Nieuwe reeks van Hilde Van Mieghem
  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌  
Bekijk de webversie
Canvas

Hallo ,

Na de spraakmakende eerste reeks Als je eens wist over kindermishandeling gaan Hilde Van Mieghem en haar team in de tweede reeks dieper in op partnergeweld. Een groot probleem in België, maar helaas een even groot taboe.

De tv-reeks start vanavond op Canvas en via VRT NU. Op VRT NU vind je bovendien extra interviews, documentaires en een film rond dit complexe thema. En op 25 maart is er het Canvas Connect webinar ‘Het patroon van partnergeweld doorbreken’ met psychiater Marc Van Steenkiste.

 

Partnergeweld,
een pandemie

De Wereldgezondheidsorganisatie bestempelt partnergeweld als een pandemie. Ook in ons land is één op vijf vrouwen en één op zeven mannen slachtoffer. En vaak zet dat zich generatie na generatie onverbiddelijk voort. In de nieuwe reeks van Als je eens wist kijkt Hilde van Mieghem opnieuw een pijnlijk onderwerp recht in de ogen.

Kijk vanaf 21u20 op Canvas en via VRT NU >
 

Durf te vragen

Waarom is het slachtoffer niet sneller weggegaan? Als man laat je je toch niet doen? Kon de politie dan niet helpen? Partnergeweld roept vaak lastige vragen op. Via VRT NU geven de experten uit het programma in vijf korte video’s verhelderende antwoorden.

Bekijk deze extra’s >
 

Meer weten?

De documentaires Domestic Violence en Behind Closed Doors: Through the Eyes of the Children diepen het thema verder uit. Net als Tyrannosaur, een speelfilm waarin Olivia Colman een onvergetelijke vertolking neerzet als een vrouw die gevangenzit in een gewelddadig huwelijk.

Bekijk deze programma’s >
 
Webinar

Canvas Connect zoomt in op partnergeweld

Hoe raak je weg uit een gewelddadige relatie? En hoe komt iemand steeds opnieuw in zo’n situatie terecht? Deze en andere vragen komen op donderdag 25 maart aan bod in Het patroon van partnergeweld doorbreken, een webinar met psychiater Marc Van Steenkiste. Hilde Van Mieghem verzorgt de inleiding. Deelnemen kan in alle anonimiteit, maar de plaatsen zijn wel beperkt.

Koop tickets voor Canvas Connect >
 
advertentie

Bekijk ook: Als je eens wist, reeks 1

 
 
 
De Canvaskijker

Nathalie Hamaekers tipt ‘Welcome to Chechnya’

‘In Tsjetsjenië zijn er geen homoseksuelen’, zegt leider Ramzan Kadyrov. Quatch uiteraard, maar hij doet er alles aan om deze stelling werkelijkheid te laten worden. En met alles bedoel ik: het vervolgen, martelen en liquideren van homoseksuelen. De bekroonde documentaire Welcome to Chechnya toont de gruwelen die queers ondergaan, maar eert ook de activisten die hun eigen leven op het spel zetten om de slachtoffers te helpen onderduiken.

De film is actueler en dichterbij dan ooit met de brutale moord op een homoseksuele man in Beveren. Helaas is de weg naar gelijke kansen nog lang, maar net als David Isteev van het Russische LGBT-Netwerk ben ik hoopvol: ‘We kunnen niet opgeven, want dit verhaal moet een goede afloop krijgen.’”

- Nathalie Hamaekers, online redacteur bij Canvas

Bekijk deze documentaire via VRT NU >
Ga naar canvas.be >
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter