ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-08-2024
Alles wat je moet weten over de vernieuwde Champions League

Vanavond om 18:00 uur vindt de loting plaats van de vernieuwde Champions League. Voor het eerst sinds de invoering van het miljardenbal wordt er niet geloot voor de groepsfase, maar voor een competitieformat. Hoe die nieuwe loting precies in zijn werk gaat lees je hier.


lees verder
Transfer Teun Koopmeiners maakt een einde aan soap

8 augustus: de dag dat Oranje-international Teun Koopmeiners besloot niet langer meer in actie te komen voor zijn club Atalanta Bergamo. Bijna drie weken later is de staking voorbij en heeft het jeugdexponent van AZ zijn transfer naar de Italiaanse grootmacht Juventus te pakken. Ook in Alkmaar zullen ze de vlag uithangen.

lees verder
Wie is Boubacar Traoré, het transferdoelwit van Feyenoord?

Met de naderende transferdeadline op komst is Feyenoord nog altijd op zoek naar broodnodige versterkingen. Met het vertrek van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion FC en de tot nu toe niet overtuigende optredens van Ramiz Zerrouki is de club uitgekomen bij Boubacar Traoré voor de vacature van verdedigende middenvelder. De Rotterdammers hebben inmiddels al bij zijn huidige club Wolverhampton Wanderers geïnformeerd.

lees verder
Exeter City: de club die een dag wereldberoemd werd door Michael Jackson

Exeter City is niet een voetbalclub waar dagelijks over geschreven wordt. Sommigen kennen de club uit de League One misschien wel helemaal niet. In 2002 was dit wel anders, toen Exeter City ineens wereldberoemd werd. Niet door uitzonderlijke prestaties, maar door een nieuw gezicht. En dit was niet zómaar iemand. King of Pop Michael Jackson werd benoemd tot erevoorzitter van de club. Op zijn geboortedag blikken we terug op die memorabele dag. 

lees verder
Nando Rafael is op niemand boos in Nederland: "Bij Ajax was tweede worden geen optie"

Volle stadions, veel goals en prijzen: de dromen van Nando Rafael waren als die van ieder andere jonge voetballiefhebber. De reis ernaartoe niet. Nadat zijn ouders, broer en zus zijn vermoord en hij naar Nederland vlucht, hoopt Nando Rafael zijn droom waar te maken in de shirts van Ajax en Oranje. De nu veertigjarige oud-spits schittert echter in de Bundesliga en draagt de nationale tenues van Duitsland en later Angola. "Op niemand in Nederland ben ik boos. Alles in het leven gebeurt met een reden."

lees verder
Met de komst van Wout Weghorst kan transfersoap Ajax op gang komen

Meerdere media melden dat Wout Weghorst een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax. Daar blijft het niet bij, want vannacht zouden de Amsterdammers ook een akkoord hebben bereikt met Burnley. Alleen de medische keuring zou een transfer voor de 39-voudig international nog in de weg kunnen staan. 

lees verder
Arouna Koné: "Nadat ik bij Roda kwam, richtte ik me op een transfer naar PSV of Ajax"

Als jonge jongen droomde Arouna Koné (40) ervan om ooit op Old Trafford te schitteren. Mede dankzij vier seizoenen in de Eredivisie bereikte hij The Theatre of Dreams, alleen niet in het shirt van Manchester United. De nu gepensioneerde Ivoriaan blikt gelukkig terug op zijn carrière, die hem naar Roda JC en PSV bracht en hem tussendoor bijna naar Ajax leidde. "Ik zag mezelf al in het Ajax-shirt spelen."

lees verder
Wie is de mogelijke nieuwe aanwinst van Feyenoord: Facundo González?

Volgens verschillende bronnen is Facundo González de nieuwe zomeraanwinst van Feyenoord. De verdediger komt op huurbasis over van Juventus. Wie is deze Uruguayaan? ELF Voetbal licht hem voor je uit.

lees verder
Dit is Manchester United-aanwinst Manuel Ugarte

Manchester United heeft de zeer gewenste aanwinst voor het middenveld binnen. Manuel Ugarte (23) maakt de overstap van Paris Saint-Germain naar de recordkampioen van Engeland, voor een bedrag wat kan oplopen tot zestig miljoen euro. Wie is deze nieuwe controleur van Erik ten Hag?

lees verder
Wojciech Szczesny zet punt achter voetbalcarrière: een betrouwbare sluitpost

“Mijn hart ligt er niet meer. Ik heb het gevoel dat het nu tijd is om al mijn aandacht aan mijn gezin te schenken. Daarom heb ik besloten om te stoppen met het profvoetbal.” Met deze woorden kondigde Wojciech Szczesny zijn afscheid als profvoetballer aan via zijn sociale media. De keeper en Juventus gingen begin dit seizoen na zeven seizoenen uit elkaar. Szczesny heeft daaropvolgend besloten zijn handschoenen aan de wilgen te hangen.

lees verder
Win het boek Bellen met Baggio, 45 ontmoetingen met voetbalhelden

Romario,  Diego Maradona, Junior, Zico, Hansi Müller en natuurlijk Roberto Baggio. Het is slechts een greep uit de namen van de wereldsterren die Roberto Pennino heeft geïnterviewd. De gesprekken zijn allemaal terug te lezen in zijn nieuwste boek: Bellen met Baggio, ontmoetingen met voetbalhelden van weleer. Het boek is vanaf vandaag te winnen via onze website.

lees verder