Stuur een bericht van hoop naar de burgers van Oost-Ghouta
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
Pax Twitter Pax Facebook
Pax Linkeidn Pax Youtube
     
Kerstmis 2017

Laten we deze kerstboodschap niet vergeten.

In elk donker doemt vanuit niets opeens een licht.

Hoe krachtiger het geweld toeslaat, des te hardnekkiger dringt de vrede zich aan.

Zalig kerstfeest en gelukkig 2018

Jan Gruiters, algemeen directeur PAX

Aleppo-scenario dreigt in Oost-Ghouta

Gisteren heeft PAX directeur Jan Gruiters het nieuwste rapport Siege Watch aangeboden aan de Tweede Kamer over de belegeringen in Oost-Ghouta, Syrië. In dit belegerde gebied ten oosten van Damascus, vindt een humanitaire ramp plaats. De inwoners zijn jarenlang uitgehongerd, er zijn te weinig doktoren en de bommen blijven vallen. PAX riep twee weken geleden al, samen met een groot aantal Nederlandse burgers, op tot internationale druk om een Aleppo-scenario in Ghouta te voorkomen.

PAX is een solidariteitsactie gestart om de burgers van Ghouta te laten weten dat we ze niet vergeten. Doe ook mee en stuur een bericht van hoop.

     
Deel jouw vredeswens

Soms lijkt het wel alsof kerst alleen nog draait om eten, cadeaus en familiebezoek. PAX wil de kerstgedachte - vrede op aarde - weer prominenter maken. Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, theologe Janneke Stegeman, schrijver Abdelkader Benali en cabaretier Vincent Bijlo schreven ieder een kerstboodschap. Je kunt ze hier bekijken.
Deel jij ook jouw vredeswens?

     
PAX viert ontvangst Nobelprijs
 

Op 10 december ontving The International Campaign to Abolish Nuclear weapons (ICAN) de Nobelprijs voor de Vrede. PAX was in Oslo aanwezig bij de uitreiking van de prijs. In Nederland vierde PAX samen met samenwerkingspartners feest op haar kantoor in Utrecht. Bekijk de uitzending van de ceremonie in Oslo en de feestelijke bijeenkomst bij PAX, waar onder anderen Jan Gruiters en Krista van Velzen reflecteerden op de prijs en de campagne.

 
     
Serious Game
 

De ene leerling is er stil van zijn. De ander verontwaardigd. En een derde tot tranen toe geroerd. Wat er ook gebeurt: de Serious Game in Verhaal van een vluchteling heeft impact in de klas. Benieuwd naar de game? Speel dan de demoversie (inlogcode ‘demo’).
Ken je docenten in het vo en mbo? Wijs hen dan op Verhaal van een vluchteling!
Verhaal van een vluchteling wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

 
     
Doe mee aan het Activist Lab
 

Goede voornemens voor 2018? Kom samen met PAX en WelnU in actie voor verbinding in Nederland. Ga met ons een weekend lang van denken naar doen! Doe mee aan het Activist Lab op 23-24-25 februari! Kijk voor meer informatie op www.paxforpeace.nl/activistlab en meld je aan. Het Activist Lab wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds.

 
     
Amal's strijd tegen seksueel geweld in Irak
 

Tijdens de '16 Days of Activism against Gender-Based Violence', lichtte PAX het werk uit van Amal Al-Lami. Amal werkt als projectmanager bij de Iraakse NGO de 'Iraqi Al-Amal Association', een vaste partner van PAX. Myrthe Toppen, programmamedewerker Irak, interviewde de welbespraakte en daadkrachtige Amal.

 
     
Blogs
 
 
     
Vacatures bij PAX
volg @PAXvoorvrede op Twitter
Onze laatste tweets
   
.@baskosters ontwierp dit exclusieve peace t-shirt voor @Manifeest 2017! Hij is verkrijgbaar in Lil’Bas Kosters stu…
https://t.co/ereQM5fqJE
20 december om 10:51
     
  .@abdelkabenali schreef deze prachtige boodschap voor ons #inPAXpapier! Geef ook #kerst weer een boodschap via…
https://t.co/uF8BTPsdnh
  19 december om 21:30
     
   
  19 december om 13:48  
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl info@paxvoorvrede.nl
PAX Twitter PAX Facebook PAX Linkeidn PAX Youtube
je voorkeuren
 
afmelden
CBF    Nationale Postcode Loterij

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©