Nieuwsbrief van 21-11-17 6:43:00
Online bekijken

De invloed van akoestiek in een kantooromgeving

De invloed van akoestiek in een kantooromgeving

Akoestiek is van grote invloed op de productiviteit, het comfort en de gezondheid van mensen in een kantooromgeving. Samen met licht, luchtkwaliteit en temperatuur is controle over akoestiek van essentieel belang in ‘Het ideale kantoor’. Doe de QuickScan van Verwol en ontdek hoe u van uw werkplek ‘Het ideale kantoor’ kunt maken.

Ecophon introduceert akoestisch plafond met 3-dimensionale look

De nieuwe Ecophon Focus™ Ez combineert akoestisch comfort met verrassend ontwerp. Door het diagonale kantontwerp zakt het paneel aan een zijde 10 mm door en aan de andere 30 mm. Dit creëert een 3-dimensionale look en feel. Daarnaast is ieder paneel afzonderlijk in een richting te plaatsen waardoor de ontwerpmogelijkheden eindeloos zijn.

GND verstrekt helderheid over de mate van geluidwerendheid

Geluidwerende deuren van cruciaal belang voor comfort en concentratie. Geluid is een complexe materie. Er is veel verwarring over begrippen en geluidswaarden. Bovendien is het achteraf lastig te zien hoe geluidswerend een deur is.
GND verstrekt helderheid over de mate van geluidwerendheid. 

Duco levert ventilatieroosters voor gezonde en akoestische leefomgeving in studentencomplex Amsterdam

Door de centrale ligging van Ravel Residence diende er meer dan gewone aandacht te worden besteed aan geluidscomfort. Zeker omdat er bewust gekozen werd om natuurlijk te ventileren. Dankzij twee type geluiddempende roosters van Duco kan iedereen op elk moment van de dag het maximale uit zichzelf halen!

Een gezonde school door optimale akoestiek 

Bij een gezonde school hoort een gezonde leeromgeving voor leerkracht en leerling. Het akoestisch comfort van een ruimte is onlosmakelijk verbonden met een gezond binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt dat veel scholen kampen met een slechte akoestiek, waardoor dagelijks hinder wordt ondervonden van storende nagalm en geluidsoverlast. Plaka Nederland heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van ruimte- en bouwakoestiek. 

Soundblox zorgt voor extra akoestiek in studiezalen Erasmus Universiteit Rotterdam

Een goede ruimteakoestiek is essentieel, zeker in collegezalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt. Een ruimte met goede akoestische kwaliteiten en een optimale spraakverstaanbaarheid heeft direct effect op de leerprestaties. Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om de nagalm in een ruimte te reduceren en de spraakverstaanbaarheid te vergroten. 

Houtfineer lineaire plafondpanelen voor natuurlijk design en akoestisch comfort

Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort en zijn sfeerbepalend voor een ruimte. Bij toepassing van de Lineaire Panelen wordt aan deze wensen voldaan. Verschillende paneelbreedtes kunnen in één systeem gecombineerd worden, zorgend voor een dynamische wand- of plafondoplossing.

Geluidsisolatie van fermacell wand- en vloerbeplating: ongehoord goed

De geluidsisolatie van een vloer is een belangrijk afbouwvraagstuk. Hoe kan de vloer optimaal worden opgeleverd, want hoe minder lawaai we horen, hoe groter het woongenot. Het hoge soortelijk gewicht werkt als isolator en zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Dit geldt zowel voor vloeren als ook voor wanden. 

Estethiek en akoestiek perfect in balans in Lumière Cinema Maastricht

Filmhuis Lumière heeft in 2016 haar intrek genomen in de oude gebouwen van de Sphinx fabrieken in Maastricht. Op basis van het akoestisch plan van Merford ontwierpen Roos & de Vos interiors voor het café/restaurant esthetische vormen die door Merford op maat zijn geleverd in de vorm van akoestische elementen en panelen.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.