Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 23 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Als twee honden vechten om een been… gaat de derde beter op de loop
Als twee honden vechten om een been… gaat een verstandige derde er beter vandoor. Dat valt te proeven uit een uitspraak van deAccountantskamer (nummer17/1379Wtra), die een klacht over een accountant/administratieconsulent die zijn neus in het wespennesten van twee ruziënde zakenpartners stak. De Accountantskamer legde hem een berisping op, omdat hij zijn oor te veel naar […]
Lees meer
 
 
Landbouwgrond in Nederland gemiddeld duurst
In Nederland is landbouwgrond gemiddeld duurder dan elders in Europa. Dat schrijft het FD, dat in de databank van statistiekbureau Eurostat is gedoken.
Lees meer
 
Gratis voorbeelddocumenten AVG Advertorial

Wil je concreet aan de slag met het implementeren van AVG (GDPR) op jouw kantoor?
Gebruik dan deze handige voorbeelddocumenten! Zo regel je op de juiste manier de verwerking van persoonsgegevens.
• Model gegevensverwerkersovereenkomst
• Model privacybeleid

Download gratis >

 
Mogelijk fout in aanslag Vpb
De definitieve aanslagen vennootschapsbelasting met als datum 24 maart 2018 bevatten mogelijk een fout. Dat laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
 
Bijgewerkt verzamelbesluit aanmerkelijk belang
In de Staatscourant is een nieuw verzamelbesluit gepubliceerd met beleidsstandpunten.
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
PERSONALIA: politie-kopstuk Rob Wrainwright naar Deloitte
Europees politie-kopstuk Rob Wainwright, tot 1 mei nog directeur van Europol, komt het cyber-team van Deloitte versterken.
Lees meer
 
 
‘PwC heeft noodlijdend Carillion gebruikt als melkkoe’
Partners van PwC zijn door het Britse Work & Pension Committee en verschillende parlementsleden aangesproken op de rekening die het accountantsbedrijf presenteert voor werkzaamheden tijdens de ineenstorting van het Carillion concern. Dat berichten diverse Britse media, onder meer The Guardian.
Lees meer
 
150 euro korting alleen voor lezers van Accountancy Vanmorgen Advertorial

25 mei: congres leiding & Verleiding
Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres (voorheen Integriteitsdag) focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt. Met Jeroen Smit, Kees Vendrik, Jonathan Soeharno, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Abonnees van Platform Accountancy Vanmorgen ontvangen een speciale korting!
Bekijk het programma>>

 
Voormalig KPMG-kantoor verkocht aan Stena
Stena Realty, de vastgoedtak van de Zweedse Stena Group, heeft het oude kantoor van KPMG langs de A9 in Amstelveen gekocht. Het bedrijf nam de kantoorkolos over van M.J. de Nijs & Zonen, ProWinko en De Jong Groep, dat het eerder voor de dumpprijs van €66,4 miljoen in handen kreeg na een scheve schaats van […]
Lees meer
 
 
Macron tikt Nederland over de vingers over lagere Vpb
De Franse president Emmanuel Macron heeft Nederland over de vingers getikt over zijn fiscale beleid. Nederland moet volgens hem verantwoordelijkheid ‘voor meer Europese integratie’.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Hans Galavazi naar AKD
​AKD heeft Hans Galavazi aangetrokken als belastingadviseur-partner. Het advocaten- en belastingadvieskantoor wil met zijn expertise zijn positie als ‘full service-praktijk’ versterken.
Lees meer
 
 
Fed verhoogt Amerikaanse rente volgens verwachting
De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft de rente verhoogd van 1,50 procent naar 1,75 procent, is tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Deze bijeenkomst was het debuut van Jerome Powell (foto), die sinds februari de Fed leidt.
Lees meer
 
 
Sjoemelende notaris failliet verklaard
Voorwinde Notariaat, het Amsterdamse kantoor van de geschorste notaris Bart Voorwinde, is eerder deze week failliet verklaard, zo blijkt uit het Centrale Insolventieregister. Dat schrijft het FD. Een van de oud-personeelsleden van het kantoor heeft het faillissement aangevraagd, nadat Voorwinde zelf spoorloos verdween.
Lees meer
 
Help een datalek! Hoe zit dat met de AVG? Contentpartner
Met nog een paar maanden te gaan voor de inwerkingtreding van de AVG is er nog een onderwerp dat speciale aandacht verdient: het datalek.
 
Blockchain in de praktijk. Wat zijn de kansen en beperkingen? Contentpartner
Wat is de blockchain wel en wat is het niet? In het vorige artikel ‘Blockchain, het begin van cryptocountancy?’ stelde ik dat de blockchain niet de oplossing is voor alles. Het is een autonoom systeem dat een symbiotische relatie heeft met een applicatie waarmee interactie plaatsvindt. In dit deel onderzoek ik de eigenschappen van verschillende blockchains en […]
 
Implementatie van de AVG bij accountantskantoren.. hoe dan? Opleiding
Wat verandert er als op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt? Vanaf die datum moet iedere organisatie voldoen aan de strenge privacywetgeving die dan in de hele Europese Unie geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt dan te vervallen. De AVG heeft ook veel impact op hoe een accountantskantoor persoonsgegevens […]
 
Accountant-Adviseur AA Vacature
Rikst is op zoek naar een accountant-adviseur die zin heeft om te werken vanuit een innovatieve en op automatisering gebaseerde samenstelpraktijk. Administraties en rapportages voor MKB klanten worden vervaardigd door een goed ingespeeld backoffice team en gerobotiseerde automatisering. Hierdoor kunnen de klanten van Rikst altijd bouwen op actuele en betrouwbare cijfers. Als gevolg van de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn