ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-04-2023
Ajax - PSV: wanneer en hoe laat is de finale van de KNVB Beker?

De twee gestoorde halve finales zitten erop: Ajax en PSV staan in de finale van de TOTO KNVB Beker. Nadat PSV dinsdag met 2-1 won op bezoek bij de amateurs van Spakenburg, was het woensdag de beurt aan Ajax in De Kuip. De Amsterdammers wonnen met 2-1 van Feyenoord na een tumultueuze wedstrijd. Hierna is het dus tijd voor de finale van de KNVB Beker. Maar wanneer is die eigenlijk? En hoe laat?


lees verder
Van minuut tot minuut: dit was de gestoorde halve finale tussen Feyenoord en Ajax

De halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax begon woensdag om 20.00 uur, maar was die avond pas rond 22.40 uur afgelopen. En dat terwijl de wedstrijd 'in negentig minuten' werd beslist door Ajax: 2-1. ELF neemt je mee in de halve finale van minuut tot minuut: dit waren de hoogte- én dieptepunten van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax.

lees verder
Ajax, PSV en AZ hopen op mirakel: dit zijn de uitstekende cijfers van Feyenoord tegen RKC

De kans dat Feyenoord dit seizoen kampioen van de Eredivisie wordt, ligt volgens verschillende statistiekenbureaus boven de 95%. De Rotterdammers liggen acht punten voor op Ajax en PSV en zelfs tien op AZ. Er zijn nog zeven speelronden te spelen in de Eredivisie. Komend weekend speelt Feyenoord in eigen huis tegen RKC Waalwijk, op papier een simpele opgave voor de koploper. Toch hopen Ajax, PSV en AZ op een stunt van de Waalwijkers in De Kuip.

lees verder
Go Ahead Eagles legt talentvolle Verdoni voor drie jaar vast

Go Ahead Eagles heeft een mooie slag geslagen. De eredivisionist heeft Nando Verdoni voor langere tijd vastgelegd. De achttienjarige doelman maakt een stormachtige ontwikkeling door en ondertekende een contract voor drie jaar plus een optie voor nog een seizoen.

lees verder
Interview Randy Wolters: "Spelers hier in Noord-Ierland zijn beesten"

Het duurde lang. Randy Wolters wilde graag voetballen voor Larne FC, de Noord-Ierse club wilde de ervaren linksbuiten graag aan de selectie toevoegen en voor de Danske Bank Premiership zou de kleurrijke Leiderdorper een mooi uithangbord zijn. Pas begin maart kwam het visum voor de 32-jarige aanvaller rond. Net op tijd om straks de eerste landstitel van de club mee te kunnen maken. "De club bouwt aan een ambitieus project waar ik graag deel van wil uitmaken."

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Dale Vince, voorzitter Forest Green Rovers: "Nooit plan geweest om groenste club ter wereld te worden"

FC Volendams ambitie om de meest duurzame club te worden en de oprichting van actiegroep Fossil Free Football geven een duidelijke wens aan; voetbal moet de strijd aangaan met de klimaatcrisis. Hoe verduurzaam je een conservatieve sport als het profvoetbal? Het antwoord ligt in Engeland, in de League One. Bij Forest Green Rovers om precies te zijn, de groenste voetbalclub ter wereld. "Het is een van onze ambities om van voetbalsupporters fans van het milieu te maken."

lees verder
Erling Haaland opnieuw ESM Speler van de Maand, twee Nederlanders halen ELFtal

In september won hij met een straatlengte voorsprong. In oktober moest hij de eer delen en nu wint Erling Haaland met een nipte voorsprong voor de derde keer dit seizoen de verkiezing van ESM Speler van de Maand. De spits van Manchester City haalde zeven van de tien mogelijke stemmen binnen. Eén stem meer dan de eerste achtervolger.

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder