Aktuelt om Statens Lønløsning
Januar 2021
2021-01-18
Tak for jeres vurderinger og ønsker i Brugertilfredshedsundersøgelsen
Vi har modtaget jeres bemærkninger og uddybende svar fra Brugertilfredshedsundersøgelsen, og vi arbejder i skrivende stund videre med jeres input. Vi er meget taknemmelige for jeres mange bemærkninger og forbedringsønsker til vores lønløsning.
Flere af jeres ønsker arbejder vi allerede på. Det gælder bl.a. en Single Sign On løsning, der gør det nemmere, hurtigere og mere sikkert at logge på HR-Løn, BSL og Lønarkiv.

Ønsker og forbedringer til lønsedlen har også været et gennemgående ønske igen i år. Den nye lønseddel vil have et forbedret og mere informativt layout. Vi forventer at inddrage pilottestere i starten af 2021, hvorefter vi vil implementere den nye lønseddel til resten af institutionerne.
Der arbejdes sideløbende på en engelsk version af lønsedlen, målrettet de institutioner med engelsktalende medarbejdere, der har udfordringer med at læse de meget fagspecifikke lønsedler på dansk. Da der er en omfattende oversættelsesarbejde i forhold til den engelske version, vil der være en længere tidshorisont for implementering. Forventet pilottest efter sommerferien 2021.

I kan løbende følge med i vores pipeline, som indeholder de projekter vi arbejder på:
https://oes.dk/systemer/loenudbetaling/tips-og-tricks/udviklingstiltag-og-kundeoensker/
Statens Lønløsning - Jubilæum
Statens Lønløsning kan i januar måned fejre 50 års jubilæum. Fra de første spæde skridt med overgangen fra spolebånd til EDB og en mere digital arbejdsgang, har udviklingen taget fart. Det er svært at forstille sig en hverdag, uden de hjælpemidler vi har til rådighed i dag. Vi har i månederne op til vores jubilæum, snakket med kollegaer, der har arbejdet med lønløsningen de sidste 30-40 år. Det har ført til sjove anekdoter og begejstring over, hvor langt vi er kommet fra Lønløsningen første gang blev introduceret.

Vi vil i den sammenhæng bringe jubilæumshistorier og artikler på Økonomistyrelsens LinkedIn profil. Du kan læse den første artikel her: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6755790839164755968/
Holder du dig opdateret på ændringer og nyheder efter hver lønkørsel?
Vores nyhedsbrev og løninformation er målrettet de fagpersoner, der til daglig sidder med lønspecifikke driftsopgaver. Den vil indeholde nyttig information efter hver lønkørsel, 2 gange om måneden. Det er blandt andet ændringer af uddata, nye løndele, tips og tricks, samt informationer vedrørende nye releases og lukketid på Statens Lønløsning.

Du kan tilmelde dig via linket her (Løninformation fra Statens Lønløsning):
https://oes.dk/nyheder/tilmeld-nyhedsbrev/tilmeld-faglige-nyhedsbreve/
Stigende antal kunder benytter faciliteten til udenlandske betalinger
Siden faciliteten til udenlandske betalinger blevet lanceret i marts 2019, oplever vi fortsat flere og flere kunder, der benytter sig af løsningen. Til lønkørslen i november 2020, har vi registret 19 forskellige institutioner, der samlet har stået for udbetaling af 6.300.000 kr. til udenlandske pengeinstitutter. I det store billede er det stadig en lille procentdel, men et eksempel på et efterspurgt facilitet, der blev udviklet og implementeret i samarbejde med vores kunder. Den nye facilitet har skabt stor værdi i form af færre manuelle processer, højere kvalitet og en ressourcebesparelse, som kan anvendes til andre kerneopgaver i en travl hverdag.
Aarhus Universitet udbetalte løn, vederlag, mv. til 29 forskere, gæsteforelæsere og censorer i november. Tim Strandgaard, lønchef fra Aarhus Universitet udtaler sig:

"Aarhus Universitet er rigtig glad for den nye facilitet, hvor det digitalt er muligt at udbetale honorar m.m. til udenlandske pengeinstitutter. Aarhus Universitet har sammen med øvrige universiteter løbende haft en konstruktiv dialog med Økonomistyrelsen i forhold til den færdige løsning. Vi kan tydeligt konstatere en ressourcebesparelse i processen på gennemløbet af en digital udbetaling til udenlandske konti, hvilket er gældende både for Aarhus Universitet som afsender og den udenlandske modtager.
I øjeblikket bruger Aarhus Universitet primært faciliteten på de månedslønnede, men på sigt vil de timelønnede også med fordel indgå i løsningen."


Kører I stadig manuelle processer omkring udenlandske betalinger, så læs mere om hvordan du kommer godt i gang med at bruge udenlandske betalinger i Statens Lønløsning:
Du kan læse mere om udenlandske betalinger i vejledning hos Statens Administration

Kontakt os gerne
Har du noget du gerne vil spørge om i forbindelse med Statens Lønløsning, så kontakt os. Send en mail til vores kundebrevkasse kbklon@oes.dk. Alle der henvender sig til os, får en tilbagemelding.
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk