Bezoekers in de Eregalerij © Fred Ernst
Alle reden voor een bezoek!

Het Nederlands Fotomuseum is weer geopend vanaf 26 januari! En we nodigen jullie graag uit om de prachtige tentoonstellingen te komen bekijken in het museum. Zo hebben we onder andere onze vaste tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie, waarin de geschiedenis van fotografie op indrukwekkende wijze wordt weergeven. In de hoofdrol Chas Gerretsen, over de ervaringen van Chas Gerretsen als onverschrokken avonturier met een camera. Maar ook Steenbergen Stipendium 2021, een tentoonstelling waarin vijf jonge fotografen hun fotografisch afstudeerwerk tentoonstellen. Van aanstormend talent tot bewezen talent. Er is voor een ieder wat te zien in het Nederlands Fotomuseum!

Wil je meer weten over de tentoonstellingen, lees dan gauw verder!
 Nederlands Fotomuseum © Fred Ernst

Heropening op 26 januari

Op 26 januari was het eindelijk zover! We mochten onze deuren weer openen, lichten weer aan doen en hebben na enige tijd weer blije museumgasten kunnen verwelkomen. Breng jij binnenkort ook een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum? We zien je graag!
Klik hier
Related: A Photographic Performance © Sara Blokland 

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Deze foto van Sara Blokland is één van de 99 foto’s uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. In de Eregalerij vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door zijn maatschappelijke en artistieke betekenis. 

Klik hier
Sara Blokland bij foto's van haar installatie Reproduction of Family part 2 © Nederlands Fotomuseum
Sara Blokland in het museum

Op 20 januari was Sara Blokland in het Nederlands Fotomuseum om foto’s te maken van haar installatie Reproduction of Family part 2. Dit werk bestaat uit portretten van zeven mensen uit haar familie, gereproduceerd op objecten voor dagelijkse rituelen, zoals servies. In 2020 heeft het Nederlands Fotomuseum Reproduction of Family part 2 aangekocht. De foto’s die Sara Blokland onlangs kwam maken, zijn bedoeld voor de publicatie bij Verbeelding, een groepstentoonstelling die later dit jaar in het museum te zien zal zijn. 
Zaalimpressie In de hoofdrol Chas Gerretsen © Fred Ernst
In de hoofdrol Chas Gerretsen

De tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen is te zien tot en met 22 april voor alle bezoekers van het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling laat zien dat Chas Gerretsen een veelzijdig fotograaf is. Naast zijn beroemde foto’s, is ook veel niet eerder getoond werk te zien. Het oeuvre van Chas Gerretsen raakt aan belangrijke thema’s: bestaat er zoiets als objectieve journalistiek? Moet je stelling nemen als fotograaf? Kan een foto schuldig zijn? De oorlog in Vietnam, de staatsgreep in Chili en ook vele beroemde acteurs als John Travolta en Dennis Hopper kwamen gedurende Gerretsens lange carrière voor zijn lens. Bij de tentoonstelling is ook de gelijknamige publicatie In de hoofdrol Chas Gerretsen te koop. Benieuwd naar de tentoonstelling in de hoofdrol Chas Gerretsen? Kom dan langs in het museum om de tentoonstelling te bekijken.  
Klik hier
Rust Roest © Laura Bouman, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam 
Steenbergen Stipendium 2021

Het Steenbergen Stipendium 2021, dé prijs voor fotografietalent, is nog tot en met 13 februari te bewonderen in het museum. Tijdens deze editie van het Steenbergen Stipendium zijn de afstudeerwerken van Laura Bouman, Julia Gat, Rick van der Klooster, Vladimir Vidanovski en Lilli Weinstein te zien. 

Het Steenbergen Stipendium is al sinds 1998 dé prijs voor fotografietalent dat afstudeert aan één van de kunstacademies en deze gaat sinds de eerste editie samen met een tentoonstelling van het werk van de genomineerden in het Nederlands Fotomuseum. Breng snel een bezoek aan de tentoonstelling om de werken te bewonderen.
Klik hier
Cijfers © Eddy de Jongh

Bezoekcijfers 2021

Het Nederlands Fotomuseum ontving vorig jaar gemiddeld 1.488 bezoekers per week. Dat is een stijging van 44 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers in het jaarverslag 2021 dat nu in de maak is. In absolute aantallen kwamen er in 2020 iets meer mensen naar het museum dan vorig jaar, maar dat was toen ook meer weken geopend. In totaal ontvingen we er 40.179 bezoekers en 1.391 leerlingen. Opvallend was dat er een grote stijging was van de losse ticketverkoop: ruim 70 procent. De website van het Nederlands Fotomuseum trok in 2021 ruim 270.000 bezoekers; een stijging van 21 procent ten opzichte van 2020.


Statendam 1 (Wilhelminapier), 3072 AR Rotterdam
di. t/m  zo. 11- 17 uur

nederlandsfotomuseum.nl 
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2022 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp