Vanavond alweer een nieuwe aflevering op TV! En nu de zomervakantie voorbij is, brengen we nog 1x een ode aan de onderwijzer. En meer!
 
 
Cosmetische chirurgie en de bijzondere verhalen
1 september om 22:05 uur op NPO2

Cosmetische chirurgie en de bijzondere verhalen


 
Opgespoten lippen, ooglidcorrecties, de Brazilian Butt Lift; het aantal cosmetische ingrepen neemt ieder jaar toe. De klinieken schieten als paddenstoelen uit de grond en allemaal spelen ze in op onze onzekerheden over ons uiterlijk. Fillers for confidence. Maar helemaal nieuw zijn deze niet.

Andere Tijden duikt in de geschiedenis van de cosmetische chirurgie en dat levert bijzondere beelden en verhalen op.

Andere Tijden: "Maak me mooi".
Vanavond om 22:05 uur op NPO 2
 
Meer informatie vind je hier
 
Kijk hier terug
 
Helmantel. Andere Tijden over de roof, het losgeld en de kunstenaar.

Kijk hier terug

 
Dutchbatt machteloos
De Schatkamer van Andere Tijden

Dutchbatt machteloos


 
In 1979 worden Nederlandse troepen naar Zuid-Libanon gestuurd om de vrede te handhaven. Met materieel dat te wensen overlaat en de opdracht om niet te schieten. Machteloosheid, frustratie en een hoog percentage van post traumatische stress is het gevolg.
 
Naar de YouTube-video
 
De scholen zijn weer begonnen!
 

De scholen zijn weer begonnen!

 
 
De onderwijzer: één van de notabelen van het dorp. Iemand met aanzien. Vaak een hij (ja, sorry) steeds vaker ook een zij. Maar degelijk opgeleid en met veel vrijheid over de manier van lesgeven. Daarom: een ode aan de onderwijzer!
 
Bekijk de aflevering
 

Voetbal gestaakt wegens politie

Voetbal gestaakt wegens politie

De klassieker Feyenoord-Ajax is afgelast, omdat de politie staakt en niet voor beveiliging kan zorgen. Je kunt discussiëren of de KNVB bij de politieperikelen betrokken is geraakt, of de politie bij KNVB-perikelen. Hoe dan ook, kijk nog eens naar de Andere Tijden klassieker 'De slag om het Zuiderpark'.

Bekijk de aflevering
Prinses op de voorgrond

Prinses op de voorgrond

Het was ook wel een erg gevoelig dossier, het toeslagenschandaaldossier waar prinses Laurentien zich voor inzette. Maar het kan ook goed gaan. In 1979 maakte kroonprinses Beatrix een documentaire waarin ze zelf immigrantenkinderen interviewde over hun leefomstandigheden. Geen ophef, wel lof. Kijk nog eens hoe haar documentaire tot stand kwam!

Bekijk de aflevering
 

Andere Tijden tipt

Hup naar de abdij

Hup naar de abdij

Vakantietip: net over de grens in Leuven ligt de Abdij van Park. Dompel je onder in de rijke geschiedenis van de abdij en de expositie over eetregels en -gewoontes.

Ga naar de abdij
 
Nep echt

Nep echt

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het overkwam kunstverzamelaars Henk en Erna Plenter meerdere malen. Dat er bij hun kunstaankoop wel eens iets mis ging, was een belangrijke reden om Museum Valse Kunst te starten. Wat beweegt vervalsers als Han van Meegeren, waarover we ook al eens een uitzending maakten. Je ziet het in het museum in Vledder.

Naar het museum
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Hoe komt naaktrecreatie op?


Zo'n 2 miljoen Nederlanders recreëren wel eens naakt. Waarom doen we dit zo graag? Wanneer kwam naaktrecreatie in Nederland op? En mag je overal zomaar in je nakie rondlopen? Kom meer te weten over de geschiedenis van naaktrecreatie bij NPO Kennis.
 
Lees hier verder
 

OVT Radio - Onvoltooid Verleden Tijd
 

OVT Radio - Onvoltooid Verleden Tijd

 
 
De brandende aarde

Komende week verschijnt het boek De brandende aarde van Sunil Amrith, waarin hij koloniale geschiedenis combineert met ecologiegeschiedenis. Amrith beargumenteert dat die combinatie de enige manier is om te begrijpen wat er echt is gebeurd. Is dat zo? Dat vragen we aan Larissa Schulte Nordholte, verbonden aan de vakgroep ecologiegeschiedenis van de Wageningen Universiteit, en aan Tristan Mostert die aan de Universiteit Leiden onderzoek doet naar koloniale geschiedenis.


Verder in OVT:

- De geschiedenis van de bezette Westelijke Jordaanoever
- Samizdat- geschiedenis van de Russische ondergrondse
- NIET AANRAKEN: Hoe kunst iets werd om vanaf te blijven
- Het Spoor Terug: Hoe de strijd tegen kwakzalverij begon


Vorige keer in OVT:

- De derde presidentskandidaat in de Verenigde Staten
- OVT op reis: de heuvels van Zuid-India met Carolien Stolte
- Verzonnen verleden #5: ‘Een wereld valt uiteen’
- Het Spoor Terug: Vakantieparken
 
Luister de laatste aflevering
 

 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.