Aktuelt fra IndFak & RejsUd
Ny kontrolvejledning for rettighedskontrol
18. juni 2020
Kontrolvejledning for rettighedskontrol af brugeradministration IndFak & RejsUd
Økonomistyrelsen har offentliggjort en ny vejledning for rettighedskontrol af brugeradministration i IndFak og RejsUd.

Systemerne IndFak og RejsUd indeholder brugerroller med særlige privilegier og med udvidet adgang. Tildelingen af disse roller skal løbende kontrolleres internt for at undgå risiko for svig og misbrug. Det er institutionernes ansvar at foretage rettighedskontrollen i egen institution, herunder kontrol af egne privilegerede brugere. Denne opgave er ikke ny og ansvaret for at foretage rettighedskontrol har også tidligere ligget i institutionerne.

Den nye kontrolvejledning er udarbejdet som en hjælp til institutionerne til at løse denne opgave. Vejledningen indeholder en række minimumskontroller, som den enkelte institutions systemadministrator og/eller controller vil skulle foretage. Herudover er det fortsat institutionens ansvar at identificere øvrige løbende kontroller, som er nødvendige for at leve op til institutionens forpligtelse til at foretage egen risikovurdering.

Kontrolvejledning for rettighedskontrol af brugeradministration i IndFak og RejsUd kan findes på Økonomistyrelsens hjemmeside.

Såfremt der er spørgsmål til rettighedskontrol i IndFak og RejsUd, kan Systemforvaltningen kontaktes via Statens Administrations Serviceportal.

Med venlig hilsen

Økonomistyrelsen
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk