Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA: aandacht voor toezichtstelsel is terecht
Het is terecht dat de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) aandacht besteedt aan het huidige toezichtstelsel. De door de commissie gesignaleerde behoefte aan meer eenduidigheid over het kwaliteitsbegrip wordt door de NBA gedeeld. Dat meldt de beroepsorganisatie in een eerste reactie op het voorlopige rapport van de CTA dat dinsdag is gepubliceerd.
Lees verder »
Commissie Toekomst Accountancysector: één toezichthouder voor alle accountants
Het toezicht op de accountancysector functioneert niet naar behoren. De huidige structuur, met toezicht op segmenten door AFM, SRA en NBA zou daarom moeten worden vervangen door één onafhankelijke toezichthouder. Dat is één van de aanbevelingen die de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) dinsdag doet in een voorlopig rapport.
Lees verder »
Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Advertorial: Nieuw programma Accountancy kringen

Het jaarprogramma 2019-2020 bevat o.a. actualiteitenbijeenkomsten over externe verslaggeving, de samenstelpraktijk, bedrijfsoverdracht, aansprakelijkheid en AVG.
Alle sessies vinden plaats van 16.00 – 18.30 uur. Schrijf u nu in!

Meer informatie & inschrijven =>

SRA-benchmarkonderzoek: Controlewerkzaamheden groeien explosief
De controlewerkzaamheden van accountantskantoren die hebben deelgenomen aan het SRA-benchmarkonderzoek 2018 zijn met 13,6% explosief gegroeid, meldt SRA. Ook de aangiftepraktijk springt eruit, met een gemiddelde omzetstijging in 2018 van 6%.
Lees verder »
NBA, NIRPA, NOB, Novak en RB publiceren richtsnoeren AVG
NBA, NIRPA, NOB, Novak en RB hebben dinsdag richtsnoeren in het kader van de AVG gepubliceerd. Aanleiding daarvoor zijn de vele vragen die de betrokken organisaties over het onderwerp hebben ontvangen, meldt de NBA.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Brexit, what’s next? Bent u nog in control?

Deze masterclass is bestemd voor iedere financial die op de hoogte wil zijn van de laatste actuele ontwikkelingen rondom de Brexit. Mathieu Segers (hoogleraar Europese geschiedenis en auteur FD) behandelt sleutelvragen als: loopt het multilaterale systeem op zijn laatste benen? Wat vertelt Brexit ons over de stand van zaken rondom internationale samenwerking?
Meld u nu aan voor de bijeenkomst over Brexit

Lees verder »
CTA ziet geen aanleiding voor audit only
De Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) ziet geen aanleiding om over te gaan op audit only. De effectiviteit van zo’n model staat namelijk niet vast, concludeert de CTA.
Lees verder »
‘Combinatie belangenbehartiging en toezicht NBA en SRA onwenselijk’
De combinatie van  belangenbehartiging en toezicht bij NBA en SRA is onwenselijk. De AFM heeft met haar confronterende koers een kentering bewerkstelligd in de  accountancysector, maar heeft in haar communicatie de confronterende toonzetting ook te lang doorgezet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in >>

Lees verder »
CTA: controlekwaliteit leidend bij beloning
De controlekwaliteit moet bij accountantsorganisaties het dominante criterium zijn voor de vaststelling van de beloning. Dat stelt de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) in het rapport met voorlopige bevindingen over de kwaliteit van de wettelijke accountantscontrole dat dinsdag is gepubliceerd.
Lees verder »
Commissie over sector: conservatieve blanke mannen, weinig ruimte voor andersdenkenden
In haar 101 pagina’s tellende rapport doet de Commissie Toekomst Accountancysector niet alleen aanbevelingen. Zij schetst ook een beeld van de accountancysector. Een aantal observaties uit het rapport over cultuur en toekomst.
Lees verder »
Implementatiebesluit wijziging vierde anti-witwasrichtlijn in consultatie
Het Implementatiebesluit wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is online gezet ter consultatie. Het besluit brengt verschillende wijzigingen aan in de vierde anti-witwasrichtlijn. Een belangrijke wijziging ziet op de regulering van aanbieders van omwisseldiensten voor virtuele valuta en voor aanbieders van bewaarportemonnees.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Qredits biedt speciale kredietvorm voor sociale ondernemers

Vanaf vandaag biedt Qredits ondernemers met een sociaal doel een speciale kredietvorm aan. Deze kredietvorm is speciaal ontwikkeld voor de startende of groeiende ondernemer met een sociale of maatschappelijke doelstelling.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
CTA: ‘Zet meer controlerend accountants in het bestuur’
‘Controle niet-financiële informatie kan door andere beroepsgroep’
OPLEIDINGEN
Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) – Actualiteiten en/of verdieping!
Fiscaal Vanmorgen
13 november 2019
MUIS Software on tour 2019 (Bergen op Zoom)
MUIS Software
3 oktober 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
17 oktober 2019
VACATURES
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN