ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-03-2021
Ajax op zijn verjaardag, hoe loopt dat af?

Ajax is jarig! De Nederlandse recordkampioen blaast op deze donderdag 121 kaartjes uit. En het is een bijzondere verjaardag, want de Amsterdamsche Football Club Ajax mag om 21.00 aantreden in Zwitserland. Spannend belooft het niet te worden, want opponent Young Boys was aanmerkelijk zwakker dan de Amsterdammers, die met een 3-0 voorsprong arriveren in Bern. Hoe verging het Ajax eerder op z'n verjaardag?


Lees verder
Interview Dennis Gentenaar: “Een topclub als Maccabi Tel Aviv gaat altijd voor de titel”

Na een periode van ruim een jaar in Abu Dhabi is Dennis Gentenaar (45) sinds eind januari verantwoordelijk voor de keepers van de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv. “Een avontuur bij een topclub als Maccabi Tel Aviv is geweldig om mee te maken.”

Lees verder
Azzedine Dkidak wil de Italiaanse voetbalpiramide beklimmen met Como 1907

Met zijn overstap naar Italië verruilde Azzedine Dkidak afgelopen zomer stadions als De Geusselt en De Krommedijk voor het prachtige Stadio Guiseppe Sinigaglia. Pal naast het Comomeer is de linksback bezig aan een constant seizoen in het shirt van Como 1907, waarmee hij zo snel mogelijk naar de Serie B wil promoveren. "Er zijn maar weinig plekken waar je zo mooi kunt voetballen als hier."

Lees verder
Interview Sam Beukema: "Ik ben onverstoorbaarder dan in 2019"

Sam Beukema (22) ontpopt zich meer en meer tot de leider van Go Ahead Eagles. De centrale verdediger is en passant ook clubtopscorer van de club uit Deventer. “Voor het seizoen zei trainer Kees van Wonderen al minstens zes doelpunten van me te verwachten.”

Lees verder
Dit is de MVP van de Eredivisie

Het einde van het Eredivisie-seizoen komt in zicht. De schaal lijkt naar Amsterdam te gaan en de topscorerstitel staat in potlood al op de erelijst van Giakoumakis geschreven. Voor de MVP-titel zijn nog enkele kanshebbers in de race. Deze spelers zijn het vaakst betrokken bij een doelpunt. Wie is momenteel de Most Valuable Player van de Eredivisie?

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Nederlandse winnaars van het EK onder 21 in 2007

Het EK onder 21 komt er weer aan! Op woensdag 24 maart speelt Jong Oranje de eerste poulewedstrijd tegen Roemenië. Nederland won het toernooi voor het laatst in 2007, onder leiding van Foppe de Haan. ELF Voetbal zocht uit: wat doen de spelers die in 2007 het EK wonnen met Jong Oranje tegenwoordig?

Lees verder
Interview Rajiv van La Parra: "Wil bij Würzburger Kickers na anderhalf jaar plezier terugvinden"

Menig vleugelverdediger in de Eredivisie draaide hij dol, in de Premier League en Championship drukte hij zijn stempel en in de Champions League maakte hij zijn droom waar. Na een kort avontuur in Spanje is Rajiv van La Parra in Duitsland beland. Bij Würzburger Kickers om precies te zijn. "Ik wil hier het plezier in het voetbal weer terugvinden."

Lees verder
Prolongatie of degradatie: hoe staan de regerend landskampioenen er voor?

Het einde van het seizoen komt in zicht. In vele Europese competities is de eindsprint voor de landstitel ingezet. Net als vorig jaar stevenen onder andere Bayern München, Ajax en Club Brugge ‘gewoon’ weer af op de titel. Maar niet in alle landen staat de regerend landskampioen op pole position.

Lees verder
Interview Jordy van Deelen: "Als nieuwe kruisband is een donorpees ingebracht"

2020 werd een jaar om snel te vergeten voor Jordy van Deelen. De oud-speler van Feyenoord, Excelsior, FC Dordrecht en FC Emmen moest opnieuw onder het mes en zag daardoor zijn aflopende contract bij SC Cambuur niet verlengd worden. De 27-jarige rechtsback werkt inmiddels keihard aan zijn comeback. "Deze zomer wil ik er weer staan."

Lees verder