ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-08-2022
Alles wat je moet weten over Feyenoord-aanwinst Dávid Hancko

Het gaat er al weken over in Rotterdam, maar Dávid Hancko is nu eindelijk écht binnen. Feyenoord heeft het nieuws officieel naar buiten gebracht. De centrale verdediger komt voor zes miljoen euro over van Sparta Praag. Lees hier alles wat je moet weten over de 24-jarige Hancko.


lees verder
Wel of niet naar Qatar? Voor deze buitenlandse Eredvisiespelers wordt het een belangrijk half jaar

Voor een deel van de Eredivisiespelers is hoog op de ranglijst eindigen niet het enige belang dit seizoen. Zij hebben hun pijlen tevens gericht op het WK. Een half jaar lang hebben deze spelers nog om de bondscoaches defiiniteif te overtuigen. Deze acht spelers moeten komend half jaar het beste van zichzelf laten zien om nog in aanmerking te komen voor Qatar.

lees verder
De PANNA! Competitiespecial is er weer: alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie en meer!

De Eredivisie is een feest. En iedereen is uitgenodigd! Bij PANNA! genieten we weer van iedere minuut dat we de bal over de Nederlandse velden zien rollen. Bij de achttien Eredivisie-clubs heeft deze zomer weer een spannende stoelendans plaatsgevonden. Welke speler is bij welke club gaan zitten? Dat lees je in deze competitiespecial van PANNA!. Daarin vertellen we alles dat je moet weten over de beste achttien clubs in ons land. En natuurlijk ook alles over de elf ploegen die gaan strijden om de titel in de Vrouwen Eredivisie! Maar ook de duurste voetballers in kaart, een interview met Cody Gakpo, de ontleed, acht superposters en we zoomen in op Manchester United! Bestel de PANNA! Competitiespecial nog voordat je op vakantie gaat via deze link!

lees verder
Kaching! Hoe Ajax met de verkoop van Antony meerdere transferrecords kan verbreken

De kassa blijft rinkelen in Amsterdam. Ook na het vertrek van Marc 'netto' Overmars blijft Ajax absolute monsterbedragen ontvangen voor de vertrekkende sterspelers. Nu ook Antony op het punt staat om te vertrekken voor ongeveer honderd miljoen euro, worden er voor de zoveelste keer deze zomer transferrecords verbroken in Amsterdam.

lees verder
Dit is het elftal aan Portugezen bij Wolverhampton Wanderers

Matheus Nunes is de nieuwste aanwinst van Wolverhampton Wanderers. De Engelse club betaalde liefst 45 miljoen euro aan Sporting CP voor de Portugese middenvelder. Dat er een hoop Portugezen rondlopen bij de Wolves is al langer bekend, maar door de komst van Nunes kunnen ze in Wolverhampton zelfs 11 Portugezen opstellen! Onder leiding van de Portugese trainer Bruno Lage, natuurlijk. Met een frisse dosis creativiteit kan Lage deze opstelling uit zijn hoge hoed toveren.

lees verder
Deze Nederlanders moeten nog een transfer maken om kans te maken op het WK

Het WK komt eraan en dat betekent dat de jongens die normaal gesproken bij de Oranje-selectie zitten (of er tegenaan hangen) speelminuten moeten gaan maken. Jasper Cillessen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn gaven al het goede voorbeeld door een transfer naar de Eredivisie te maken, Georginio Wijnaldum koos ook eieren voor zijn geld en ging van Paris Saint-Germain naar AS Roma. Toch zijn er nog genoeg andere Oranje-spelers die bij hun huidige club bankzitter zijn en dus beter een stap kunnen gaan maken. 3 van die namen op een rij.

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
De carrière van Anthony Gordon zit in een stroomversnelling

Chelsea is de laatste dagen hard bezig met het aantrekken van Anthony Gordon van Everton. De 21-jarige vleugelaanvaller is niet mega bekend bij het grote publiek, dus is het tijd om de jeugdinternational van Engeland voor te stellen. Waarom wil Chelsea diep in de buidel tasten voor Gordon? Volgens de Engelse media hebben The Blues al 45 miljoen pond geboden, omgerekend zo'n 53 miljoen euro. Everton wees dat bod af.

lees verder
Dit moet je weten over de nieuwe Ajax-aanwinst Ahmetcan Kaplan

Ahmetcan Kaplan werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe speler van Ajax. Zijn naam zong al een tijdje rond, maar Ajax trok hem pas aan na het vertrek van Perr Schuurs. Met Kaplan hebben de Amsterdammers een onbekende jongen binnengehaald. Voordat hij straks zijn debuut maakt in de Johan Cruijff Arena, is het verstandig om het een en ander op een rijtje te zetten over die onbekende Kaplan.

lees verder