Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 21 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Albert Heijn teruggefloten over uitleg franchiseovereenkomst door eigen accountant
Ruim 240 franchisenemers van supermarktketen Albert Heijn hebben bij de Hoge Raad succes met hun zaak tegen Albert Heijn over de boekhoudkundige uitleg van de franchiseovereenkomst. Albert Heijn en het Hof gingen uit van de uitleg van de accountant van Albert Heijn, maar de Hoge Raad oordeelt vrijdag dat de bezwaren van de franchisenemers die […]
Lees verder »
Douze Points – een audit alert
Een tijdje geleden geleden schreef ik de column ‘Tipping Point’, toen nog niet beseffend dat er daarna een soort rollercoaster zou ontstaan over dit onderwerp. Allereerst kwam er de door mij al voorspelde regelgeving van de EU, die toch uitgebreider en verstrekkender was dan vooraf gedacht – maar daarover later meer. Vervolgens werd duidelijk dat […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wordt blockchain de toekomst?

Accountantskantoren en klanten gaansteeds meer inzetten op digitalisering. Toch moet de grootste verandering volgens haar nog komen: blockchain. In aflevering 5 van de Exact Spod On podcast voor accountants praten we met Wilma over het nut en de noodzaak van digitalisering en de gevolgen daarvan voor de accountancybranche.

=> Luister de podcast

Lees verder »
Nader onderzoek nodig naar fiscale kwalificatie overlijdensuitkering nabestaanden MH17-slachtoffer
Er is nader onderzoek nodig naar de overlijdensuitkering voor nabestaanden van een MH17-slachtoffer, heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld. Dat nadere onderzoek moet zich richten op de vraag of een reis- en ongevallenverzekering die een werkgever voor zijn werknemers sluit een belastingvrije onkostenvergoeding vormt. Als dat het geval is, dan is de verzekeringsuitkering bij de […]
Lees verder »
Man veroordeeld voor witwassen geld gewurgde boekhouder
Een 30-jarige Leeuwarder is wegens witwassen veroordeeld tot een celstraf van dertig dagen, waarvan twintig voorwaardelijk. Op de dag dat boekhouder Hans Boschma uit het Friesche Heeg werd gewurgd stortte hij nog €17.000 op de rekening van de man. Als afhandeling van de erfenis van de vader van de Leeuwarder, leek het.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Vanaf 1 juli weer uren bijhouden
Op 1 juli aanstaande eindigt de versoepeling van het urencriterium. Attendeer IB-ondernemers erop dat zij dan de uren besteed aan ondernemingsactiviteiten weer gaan bijhouden.  
Lees verder »
7,2 % omzetgroei voor Visser & Visser in 2020
De omzet van Visser & Visser is in 2020 met 7,2% gestegen naar 32,9 miljoen euro. Daarmee zet het top 30-kantoor de lijn van omzetgroei door die het al jaren heeft ingezet. De omzet van Audit & Assurance binnen Visser & Visser kwam uit op ruim 6 miljoen euro en daarmee realiseerde deze discipline een […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Benchmarken: kijk, vergelijk, en groei

Benchmarken levert ondernemers geweldige inzichten op over omzet, kosten en andere KPI’s – kennis waar ze substantieel voordeel uit kunnen halen. Het helpt ze om sneller strategisch slimme beslissingen over hun business te nemen. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 tips bij jouw stappen richting de online werkplek

In veel accountantskantoren staat de online werkplek hoog op de lijst met aandachtspunten. De transitie heeft echter grote impact op de organisatie, terwijl iedereen constant roept dat je ‘gewoon’ moet overstappen. Dus hoe zorg je ervoor dat je hiermee zeker, maar verantwoord aan de slag gaat? We geven je 5 tips!

Lees verder »
Vaststelling TVL Q1 2021 start in tweede helft juli
Ondernemers die TVL Q1 2021 hebben aangevraagd ontvangen vanaf de tweede helft van juli per mail het vaststellingsverzoek, meldt uitvoeringorganisatie RVO. Wat moet je verder weten over de definitieve vaststelling? De RVO zet het op een rij:
Lees verder »
Mogelijk recht op een billijke vergoeding? Vergeet de pensioenschade niet!
Op grond van de Wet werk en zekerheid (Wwz) heeft een werknemer bij een ontbinding van de arbeidsovereenkomst normaliter recht op de transitievergoeding. Pensioenschade maakt hiervan geen onderdeel uit. Indien sprake is van ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever kan ook aanspraak gemaakt worden op een billijke vergoeding. Daarvan kan pensioenschade wél onderdeel uitmaken.
Lees verder »
Voetbalclub MVV loopt NOW-steun mis door te late aanvraag
De Maastrichtse profclub MVV maakte aanspraak op loonsteun via de NOW 1, maar vergat de deadline voor de tweede steunronde. Een gang naar de bestuursrechter leverde onlangs niks op. De advocaat van MVV en de Maastrichtse club zelf blijken nogal losjes om te gaan met de waarheid.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Praktijkruimte hoort ook bij gedeeltelijk privégebruik tot ondernemingsvermogen
Wisseling van salarispakket: waar moet je op letten?
Advies aan Hoge Raad: sta bezwaar en beroep toe aan belastingplichtigen op fraudelijst inkomstenbelasting
In Nederland minder faillissementen na corona dan in veel EU-landen
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Verplicht PE-onderwerp 2021: ‘Continuïteit’
Fiscount
23 juni 2021
Workshop ODV, Ondernemer en Oudedagsvoorzieningen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
29 juni 2021
VACATURES
Manager bij Coney Accountancy & Analytics (min 32 uur)
Coney
Haarlem of Rotterdam
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Werken als Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN