ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-01-2020
Alireza Jahanbakhsh op de weg terug naar zijn AZ-vorm

De statistieken van Alireza Jahanbakhsh laten zich moeilijk vergelijken. Stond hij bij AZ immers wekelijks in de basis, is hij bij Brighton & Hove Albion allerminst zeker van zijn plek. Anderhalf jaar na zijn droomtransfer komt de aanvaller langzaamaan boven drijven in Engeland.


Lees verder
Deze clubs klommen het hoogst sinds 2010

Wie de balans opmaakt op 1 januari 2020, is al snel geneigd te kijken naar precies tien jaar geleden. Voor sommige clubs verandert er weinig: bijvoorbeeld FC Utrecht is anno 2020 nog precies dezelfde subtopper als 3652 dagen geleden. Er zijn ook clubs waar het er bijzonder veel mooier uitziet dan tien jaar geleden. We kozen er tien uit. 

Lees verder
Deze clubs zakten het diepst sinds 2010

We hebben net de succesverhalen van het voorbije decennium behandeld. Het mooie aan voetbal is dat het een even sum game is: waar winnaars zijn, moeten per definitie ook verliezers zijn. Daarom nu aandacht voor clubs die het voorbije decennium een vogelvlucht in volledig verkeerde richting hebben genomen.

Lees verder
Zo verliepen de topduels van Manchester United in de eerste seizoenshelft

Manchester United opende 2020 woensdagavond met de uitwedstrijd tegen Arsenal. In de jacht op een ticket voor de Champions League moesten The Red Devils winnen van de kwakkelende rivaal. Dat gebeurde echter niet. Verrassend, want de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer presteerde dit seizoen uitstekend tegen andere grootmachten.

Lees verder
Hoe Mourinho, Haller, Arteta en Alireza de aandacht grepen op de eerste dag van het jaar

Op 1 januari gelijk een voetbalwedstrijd spelen, dat geeft gelijk de mogelijkheid het jaar goed te beginnen. De één begreep die boodschap, de ander had er moeite mee. José Mourinho, Sebastien Haller, Mikel Arteta en Alireza Jahanbakhsh verzamelden de meeste aandacht op de eerste dag van het jaar.

Lees verder
Hoe Leeds United en West Bromwich Albion de Premier League kunnen ruiken

West Bromwich Albion en Leeds United begonnen 2020 met een topwedstrijd in de Football League Championship. Beide ploegen zijn bezig aan een uitstekend seizoen en hebben hun pijlen gericht op promotie naar de Premier League. Woensdagavond troffen de concurrenten elkaar in The Hawthorns.

Lees verder
Wanneer gaan de bekende competities van Europa eindelijk weer van start?

2020 is officieel begonnen en dat betekent dat we ons kunnen richten op de tweede seizoenshelft. Terwijl sommige competities niet lang op zich laten wachten, moeten we voor anderen nog eventjes geduld hebben. ELF Voetbal zet alles in ieder geval alvast voor je op een rijtje.

Lees verder
Dit zijn de leukste wedstrijden in de derde ronde van de Engelse FA Cup

Alsof men het in Engeland nog niet druk genoeg heeft, wordt komend weekeinde de derde ronde van de FA Cup afgewerkt. Natuurlijk staat er ook weer een aantal interessante wedstrijden op het programma. Zo zal men in Liverpool zeker uitkijken naar een kraker in het bekertoernooi.  

Lees verder
Interview Mohamad Mahmoed, Quick Boys-speler scoort met Poolse supermarkten

Het regime van Saddam Houssein verdreef Mohamad Mahmoed als kind uit Irak. In Nederland had hij een grote droom: profvoetballer worden. Bij PSV brak zijn houding hem op, bij NEC een akkerfietje op de training. Nu verdedigt de 24-jarige middenvelder de clubkleuren van Quick Boys en is hij eigenaar van vier supermarkten.

Lees verder
Bayer Leverkusen - Fortuna Dusseldorf25-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Bayern München - Schalke 04 FC25-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Borussia Dortmund - Koln FC25-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Atlético Madrid - Leganes26-01-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao26-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
Equipo Voetbalreizen