img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Franc Weerwind bij Almere op Scherp

Elke Almeerder kent Franc Weerwind. Maar wat weten we eigenlijk van hem? Wie is de mens Franc: wat beweegt hem, waar ligt hij wakker van, is hij al een echte Almeerder, waar wil hij met onze stad naar toe, en op welke dossiers moet er volgens hem politiek worden doorgepakt? Journalist Robert Mienstra (Almere Deze Week) gaat met hem in gesprek. En natuurlijk is er ruimte voor vragen uit de zaal.
Bibliotheek Stad, woensdag 19 juni, 20.00 uur
img
Lees verder
img

Als ik later groot ben - de Brievenbus

In dit project worden vragen en behoeftes van kinderen en jongeren verbonden met het aanbod in de stad. Iedereen moet kunnen worden wat hij wil, maar daarvoor heb je soms bijles, een laptop of iets anders nodig. De Brievenbus is er voor alle kinderen en jongeren uit Almere die een vraag hebben of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je kunt je vragen posten in de brievenbus (via WhatsApp, sms of Facebook of een echt kaartje in de brievenbus in de bieb!). De Brievenbus komt ook wekelijks langs in de wijk om met je kennis te maken.
Bibliotheek Stad, elke maandagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur
Bibliotheek Buiten, elke woensdagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur
Bibliotheek Haven, elke woensdagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur
img
Lees verder
img

Studyshare: in alle rust studeren

Herken je dat? Je moet studeren voor je tentamen maar door alle afleidingen (social media, telefoon, pratende mensen) kun je je niet concentreren. Kom dan naar de nieuwe bibliotheek! Ook in juni (van 11 t/m 25 juni, behalve op zondag 16 en 23 juni) kun je hier namelijk studeren met ‘StudyShare’. Rustig, stressvrij en zonder afleidingen, onder toeziend oog van een strenge maar rechtvaardige ‘StudyBob’. Superefficiënt!
Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal.
img
Lees verder

Jeugdtheater: Mister Anansi leert de wereld lachen 6+

Kom ook luisteren en genieten van de vrolijke avonturen van die kleine spinnenman Anansi, verteld door een van de beste vertellers van Nederland, Wijnand Stomp. Een voorstelling in het kader van Keti Koti, de jaarlijkse Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij.
Bibliotheek Stad, zondag 30 juni, 15.00 uur
Lees verder
img

Keti Koti middag

Een middag met activiteiten in het kader van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname. Met zang van Fri Yeye, voordrachten van Gilda Dannarag, demonstratie hoofddoek/angisa binden en kotodracht. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Flevoland voor Suriname.
Bibliotheek Stad, zaterdag 29 juni, 13.00 – 16.00 uur
Lees verder
img

Clip: Ilse Ruijters in gesprek met Thomas Olde Heuvelt

Een boek kan zoveel doen ... Thrillerschrijfster Ilse Ruijters interviewde Thomas Olde Heuvelt. Over het succes van zijn boek Hex, zijn nieuwe boek Echo en de boeken die hem inspireerden om de schrijver te worden die hij nu is. Thomas is ook de auteur van ‘Dolores Dolly Poppedijn’, het geschenkboek dat hij schreef voor de Spannende Boeken Weken, die nog tot en met vrijdag 21 juni duren.
Lees verder
img

Film: God only knows

Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich, elk op hun eigen manier, om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen zorgen ervoor dat ze elkaars grenzen volledig overschrijden. God Only Knows is een feest van herkenning en gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.
Bibliotheek Stad, vrijdag 14, zaterdag 15, dinsdag 18 en woensdag 19 juni
Lees verder
img

Biblyo

De afgelopen maand deelden we iedere zondagavond een boekentip via Facebook en Instagram. Deze maand waren dat de boekentips van onze bibliothecaris Frouke. Benieuwd naar welke boeken zij aanraadt? Lees het terug in haar blog!
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden