagt volgend seizoen het koninklijke wit van Real Madrid. Alleen wacht men nog steeds op een ‘here we go’ van Fabrizio Romano of een geweldig aankondigingsfilmpje van de Madrileense club. Hoe staat deze transfersoap ervoor? En wat is er tot nu toe allemaal al gebeurd?

lees verder
De vijf talenten van duizendpoot Royston Drenthe

Hiep hiep hoera! Oud-voetballer Royston Drenthe blaast 37 kaarsjes uit. Om deze reden zoomen we in op de voetbalcarrière van de Rotterdammer, maar laten we ook zien dat dat lang niet het enige is waar de jarige job zich mee bezig houdt.

lees verder
PANNA! 85 viert het PSV Feest, daarnaast Tristan Gooijer, Virgil van Dijk en de vreemdste sponsordeals

Een juichende Luuk de Jong, Johan Bakayoko met een feestmuts, Guus Til na een doelpunt, Noa Lang blij, naast een even vrolijke Ismael Saibari, Malik Tillman wegrennend na een doelpunt. Oftewel een waar PSV Feest! Dat siert de cover van de nieuwe PANNA! In nummer 85 ook een superinterview met Tristan Gooijer, een grote In Kaart met Virgil van Dijk, voetballers en hun bijzondere sponsordeals en de kunstverzameling van Sergio Ramos. En natuurlijk acht superposters!

lees verder
Arsenal-Bayern München en Real Madrid-Manchester City startschot voor Champions League kwartfinales

Komende week barst het miljoenenbal weer los en dat doet het niet met de minste wedstrijden. Dinsdag staan meteen al twee toppers op het programma. Arsenal FC ontvangt FC Bayern München en Manchester City FC gaat in Spanje op bezoek bij Real Madrid CF. Voor deze toppers nemen we door hoe de teams ervoor staan en wie de favorietenrol op zich kan nemen.

lees verder
Sam Kersten, PEC Zwolle-sterkhouder: "Mijn eerste tattoos zijn herinneringen aan Ravenstein"

Zelfstandig autorijden, een biertje drinken en stemmen: jongeren krijgen op hun achttiende verjaardag meer vrijheid. Sam Kersten gebruikte zijn nieuw verworven vrijheid om zijn lichaam te versieren. Een mogelijkheid die de nu 26-jarige centrale verdediger van PEC Zwolle met beide handen aangreep. "Toen mijn oma mijn tattoos op televisie zag, belde ze bezorgd en boos op."

lees verder
Topscorer van de Eredivisie 2013/2014: Alfred Finnbogason

Scoren, scoren en nog eens scoren! In deze rubriek van ELF Voetbal zoomen we in op de topscorers van de Eredivisie van de afgelopen veertien jaar. Opvallend is dat er in die periode ieder jaar een andere naam bovenaan het lijstje stond. In deze aflevering: de enige buitenlander in de top vijf topscorers aller tijden van sc Heerenveen: Alfred Finnbogason.

lees verder
Willem II-cultheld Jeremy Bokila: "Na afloop kreeg hij van Kadyrov een fonkelnieuwe Mercedes"

Jeremy Bokila droeg de shirts van zestien verschillende profclubs. Hij was actief in acht landen. "Maar wat ik hier ervaar, heb ik niet eerder in mijn loopbaan meegemaakt", zegt de 35-jarige spits over zijn huidige werkgever Willem II. Bij die club is Bokila uitgegroeid tot een cultheld. Compleet met een eigen lied, fanshirt en carnavalsembleem. "Mijn volgende wens? Met de fans op De Heuvel staan om onze promotie te vieren."

lees verder
Win het boek FC Londen, een rondleiding door de voetbalhoofdstad van de wereld!

De onbetwiste voetbalhoofdstad van de wereld? Dat is zonder enige twijfel Londen. Anno 2024 telt de metropool liefst dertien profclubs, waarvan er zeven in de Premier League spelen. Wie van voetbalcultuur houdt, kan niet om Londen heen. Van Chelsea tot Charlton en van Wembley tot Wimbledon: iedere club en ieder stadion heeft zijn eigen romantiek. FC Londen, het nieuwe boek van Tom van Hulsen, is de ideale gids om kennis te maken met de Londensen voetbalcultuur.

lees verder
Hamburger SV-tandem Ludovit Reis en Immanuel Pherai: "We zijn gaan bowlen samen"

De Hamburger Sportverein kleurt weer een beetje oranje. Met dank aan Ludovit Reis en Immanuel Pherai. De twee talentvolle Nederlandse middenvelders laten momenteel in de Duitse Hanzestad de supporters mijmeren over de succesvolle tijden met landgenoten Nico-Jan Hoogma, Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooij. Die gloriejaren kan HSV ook wel weer gebruiken. "Als je hier datet met iemand van de verkeerde club, heb je een probleem."

lees verder