Aktuelt fra Statens Lønløsning
Maj 2020
2020-05-27
Dette arbejder vi aktuelt på
Vejledning om ny ferielov
Vejledning om ny ferielov i perspektiv af Statens Lønløsning, hvor der bl.a. vil blive beskrevet omkring nye løndele. Vi arbejder på at lancere vejledningen inden udgangen af juni måned.

Ideer og ønsker til Statens Lønløsning
Gennemgang, vurdering og gruppering af de ønsker, ideer og input vi har fået for Statens Lønløsning i tilknytning til Brugerundersøgelse, Interviewrunde og Brugerfora. Nogle af ønskerne kan vi håndtere i systemet i dag. Dem informerer vi nærmere om i kommende Løninformationer under Tips og tricks. Andre input vil indgå i det videre arbejde med udviklingen af Statens Lønløsning, og nogle skal vi have analyseret nærmere på.
Vi er rigtig glade for de mange ønsker og input vi har fået – og dem takker vi for.

Opsætning af X-markering
Opsætning af X-markering i SLS i tilknytning til befordringsfradrag og evt. hjemmearbejde under COVID-19, som 18 institutioner allerede har bestilt, og hvor markeringen er opsat på ca. 39.000 lønmodtagere til 2. løn-kørsel i maj måned.

På indeværende tidspunkt har vi modtaget yderligere et par bestillinger, der bliver behandlet til næste lønkørsel.

Hvis du også gerne vil have os til at opsætte X-markering i SLS, kan du læse mere herom i Løninformation nr. 9.

Single Sign On
Vi er i gang med at analysere muligheden for at indføre Single sign on for Statens Lønløsning.
Udenlandske betalinger
I marts måned lancerede vi en ny og efterspurgt facilitet i Statens Lønsystem (SLS), så der nu kan anvises løn, vederlag mv. til udenlandske pengeinstitutter via lønsystemet.

Overgang til produktion efter pilotfasen er gået fint, og flere kunder har allerede gjort brug af de udenlandske betalinger i SLS. Vi er glade for, at brugen af anvisninger til udenlandske pengeinstitutter i lønsystemet tegner til at være kommet godt i gang.

Læs mere om forløbet.
Kontaktoplysninger i Brugerstyring Løn (BSL)
I februar måned orienterede vi om, at vi gerne vil kommunikere målrettet til vores kunder, også når det gælder ændringer og omlægninger i den tekniske infrastruktur i Statens Lønløsning. Med den nye version/release der kommer her i maj måned, vil oplysninger om jeres IT-kontakt og evt. 3. parts-leverandører kunne registreres i BSL. Herom informerer vi nærmere i Løninformation og på www.oes.dk. Læs mere under Opdateringer og nyheder i SLS, HR-Løn og BSL.
Har du tilmeldt dig?
Fra februar måned har du kunnet tilmelde dig at få et Nyhedsbrev/en mail i din Indbakke når vi lancerer en Løninformation. Det tilbud har mere end 880 benyttet sig af, og de modtager efter hver lønkørsel en mail med link, tip og udvalgt information, når Løninformationen ligger klar på vores hjemmeside.

Vi tænker, at du måske ikke har set vores tilbud – og derfor gør vi opmærksom på muligheden endnu en gang. Du kan tilmelde dig – og evt. tippe en kollega - så du modtager et Nyhedsbrev i din Indbakke, når der ligger en Løninformation klar efter en lønkørsel.

Gå til tilmelding – og vælg Løninformation fra Statens Lønløsning

Vi har udsendt Nyhedsbrev/mails med link siden marts måned 2020.
Adgang til lønsedler i Lønarkiv
I februar måned orienterede vi om, at vi stræber efter øget driftsstabilitet for adgang til lønsedler i Lønarkivet. Vi er nu kommet et skridt videre i det arbejde, idet vi har påbegyndt en successiv omlægning af adgangen til lønsedler i Lønar-kivet. Omlægningen forventes afsluttet efter sommerferieperioden.

Lønmodtageren vil ikke opleve en ændring, idet lønsedler som hidtil skal hentes i eBoks.
Kontakt os gerne
Har du noget du gerne vil spørge om eller bidrage med, så kontakt os. Send en mail til vores kundebrevkasse kbklon@oes.dk. Alle der henvender sig til os, får en tilbagemelding.
Vidste du …
at der til 2. kørsel i maj måned, er 12 institutioner som har udbetalt løn til 98 personer via Udenlandske betalinger.
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk