ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-08-2023
Ajax wil Gastón Ávila overnemen van Royal Antwerp: dit moet je weten

Ajax is op zoek naar een nieuwe linksback. Owen Wijndal moest vorig seizoen de vervanger worden van Nico Tagliafico, maar de oud-aanvoerder van AZ viel enorm tegen. Ook Alass Salah-Eddine voldoet nog niet aan de wensen in Amsterdam. Bij Ajax zijn ze zo dorstig voor een nieuwe linksachter, dat er bij Olympique Lyon werd aangeklopt om Tagliafico terug te halen. Dat bleek onmogelijk. Nu wil Ajax een andere Argentijn halen: Gastón Ávila van Royal Antwerp. 


lees verder
Op deze zender kijk je naar Rangers - PSV in de Champions League

PSV is nog maar één halte verwijderd van de groepsfase van de Champions League. Alleen Rangers moet nog worden verslagen. PSV gaat eerst op bezoek in Schotland. Check hier hoe laat en op welke zender je inschakelt voor Rangers - PSV in de play-offs van de Champions League.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Vervelend, lang lijstje: de blessures van Justin Bijlow

Timon Wellenreuther stond zondag opeens onder de lat bij Feyenoord, dat het opnam tegen Sparta. De fans verwachtten Justin Bijlow, maar die bleek een dag eerder een polsbreuk te hebben opgelopen op de training. Voor Wellenreuther was het niet nieuw om voor Feyenoord te keepen, want Bijlow was vorig seizoen ook een tijd lang geblesseerd. De 25-jarige goalie blijkt sowieso blessuregevoelig. ELF zet alle blessures van Justin Bijlow op een rijtje. 

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Waarom Ajax, AZ, PSV én Twente komende week niet in actie komen in de Eredivisie

De Eredivisie is net onderweg en na speelronde twee wordt de ranglijst al een rommeltje. Acht van de achttien clubs spelen speelronde drie namelijk niet op de afgesproken datum. En dat heeft alles te maken met de Europese avonturen van vier Nederlandse clubs.

lees verder
Zoveel geld gaven Ajax, Feyenoord en PSV deze zomer uit

Het duurde even voordat Ajax op de gang kwam op de transfermarkt. Maar nu, halverwege augustus, halen de Amsterdammers toch de nodige versterkingen binnen. Bij PSV en Feyenoord wordt er al langer met geld gesmeten. Maar inmiddels gaf Ajax meer uit aan nieuwe spelers dan Feyenoord en PSV. Daarbij moet wel worden vermeld dat de vertrokken spelers van Ajax samen een transfersom van meer dan honderd miljoen euro hadden.

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2023

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren. Tot en met 31 augustus mogen clubs in Europa spelers kopen en verkopen. Dan gaat de window weer voor vier maanden dicht. Ook in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zitten de clubs niet bepaald stil.

lees verder
Tom van Weert, spits AEK Athene: "Soms word je verrast door hoe dingen hier geregeld zijn"

Tom van Weert speelde in Nederland voor onder meer Excelsior Rotterdam en FC Groningen. Sinds vorig jaar zomer komt hij uit voor de Griekse topclub AEK Athene. Afgelopen seizoen won hij de dubbel in het voetbalgekke Griekenland. "Tijdens het kampioensfeest waren ruim honderdduizend mensen op de been."

lees verder