ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-01-2021
Ajax tegen AZ in de beker: een garantie voor spektakel!

Of het duel van morgen zo'n spektakel wordt als de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht in de vorige ronde is nog maar de vraag. Maar door de jaren heen hebben de twee clubs uit Noord-Holland de nodige interessante bekerpotjes tegen elkaar gespeeld. Een overzicht.


Lees verder
Lewandowski grijpt koppositie ESM Gouden Schoen, Giakoumakis in top tien

Twee grote verschuivingen in het klassement van de ESM Gouden Schoen. Robert Lewandowski is sinds zondagavond de nieuwe koploper in de ranking van de Europees Topscorer van het Seizoen. Giorgos Giakoumakis is de top tien binnengedrongen, waardoor de Eredivisie na zeven seizoenen weer is vertegenwoordigd in die regionen.

Lees verder
Welke jeugdspelers maakten voor het eerst hun opwachting in de Eredivisie 3/3?

Door de coronacrisis zal er voor menig club financieel minder mogelijk zijn de komende jaren. Zien we dat al terug in het aantal debutanten uit eigen jeugd? We zetten de jeugdspelers die dit seizoen hun eerste wedstrijd speelden op een rijtje. Deel 3: de onderste regionen.

Lees verder
Interview Paul Brandenburg: “De huidige generatie talenten is de maatstaf”

Veerkracht is het vermogen om uit het negatieve iets positiefs te halen. Bij AZ hebben ze het. Na het DSB-debacle in 2009 is de geroemde jeugdopleiding van AZ in haar huidige vorm ontstaan. Paul Brandenburg (43) is inmiddels vijf jaar hoofdjeugdopleiding van de bewierookte academie. Een inkijkje in de motorkamer van de Alkmaarders.

Lees verder
De kortste weg naar Europa: Nico Rijnders beëindigt het profbestaan van Enschedese Boys

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 13: het slotstuk van Enschedese Boys als betaald voetbalclub.

Lees verder
Interview Michel Kramer: "Voor mijzelf is het nooit onrustig geweest"

Met de grootste moeite versloeg AZ zaterdagavond ADO Den Haag met 2-1. Michiel Kramer bracht de gasten in Alkmaar nog op voorsprong. Maar het bleek niet voldoende voor drie, laat staan één punt. "Het is zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we leverden."

Lees verder
Top 10: Deze Eerste Divisie-spelers waren bij de meeste doelpunten betrokken

De eerste seizoenshelft in de Eerste Divisie zit er inmiddels op. Welke spelers waren in de afgelopen maanden bij de meeste doelpunten betrokken? Wie waren de meest productieve spelers? Wij zetten de spelers met de meeste doelpunten én assists voor je op een rij.

Lees verder
Dit zijn de ELF slechtst presterende Eredivisiespelers volgens de cijfers van Whoscored

Teun Koopmeiners, Steven Berghuis en Dusan Tadic waren tot dusver de beste spelers in het huidige Eredivisieseizoen als we de cijfers van 'WhoScored' moeten geloven. De website kent elke speler een cijfer toe aan de hand van alle denkbare statistieken. Welke spelers komen tot dusver echt tekort volgens de cijfers van Whoscored?

Lees verder
'Paniekaankopen' als degradatiekandidaat nummer één: werkt dat?

Het is crisis in Emmen. De ploeg van Dick Lukkien staat hopeloos laatste en wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Om het tij te keren werden er deze winter al vier nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Jari Vlak, Elias Frei, Kerim Frei en Jean-Pierre Rhyner moeten FC Emmen behouden voor degradatie. Maar werkte het aantrekken van een hoop onbekende spelers als nummer laatst in de Eredivisie in het verleden wel? 

Lees verder