ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-01-2024
Ajax-trainer John van 't Schip over de transferwindow: "Willen het liefst iemand van 28, 29 jaar die er direct staat"

Een ervaren speler die zijn toegevoegde waarde kan tonen. Niet alleen op zijn positie, maar ook in de kleedkamer. Bovendien iemand die er direct staat. In het kort de omschrijving van de middenvelder waar Ajax naar op zoek is. En waarom het zo logisch is dat Jordan Henderson plotseling topkandidaat is. "Al die voorwaarden maken het voor ons niet gemakkelijk", bevestigt John van 't Schip.


lees verder
Deze spelers creëerden tot dusver de meeste grote kansen in de Eredivisie

Tegenwoordig wordt alles bijgehouden bij een voetbalwedstrijd. Van expected goals voor een team tot aan het aantal succesvolle passes van een speler. Maar welke speler kan het beste een teamgenoot in kansrijke positie zetten? Deze vijf spelers creëerden in het huidige seizoen, volgens Sofascore, de meeste kansen in de Eredivisie.

lees verder
Vacature: Stagiair(e) grafisch vormgever voor verschillende merken van Van Munster Media

Ben jij een grafisch vormgever in de dop en wil je deze skills in de praktijk brengen voor een bedrijf met meerdere grote mediamerken zoals PANNA! Magazine, PUUR Porsche Magazine, Carros en Real FUT Card? Dat kan! Van Munster Media zoekt namelijk een enthousiaste, allround grafisch vormgever stagiair(e).

lees verder
Dit zijn de meest bizarre contractclausules ooit

We zitten midden in de transferperiode. Clubs en spelers schuiven aan tafel om de onderhandelingen te starten. Wat wordt de duur van het contract? Verlangt de speler een hoger salaris? Of wil de spits juist een mooie bonus per doelpunt? Soms staan er ook hele bijzondere eisen in een contract. ELF Voetbal licht de meest unieke clausules voor je uit!

lees verder
PANNA! 82 met de Golden Boys uit de Premier League, Sergino Dest, Esmee Brugts en Glowmovies

Bukayo Saka, Alejandro Garnacho en Jérémy Doku. Oftewel de Golden Boys uit de Premier League. Zij sieren de cover van PANNA! 82. In onze nieuwe editie, de eerste van 2024 alweer, ook interviews met Sergino Dest, Esmee Brugts, Kerstin Casparij en minister Conny Helder. Ook aandacht voor de coolste kapsels, je ziet en leest waar Neymar woont en natuurlijk acht superposters. En nog veel meer!

lees verder
Wie is het Nederlandse talent van AS Roma: Dean Huijsen?

De Nederlandse verdediger Dean Huijsen speelt het aankomende halfjaar voor AS Roma. De club van José Mourinho huurt het toptalent van Juventus. Afgelopen zondag mocht Dean Huijsen meteen debuteren. In de wedstrijd tegen Atalanta kwam de achttienjarige verdediger direct na rust in het veld. Veel Nederlanders weten echter weinig over dit talent. Wie is Dean Huijsen? ELF Voetbal licht hem uit!

lees verder
Aras Özbiliz: "Tijdens snuffelstage bij Ajax merkte ik dat ik nog niet klaar was"

In de zomer van 2022 keerde Aras Özbiliz terug in het betaald voetbal. Ruim anderhalf jaar verkeerde de aanvaller, opgegroeid in Hoorn en opgeleid bij Ajax, in de voetbalanonimiteit. Onaangekondigd leek hij te stoppen, maar een vorm van bewijsdrang zorgde ervoor dat hij zijn voetbalschoenen weer uit het vet haalde. De 41-voudig international van Armenië pakte afgelopen seizoen direct de dubbel. Komende zomer stopt hij echter definitief. "Ik wil het voetbal hier graag een duwtje geven."

lees verder
Wie is de nieuwe Braziliaanse aanvaller van SL Benfica: Marcos Leonardo?

Met 2023 achter de rug is en de winterse transferperiode in volle gang, zijn veel clubs druk bezig met het versterken van hun huidige selectie. Na het binnenhalen van Gianluca Prestianni is Marcos Leonardo de volgende aanwinst van de Portugese recordkampioen. Wie is deze Marcos Leonardo Santos Almeida? ELF Voetbal zoomt in.

lees verder
Jerdy Schouten op kampioensjacht: "PSV past bij dit moment in mijn carrière"

De tekst in de mail was duidelijk: afgewezen voor Jong Cambuur. De teleurstelling was groot bij Jerdy Schouten. Zesenhalf jaar later heeft het leven van de 26-jarige middenvelder een complete metamorfose ondergaan. Met vier jaren Serie A als bagage strijdt hij in de Champions League tegen de grootste voetbalsterren, zet hij met PSV in de Eredivisie een ongelooflijke zegereeks neer en is hij Oranje-international. "Maar ik zal nooit de speler worden die een bal over veertig meter geeft."

lees verder
Crowdfundingsactie om documentaire over avonturier André Krul te verwezenlijken

Vier continenten zijn afgevinkt. Alleen Afrika is nog een witte vlek op de kaart. Nog wel. André Krul zou graag als eerste Nederlander ooit op alle continenten ter wereld betaald voetbal spelen en is druk bezig om die ambitie te verwezenlijken. Twee documentairemakers willen het verhaal graag op beeld vastleggen en zijn een crowdfundingsactie onder de noemer Het Laatste Hoofdstuk gestart om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

lees verder
Rasmus Lindgren: "De eerste trainingen dacht ik niet: Luis Suárez wordt later een wereldtopper"

Voor ruim anderhalf miljoen euro trok FC Groningen in de zomer van 2006 een negentienjarige aanvaller uit Uruguay aan. Ene Luis Suárez. De Zuid-Amerikaan gebruikte de noorderlingen als springplank voor een mooie carrière die hem naar Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid leidde. "Eerst dachten we dat het geluk was, maar hij gebruikte de kluts écht als passeerbeweging."

lees verder
Demissionair minister Conny Helder: “De Oranjevrouwen beschikken over veel kwaliteit"

Na een gevallen kabinet en nieuwe verkiezingen blijven de demissionaire ministers tot er een nieuw kabinet is hun taken uitvoeren. Hetzelfde geldt voor onze demissionair minister van langdurige zorg en sport, Conny Helder. Als volksvertegenwoordiger was zij namens de Nederlandse overheid aanwezig bij de officiële aankondiging van WK bid 2027 Vrouwen. ELF Voetbal sprak met de minister over het vrouwenvoetbal en haar passie voor het voetbal. 

lees verder
Mats Deijl, Go Ahead Eagles-back: "De Dani Alves uit zijn FC Barcelona-periode is mijn voorbeeld"

Go Ahead Eagles is de verrassing van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Mats Deijl is met aanvoerder Bas Kuipers de enige veldspeler die elke minuut van de partij was bij de Adelaars. Begin november tekende de 26-jarige rechtervleugelverdediger bij tot medio 2027. "We waren er snel uit. Ik heb het hier goed naar mijn zin en vanuit de club was het een mooi signaal om mijn aflopende contract open te breken."

lees verder