Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Alfa Accountants appelleert vergeefs tegen vonnis
Een melkveehouder heeft terecht schadevergoeding ontvangen doordat Alfa Accountants zijn zorgplicht verzaakte. Dat oordeelt het Gerechtshof in een zaak die sinds december 2011 speelt.  
Lees verder »
IMK: ‘Ondernemer, zet niet al je hoop op 20 april’
Administratiekantoren en boekhouders kunnen het MKB onvoldoende adviseren over TOZO en TVL omdat ze er veel te weinig van weten. Accountants vonden het lange tijd moeilijk om over hun factuur te praten en waren daarom wat kopschuw richting klanten. Dat stelt Michiel Hordijk van ondernemershelpdesk IMK.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aansluiten bij Fiscount: doen!

Een cliënt stelt je een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Je hebt daarvoor onvoldoende kennis in huis. Toch ben je slechts een telefoontje, mailtje of muisklik verwijderd van het antwoord. Hoe? Sluit je aan bij Fiscount, dan wordt dat realiteit. We hebben veel specialismen en vaardigheden in huis, waarvan jij gebruik kunt maken.

Lees verder »
TVL-fraude: ‘Ongebruikte bankrekeningen en speuren in KVK-register’
Banken signaleren grote hoeveelheden aan verdachte transacties met de TVL, waarbij bijvoorbeeld aanvragen worden ingediend met bankrekeningen die jarenlang niet gebruikt zijn. Staatssecretaris Keijzer antwoordt de Kamer dat er diverse fraudeonderzoeken lopen.
Lees verder »
Rechter vindt dat Pearle zijn boeken gesloten mag houden
Al in juli 2019 sloot brillenbedrijf EssilorLuxottica een deal met GrandVision, onder meer bekend van Pearle, om het bedrijf voor 5,5 miljard euro over te nemen. Maar Grandvision weigert zijn boeken te openen. De rechter geeft het bedrijf gelijk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
KENNISPARTNER
Haagse verkenning door de bril van zakelijke mediation

Hoe heeft de start van het formatieproces voor een nieuwe regering zo uit de bocht kunnen vliegen? Een formatieproces lijkt buitengewoon veel op een zakelijk mediationproces: partijen met tegengestelde belangen proberen middels onderhandelingen tot een overeenkomst (regeerakkoord) te komen. Welke vijf klassieke procesfouten zijn er hier gemaakt?

Lees verder »
TOZO-hoofdstuk uitgebreid in nota Verwachting accountantscontrole SiSa 2020
In de nota verwachting accountantscontrole SiSa 2020 wordt de controleprocedure voor de controlerend accountant toegelicht. In de definitieve versie is alleen het TOZO-hoofdstuk flink aangepast en uitgebreid.
Lees verder »
Financieel manager dient opnieuw klacht in tegen zelfde accountant
De voormalige financieel manager van een sportbedrijf vangt bot bij de Accountantskamer. De twee registeraccountants hebben geen verwijtbare fouten gemaakt bij het opstellen van de jaarrekening. Pikant detail is dat een van de accountants al eerder oog in oog stond met de klager. Dat leverde hem toen een waarschuwing op van de Accountantskamer.
Lees verder »
‘Alle reisbedrijven technisch failliet’
Bijna een kwart van de banen is vorig jaar verloren gegaan in de reisbranche. Met het recente faillissement van D-reizen wankelt minstens een derde van de hele sector, vreest branchevereniging ANVR. Accountant Wilco Bouman is  nog veel somberder. 
Lees verder »
Familiebedrijf vreest belastingplan nieuw kabinet
Uit onderzoek van KPMG zou blijken dat de verhoging van de overdrachtsbelasting zeer schadelijk is voor het Nederlandse familiebedrijf. Een derde vreest voor het voortbestaan, een kwart overweegt gedwongen verkoop.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dichter op de bal door digitaal werken

Bij digitale transformatie gaat het vaker over de noodzaak van de snelheid dan de menselijke maat. Maar er is geen one-size-fits-all model voor digitalisering, het vereist een zorgvuldige blik op je klanten en personeel. Ga vooral niet te snel, zegt Pascal Hommes, eigenaar van Administratiekantoor Amiko uit Hilversum.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Silverfin gaat partnership aan met CreAim

Cloudleverancier Silverfin is recent een partnership aangegaan met CreAim, leverancier van portaaloplossingen en (onder andere) digital signing. De samenwerking van beide partijen krijgt concreet vorm doordat de Digipoort Connector van CreAim bij Silverfin ‘onder de motorkap’ is geplaatst. Hierdoor kunnen accountants publicatiestukken van klanten rechtstreeks vanuit Silverfin doorsturen naar Digipoort ten behoeve van uitvragende partijen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Accountants geschikter voor zelfonderzoek fraude dan advocaten’
Ondernemer gaf ander rekeningnummer aan debiteuren na beslaglegging fiscus
Koolmees: gemeenten moeten ruimhartiger omgaan met TONK
Geen WHOA-akkoord: onderneming al te lang gestaakt en deskundigen niet onafhankelijk
OPLEIDINGEN
Workshop ODV, Ondernemer en Oudedagsvoorzieningen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
29 juni 2021
Geldleningen en rekening-couranten intra concern; do’s and don’ts
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Praktijkdag WKR
Fiscount
2 september 2021
VACATURES
(Senior) controller / teamleider Rotterdam
Yaarwerk
Rotterdam
Vestigingsleider Enschede, gedreven en betrokken manager
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Assistent Accountant, Oud-Beijerland
Visser & Visser
Oud-Beijerland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN