Bekijk online

10 oktober 2023
 banner banner

Bestaanszekerheid moet landelijk worden aangepakt met een centrale rol voor de rijksoverheid. Structureel beleid is nodig om ervoor te zorgen dat mensen kunnen rondkomen en mee kunnen doen aan de maatschappij.

Rijk moet centrale rol pakken bij bestaanszekerheid
Lees meer
 

Uit een net gepubliceerde kaart van TNO blijkt dat alle gemeenten de aanbevelingen van de WHO overschrijden op het gebied van maximale fijnstofuitstoot per dag. Soms wel met meer dan 90 dagen.

Alle gemeenten overschrijden advies fijnstofwaarde
Lees meer
 
Advertorial
Waarom overheden een andere houding aannemen
Al jaren vindt er een verschuiving plaats binnen zowel gemeenten als andere overheden. Naast een rechtmatige en presterende overheid verwachten mensen nu ook dat de overheid netwerkt en verbindt. Er komt steeds meer aandacht voor de inwoner zlf en waar die behoefte aan heeft.
klik hier voor meer info
Gemeente_20231010_AOG
 

De Hervormingsagenda Jeugd is veel in het nieuws geweest. Echter zal de impact van de hervormingsagenda tegenvallen, vanwege n belangrijke factor:

Opinie: Belangrijkste onderdelen missen in Hervormingsagenda
Lees meer
 

Demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Van Huffelen geeft weer een update over de maatregelen ter voorkoming van fraude bij de uitgifte van identiteitsbewijzen.

Proces voorkomen paspoortfraude loopt gestaag door
Lees meer
 
Advertorial
Zijn wij op zoek naar jou?
Sdu zoekt de beste ambtenaar Burgerzaken n de beste ambtenaar Lokale Belastingen 2023. Heb jij de meeste kennis op het gebied van lokale belastingen? Of weet jij alles over Burgerzaken? Doen dan nu mee met onze jaarlijkse kennisquiz.
Schrijf je in
 

Uitschrijven